CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kalle lkpg

Sidor: [1] 2 ... 14
1
SpaForum / SV: Trådlös mätning av temp, pH och klor för Spabad
« skrivet: september 16, 2017, 09:50:59:59  »
Arctis Spa har något de kallar Spa Boy som verkar ha dessa funktioner. Frågan är om det är deras eget system eller om det är gecko och det går att köpa löst? Hade varit spännande att uppgradera till.
Det läser PH samt reglerar saltcellen.

//Kalle

2
SpaForum / SV: Läckande spa!!
« skrivet: september 03, 2017, 08:49:30:30  »
Som någon tidigare skrev så tycker även jag silicon fungerar mycket dåligt. Vattnet letar sig bara runt. Plast är i regel fet så det måste vara ett medel som fäster på det. Jag har använt ett 2-komponentslim med stor framgång. Vill minnas att det är Loctite eller 3M. Bäst blir i regel att göra det riktigt och rätt från början.

//Kalle

3
Intressant med Klorin, hur doserar du? Tycker cyuansyran börjar bråka ganska snart efter vattenbyte. Funderar på att bygga om till saltrening under sommaren.

//Kalle

Bytte vatten efter fem och en halv månad sist. Dottern har haft alla sina kompisar där vid två tillfällen och vi har haft kompisar i badet vid åtskilliga tillfällen.
Jag har kört aktivt syre och klorat var 14:e dag vilket fungerat bra!
Kör iofs numera med Natriumhypoklorit (klorin) istället för Spaklor eftersom det inte innehåller varken Cyanursyra eller kalcium. Går efter jänkarnas recept och kör Spaklor tills hag har en CYA-nivå på 35-45 ppm sedan Natriumhypoklorit istället.
Det negativa är att Klorin är lite väl svagt vilket medför att det går åt ganska mycket så det blir nog knappast billigare!

Har kört det mest för att testa efter att ha snackat med några gurus på forum i USA. Hade velat ha deras motsvarighet vilken har högre koncentration. Alternativet är att köpa koncentrerad Natriumhypoklorit och späda själv.

4
SpaForum / SV: Erfarenheter av den locklyft som kuben.se säljer?
« skrivet: mars 22, 2017, 06:19:34:34  »
http://www.kuben.se/locklyft-for-spabad.html
Detta har jag, ville inte ha ett som skruvas i badet för jag är tveksam om det håller. Dessutom kommer locket ned maximalt med denna vilket var viktigt för mig. Mitt lock är 220x240. Jag är belåten.

MVH
Kalle

5
SpaForum / SV: Ström problem
« skrivet: december 24, 2016, 10:19:22:22  »
Hände mig och jag fick ny värmare på garantin. Det är ett tag sen men fasen vet om det inte hände två gånger till och med. Det var överslag i värmaren.

/Kalle

6
SpaForum / SV: Lyfta Spa bad för hand
« skrivet: mars 19, 2016, 07:10:40:40  »
Reglar med såpa på och det går att skjuta det om ni är 4 personer och det inte är allt för brant. Har skjutit på det viset själv.

/Kalle

7
SpaForum / SV: Luftbubblor
« skrivet: januari 17, 2016, 16:13:49:49  »
Tjena!

Jag har ett denform 61 spa! Supernöjd.

Dock undrar jag en sak, när cirkulationen är igång, alltså rening! Då kommer det luft ur en jet ner vid botten, som en fin fin "dimma" av små luftbubblor! Är detta normalt? Har det nått med ozonreningen att göra? Eller tror ni att den nyper tjyvluft på nått vis? Främst nån med ett denform som vet om ni har liknande?

Med vänlig hälsning, Linus

Ozoninjektionen kommer med bubblor (luft) så det är säkerligen den.

/Kalle

8
Vatten och kemi / SV: Lite funderad på vad som hänt.
« skrivet: december 21, 2015, 15:48:29:29  »
Om jag vill använda klor men inte få med cyansyra så borde tex Nitor chockklor (som jag inte kan se innehåller DIKLORISOCYANURSYRA) vara att föredra framför tex snabbklor:

Chockklor: http://www.alfort.se/Global/Nitor/SDB/Upplagda%202015/NITOR%20CHOCKKLOR%20clp.pdf

Snabbklor: http://www.alfort.se/Global/Nitor/SDB/Upplagda%202015/NITOR%20SNABBKLOR%20clp.pdf

Missar jag det finstilta? Vad finns för övriga alternativ utan cyansyra? Pulver känns att föredra framför flytande men absolut inte ett måste.

MVH
Kalle

9
Vatten och kemi / SV: Lite funderad på vad som hänt.
« skrivet: december 10, 2015, 22:08:20:20  »
Det finns dock en väsentlig skillnad, Brom bildar alltid bromoform vid oxidering. Klor bildar kloroform när det oxiderar i surt vatten. Hålls pH på korrekt nivå (7,2-7,4) så bildas knappt mätbara mängder klorofom.
Har ni funderat på varför det inte finns några offentliga bad (som har krav från myndigheter på vattenvärden och egenkontroll mm) som använder brom eller någon fancy hokuspokus kemikalie som ibland förespråkas på detta forum?

Jag har varit lite inne på toxiciteten av brom i spabad. En kemist jag talade med sade att hon inte skulle vilja bada i brom. Dock så är det väldigt smidigt att ha bra vatten med bromtabletter tycker jag. Störs dock ganska mycket av lukten. Jag tycker bromin luktar betydligt mer och skarp än klor. Kanske skall gå tillbaka till klor igen. Har funderat på det flertalet gånger.
har tidigare enbart chockat vattnet efter bad el en gång i veckan med klor. Ej tabletter.

MVH
Kalle

10
SpaForum / SV: Lämpligt lim under vatten?
« skrivet: oktober 26, 2015, 08:41:09:09  »
Har goda erfarenheter av glassilikon och 2-komponentslim (som jag inte minns vad det heter nu). Detta är även vad jag fått rekomenderat av branschfolk.

MVH
Kalle

Sidor: [1] 2 ... 14
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag