CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - steppen7

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Energivinst med solfolie om man har pooltak redan?
« skrivet: september 04, 2017, 21:36:41:41  »
Jag har pooltak i klarplast 4mm PC och den gjorde ju verkligen enormt nytta. När jasg först driftade VPn orkade den upp i 27C och sen dalade det till 24C vid blåsigt väder (i Juni i år) trots att VPn gick dygnet runt. När Pooltaket var på plats orkade den lätt upp till inställda 30C och den gick bara X antal timmar om dygnet för att hålla tempen.

Nu är det september och vi har höjt till 32C men det badas ju inte varje dag längre i jobb och skoltider så jag funderar på om man skulle skaffa bubbelplast och lägga på under veckodagarna och ta bort till helgen. Hur mycket kan det tänkas spara i energi?

2
Markpooler. / Återfylla med jordfuktad betong? finsats? torrbruk? Hjälp!
« skrivet: april 10, 2017, 10:43:01:01  »
Imorn kommer pp-poolen och förhoppningsvis återfyller vi på onsdag så nu är det bråttom att beställa material för återfyllnad.

Monteringsinstruktionen som känns ganska övrdriven med rekommendation om 15-20cm tjocklek på betongplattan osv skriver att det ska vara jordfuktad betong runtom, men jag vet att andra fyllt med torrbruk, finsats eller singel+cement och vattnat. Själv kan jag inget om betong.

Bråttom! Vad ska jag beställa? Hjälp!  :-\ :)

3
Uppvärmning / Velar mellan berg-VP eller pool-VP
« skrivet: april 03, 2017, 20:21:50:50  »
Några läste väl min andra tråd om val av pool-VP men nu velar jag igen. Först tänkte jag berg, sedan pool-VP pga enklare installation, men nu berg igen.

Jag har en Nibe 1145 på 8kW med 210m hål. Huset drar enligt beräkningar 5,7kW vid DUT och garaget kanske 2-3kW vilket gör att hålet är väl tilltaget, eller åtminstone var tanken att det skulle vara det. Dock på vintern när värmen går hårt ligger KB-in runt 0-1C så jag är rädd att en pool skulle sabba återhämtningen så att hålet går under nollan på vintern. Å andra sidan har jag numera frikyla som laddar hålet lite extra på sommaren, vet inte hur mycket det påverkar, det blev ju ingen vinter i år.

Sen har vi dragningen som skulle blir rätt lång till bergvärmen. Runt 28m mot runt 10m för pool-VP. Håltagning i den täta fasaden också. Sen är det jäkligt trångt i tvättstugan, har ju 1145+VPBS300+UKV100+FTX+Tvättpelare+torkskåp på typ 6-7kvm! Visst går det att knöka in men...

Fördelen med BV skulle ju vara att jag slipper en stor ful pryl ute i trädgården och att det blir helt tyst.
Bifogar en liten karta hur dragningen skulle se ut i båda fallen. Synd att en ev pool-VP:s bästa ställe är på den skuggiga gaveln.

4
Uppvärmning / VP-köp: Swim and fun, Luxlama eller Brilix?
« skrivet: april 02, 2017, 21:06:57:57  »
Bygger 4x8m pp-pool med 40mm XPS-isolering och pooltak. Sitter nu och funderar på VP-köpet och jämför:

Luxlama LX12HP 12kW 3-fas 16600kr (kompressorfabrikat?)
Brilix XHP 140 12kW 15900kr (Hitachi komp)
Swim and Fun 12kW 15490kr (Toshiba komp)
Swim and Fun inverter pro 12kW 21990kr (Toshiba komp)

Bortsett från invertermodellen kostar de i princip samma och COP-data får man ju alltid ta med en nypa salt. Hugget som stucket? Luxlaman får dock ett plus i kanten för 3-fas eftersom jag bara har 3x16A huvudsäkringar.

Swim and fun hittar jag inga trådar om men den säljs av bygghemma som ju är stora och det är 7 års kompressorgaranti. Invertermodellen har fina data men frågan om den är värd det extra, den är specad att den kan jobba ner till -12C och COP vid 26 i vattnet och 15 i luften ligger på 7,1-4,6 vid effekt 2,2-9,2kW.

5
Teknik / Rekommendation vartalsstyrd pump?
« skrivet: februari 11, 2017, 17:27:22:22  »
Kommer bygga en 4x8 pp-pool och funderar nu på poolpumpen. Dels vill jag kunna styra varvtalet för att spara energi, dels funderar jag på att montera in ett gäng massagemunstycken i poolen och tänker då att samma pump borde kunna göra jobbet om den har bra effekt och man har en ventil som tillfälligt stänger av vanliga inloppen. Frågor som dyker upp är:

Hur hög effekt bör pumpen ha för att räcka till ett gäng massagemunstycken?
Ska man satsa på en modell med helt ställbart varvtal eller en med ett par, tre lägen?
Vill gärna kunna styra steglöst via modbus, nån som känner till nån modell som har de?
Någon rekommendation av pump? Har tittat lite på speck men det finns typ 5 olika lågenergipumpar med ställbara vartal, bli inte riktigt klok på vad som är skillnaden mellan alla modeller. Samma sak när jag tittade på penairs hemsida.

Alla tips emottages tacksamt. Tänkte jag skulle beställa poolen och tekniken om några dagar.

6
Markpooler. / Vatten bakom trappkonstruktioner i pp-pooler
« skrivet: oktober 14, 2016, 23:15:20:20  »
Hej

Har verkligen lite beslutsångest nu. Har övervägt en massa olika pooltyper, främst pp-pooler men även de andra sorterna. Vissa fabrikat kör med vatten bakom trappan och vissa inte. Någon som vet om det är något problem i praktiken? Stilla vatten känns sådär, men vissa har munstycken för tillopp inne i trappan så att man får cirkulation. Frågan är om det är tillräckligt.

Min totalkalkyl med pooltak och markjobb etc ligger kring 330kkr för en 4x8 från poolteam som har vatten bakom trappan. Samma storlek i isolerblock ligger kring 300kkr men då är bra mycket mer arbete och man får ha liner. Man slipper vatten bakom trappan. Poolnet/centralpool har en fin modell med overflow och integrerad buffert och teknikrum med allt färdigkopplat, plug 'n play helt enkelt. Då hamnar man på 400kkr men man får som sagt overflow och trappan är ej vattenfylld om man väljer gaveltrappa. Väljer man hörntrappa är den vattenfyld. Sedan har vi Niveko pp-pool som aldrig kör med vatten bakom oavsett utformning, men prislappen är något högre, eller likvärdig om jag gör hela teknikinstallationen själv. Mycket pengar, svårt beslut...

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag