CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - nejo

Sidor: [1]
1
Markpooler. / GÅr det att reparera en poolrobot från USA som kortslutit?
« skrivet: maj 01, 2012, 18:56:12:12  »
Hej Finns det någon el kunnig där ute som kan hjälpa mig? Köpte en Poolrover Jr från USA förra sommaren. Vi anslöt till transformator och den funkade fint 2-3 gånger men sen verkar den ha brunnit. Antagligen använde vi en för transformator med för lite effekt (eller vad det kan vara, detta är verkligen inte mitt område...).
Hur som helst, är våran Rover död för alltid eller finns det hopp?

2
Vi är nya "poolare" och försöker lära oss hur det här med reningen fungerar. Poolen färdigställdes för ca 2,5 veckor sedan och då chockklorerade vi och fick en perfekt nivå på klor o ph. Sen åkte vi bort och kom tillbaka häromdagen. Glömde tyvärr att lägga i en klorpuck innan vi åkte så vattnet såg lite sunkigt ut när vi drog av pressen. Chockklorade igen och vi tog premiärbadet. Vattnet visade dock inget/mycket lite klor dvs mindre än lägsta intervallen och noviserna (vi) pytsade i mer chockklor..(ph var däremot bra). Tjong, där gick det från vitt till knallrosa dvs 3.0 på klormätaren.. Och vattnet blev alldeles mjölkigt.

Dagen efter lika högt klorvärde och vi häller i lite (50gram till 55m3 vatten) "Sänker Klor". Testar av efter några timmar... Testet visar 0 klor = helt genomskinligt testvatten... Back to ruta ett... Och vattnet är fortfarande mjölkigt så sista trappsteget inte syns.

Fick rådet i butiken att flocka.. Vet inte riktigt vad det betyder men man påstod att vårt vatten gjorde grumligheten och detta skulle hjälpa. Gör det och hur använder man detta medel? Vill göra rätt så vi kan bada vidare...

Kan någon reda ut begreppen och förklara vad vi ska göra? Tack på förhand!!

3
Pooltäckningar / Poolskydd från spaochpooltillbehor.se?
« skrivet: juni 16, 2011, 19:00:08:08  »
Är på väg att köpa ett rolltop poolskydd från denna site, är det någon som har erfarenheter från dessa? Priset är ju avsevärt lägre än de flesta andra för denna sorts skydd.

Mvh ALDI

4
Markpooler. / Byta pool från JF storpool till Rubinpool
« skrivet: maj 16, 2011, 13:46:30:30  »
Hej! Behöver lite expertråd från alla ni som kan det här med pool!  ;)
Köpte nyligt ett hus med en nergrävd JF Fritid storpool (9.1 x 4,5 x 1.32). Vid tillträdet hade poolen gått sönder och totalt kapsejsat. Det går på gamla ägarnas försäkring men vi är tveksamma till att anlägga en ny likadan pool. Det känns inte helt schysst kvalitet så att säga..Vill inte hamna i samma sits snart igen.

Vår ide var att byta upp oss till Rubinpool som verkar vara lite robustare (sant?)för nedgrävning i altanen.
Har tittat på oval pool 4,2 m bred, 9,5 m lång & 1,35 m djup. Den är alltså 30 cm smalare, 40cm längre och 3 cm djupare.

Alt. 8 formiga 5,0 m bred 7,70 m lång & 1,35 m djup och som jag förstår är självbärande och inte behöver stödmurar.

Det jag behöver nu är att få ett begrepp kring om det är genomförbart, hur mycket extraarbete som krävs och vad det kan kosta att anlita hjälp för markarbetet. Har själv noll koll på sånt här...

Tack på förhand!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag