CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - SannaM

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Pool med djupdel med lecablock 2009 2010
« skrivet: november 26, 2009, 23:55:20:20  »
Hej
Sett många lösningar och snappat upp en del. Jag funderar på göra på följande viss för att få en pool som 8-9 meter lång och 4 meter bred. Jag är tacksam för era synpunkter.
Ide på utförande:
Utgrävning för djupdel 2,6 meter + 0,3 m= 2,9 meter djupt och 0,5 meter extra på alla sidor runt om.
Fiberduk
Makadam el singel? Dräneringslager på 100 mm och dräningsrör runt om
Cellplast 50? eller Frigolit  S100, vet inte vad som är bäst.
Bygga gjutform
Lägga dit armering 1-2 lager?
Betong-tjocklek? 100
Mura upp djupdel med lecablock 19X19X59 Med dubbla armeringsjärn på 8 mm
Mura en kontrafor i djupdelen i form av lecablock som integreras i muren av djupdelen. Alternativt bygga fristående kontraforer i betong med stående armeringsjärn från bottenplattan?
Den del som inte har djupdel grävs det ut för 1,8 meter djupt. Även där makadam, dräningsrör utanför, Cellplast el frigolit 100 och en gjutform byggs där lecablocken från sidan från djupdelen utgör en del av formen och armeringen. Djupdelen kommer upp till denna nivå efter 5 varv. Efter gjutning så läggs 9 cm höga lecablock på djupdelen så att alla sidor kommer i samma höjd. Därefter fortsätter murning med lecablock. En kontrafor görs på samma sätt som på djupdelen. Efter 7 varv till (1400 mm) avslutas det med en toppgjutning på 100 mm. Runt lecablocken på alla sidor läggs isodränskivor och fiberduken läggs emot denna.
Hål för skimmer, belysning mm, putsning av insidan, poolmatta, liner, mm.

Per och Sanna

2
Pooltäckningar / Poolskydd- storlek på "rullen"
« skrivet: september 21, 2008, 19:12:50:50  »
Hej!
Vi håller på och planerar för poolen och nu har vi hakat upp oss på poolskyddet och hur det skall placeras... Vi skulle behöva veta hur stor (läs höjd + diameter) plats rullen tar när man har poolskyddet avrullat. Vi tänker oss en 4x8 pool och funderar i första hand på Bieri Rollschutz men även andra mått är av intresse. Har surfat flitigt :D men lyckas inte läsa ut detta av produktinfon! Så om ngn orkar mäta på sitt skydd är vi tacksamma!

Sanna

3
Markpooler. / I-landsproblem...
« skrivet: maj 13, 2008, 10:22:13:13  »
inser jag att det är men...Det här med vinterplåtar är ju så FULT!!! Poolen kommer att ligga mer eller mindre mitt i synfältet från fönster o så, sommar som vinter och när poolen badas i ser det ju fint ut men... Inser ni hur sällan man ser bilder på tjusiga trädgårdar men poolskyddet på?? Det är ju trots allt så det kommer att vara större delen av tiden (sommar som vinter) Vi funderar lite på en kidneypool från Miamipool som skulle se hur snygg ut som helst i trädgården. Dessutom kan den pgaformen vara en storlek större...

Viktigast med poolskyddet är trots alltb att inget av 4 barn under 8 skall dratta i, inte heller vill jag fiska upp döda katter. Det betyder att skyddet måste användas DVS vara lätt att dra av o på.(=prio 1) Men sen... Vad är det för vits med att ha en snygg pool om skyddet som ligger på 90 % av tiden inte följer formen??? O sen vinterplåtar på det...

Nån som har en bra lösning?
Rektangulär pool utan trappa?

Sanna



4
Markpooler. / Djupdel
« skrivet: maj 05, 2008, 15:14:14:14  »
Det dyker upp nya funderingar hela tiden :D... Det här är en DJUNGEL!!! Nu har jvi börjat luta åt att det kanske ändå skulle bli en 4x8 pool istället för 3,5x7 och då dyker tanken på en djupdel upp. Vad tycker ni som har det, är det lönt eller känns det som det tar plats från "lekytan"?Några pooler sluttar hela vägen. Spontant tycker jag det verkar lite obekvämt och halkigt. Dessutom verkar det svårt med typ volleyboll o liknande i poolen. Men testat har jag ju inte.. 4x8kanske hur som helst är lite för litet för en djupdel? Hur djup skall den vara förresten?? <help>

Sanna

5
Markpooler. / Poolläget?
« skrivet: maj 01, 2008, 14:51:32:32  »
Vet inte om jag är inne på rätt forum. Ev borde detta ligga på uteplatserosv. Är i planeringsstadiet för en markpool :).Vi har hela tiden tyckt att den givna platsen är nära huset/altanen med carporten i ryggen (norrut)och trädgården framför poolen. Nu har vi insett att detta blir nära (väldigt nära ::)) grannen och deras mest använda uteplats och att det dessutom faktiskt inte finns eftermiddags/kvällssol där efter typ kl 17. Alternativet är nästan längst ner i trädgården. Då är nackdelarna att den hamnar lite mitt i gräsmattan där det känns lite konstruerat med stenläggning eller trätrall ???. Sen går det inte att titta till badande barn genom fönstret och det känns lite långt från hus o bastu :(. Dessutom blir det praktiskt svårt att ansluta till bergvärmepump osv. Men man kanske klarar poolen på bara solvärme <hmm>?

Har tittat runt lite på forumet men sett väldigt lite om läget på poolen. Vad är att föredra närhet till hus eller kvällssol <sol>? Vill man i så fall helst ha sol på själva poolen eller på sittplats runtomkring :-\?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag