CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - andreasi

Sidor: [1] 2
1
Teknik / Vattenkyld poolpump - säljs de inte längre?
« skrivet: april 01, 2013, 22:49:42:42  »
Hej

Har funderingar på att byta ut min "vanliga" poolpump mot en vattenkyld poolpump, dels för att vår nuvarande väsnas en hel del men även av ekonomiska skäl (pumpmotorn kyls av poolvattnet som värms upp).

Hursomhelst: Det verkar som utbudet av vattenkylda poolpumpar har minskat rejält? Pahlens har ingen sådan i sitt sortiment och Astrals SuperSprint säljs inte längre. Folkpool säger sig ha en Wilo på sin hemsida men den går inte att hitta i sortimentet.
Just nu är det en Davey-pump som jag hittar... http://www.spaobad.com/Quick/167,poolpump-vattenkyld-0-74-kw-1-fas-240-v.htm

Vad är det som har hänt? Eller har det kanske alltid varit så här?

2
Hej

Vet inte vad jag ska göra. Upptäckte just att min dräneringspump nog inte gått på bra länge och vattennivån i brunnen var alldeles för hög (dock inte ovanför vattennivån i poolen).
Fick igång pumpen som nu står och tömmer brunnen...
Men vad kommer/kan hända med poolen? Inte för att jag kan göra något förräns i vår/sommar men.. ja ni fattar? Kan jag sova lugnt ändå?
Poolen är en träpool byggd i våras. Ej gjuten bottenplatta.

Jag skulle dessutom vilja ha en färdig-att-använda nivåvakt i min brunn som kanske larmar om inte pumpen gjort det den ska? Vart hittar jag såna?

3
Markpooler. / Kan man fästa trallvirke direkt på pooltrappan?!
« skrivet: juli 13, 2012, 21:02:54:54  »
Hej! Är det någon som vet om det är ok att skruva fast trallvirke direkt i pooltrappan? Jag har pool med roman end -trappa och bygger utan sarg runt poolen. Jag lägger alltså trall ända fram till poolkanten.

Fråga: "Får" man skruva direkt i pooltrappan?

Eftersom träsarg fästs på detta sätt så måste väl trallvirke vara ok också? (Från Folkpools monteringsanvisning för pooltrappa: "Sarg för trappa Furusarg passas in, kapas och skruvas sedan fast med sargskruv FXTB 5x80....Sargen ska förborras med 6 mm borr och trappan förborras med 4 mm hål..."

4
Vatten och kemi / Vilket test ska jag lita på?! (Cl och pH)
« skrivet: maj 28, 2012, 15:25:13:13  »
Jag fick 2 st sätt att testa poolvattnet från poolleverantören. Dels ett test där man löser tabletter och dels ett med teststickor i en burk (minns ej fabrikat just nu)

Dessa visar dock helt olika värden. Det första med tabletterna visar låga värden på klor och pH och stickorna visar... typ allt möjligt.

Testet med tabletterna tycker jag är svårt att läsa av eftersom det är så liten skillnad i färgskalan mellan tex ph 7.0 och ph 8.0

"Mätkuddarna" på stickorna (efter att man stoppat dom i vattnet i 10 sek) är inte solida i färgen utan skiftar i färg.

Jag undrar; finns det några stickor som är bättre än andra och som ni rekommenderar?

5
Halloj!

Poolen är klar och nu ska det byggas trädäck runt.
Vi ska ha ett trädäck som går ända fram till poolens kant, utan sarg.
Trallen kommer gå vinkelrätt med poolen längs med långsidorna och ena kortsidan. Se bifogad bild.

Men hur får jag ändträt mjukt avrundat så det inte blir stickor och uppskrapade magar när man häver sig upp från poolen? Några tips?

6
Markpooler. / Plugga igen dräneringsrör, hur??
« skrivet: april 15, 2012, 11:28:28:28  »
Hej

Poolbygget pågår för fullt nu av en markpool. Vädret blev ju inte det bästa, tvärtom med 10-20 cm snö igår?!

När det grävdes upp hittade vi ett ytliggande dräneringsrör som leder markvatten från tomten ovanför oss. Detta vill jag plugga igen då det nu leder ut allt smältvatten ner i den halvfärdiga poolgropen.

Hur pluggar jag igen ett sånt gammalt dräneringsrör av tegel?

7
Markpooler. / Vad behövs vid "kopplingscentralen" för poolen egentligen?
« skrivet: mars 25, 2012, 09:12:28:28  »
Nu är poolen beställd och grävare likaså! På måndag kommer en elektriker och kikar och tills dess vill jag kolla med alla kunniga här: Vad behövs det för finesser i ett filter/pump/värmepumpshus?
Jag ska koppla in en värmepump (1 fas, 16A eller 10A "trög), filterpump (1 fas) och poollampans transformator såklart. Dessutom planerar jag att stryra trädgårdsbelysningen från denna punkt i trädgården

Men vad behövs det mer i form av timers, jordfelsbrytare, tryckvakter osv? Bra-att-ha helt enkelt!

8
Markpooler. / Ska jag strunta i isoleringen?!
« skrivet: mars 19, 2012, 23:14:49:49  »
Efter mycket "om" och "men" så har jag beställt en pool.
I min offert så var isolering av väggar och botten med. Jag velade fram och tillbaka men tillslut så tog jag isoleringen.

Nu vette fanken.. jag tycker bara att jag läser om rutmönster och hälmärken när det gäller isoleringen i botten?!

Skrev jag på för något helt onödigt som bara kommer bli fult efter ett tag?! Hur mycket sparar man egentligen in i uppvärmningskostnad?

9
Snart dags att beställa virke till pooldäcket. Vill helst inte bygga med vanlig tryckimpregnerad furu utan tänkte mig något "roligare"
Lärkträ verkar det vara problem med numera med stickor som reser sig.

Men hur är det med bambu och akacia? Hittade en säljare på Blocket av dessa typer? Har någon här byggt med dessa material? Passar de för pooldäck?

10
Har nu fått nys på att det finns friformspooler från Enwa och Aqvis som man kan forma lite hur man vill. Dessa kräver dock en gjuten platta i botten på gropen.

Om man tar in hjälp och låter gjuta en platta... vad kostar det egentligen per kvadratmeter?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag