CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Underlig utfällning  (läst 4422 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Erica

Underlig utfällning
« skrivet: mars 02, 2010, 14:09:01:01 »
Vi har varit utomlands några veckor och skall vara borta lite till. Under tiden har poolen (inomhus) fått ha circulationen igång, ingen värme, normal klorering och förstås övertäckningen på. Nu var vi hemma lite emellan och såg till huset och poolen och vattnet verkade rent och fint men något egendomligt verkade ha fälls ut, framför allt uppe vid vattenytan / övertäckningen. Det ser vitt -gul/vitt ut och påminner om sådana där flingor som man matar akvariefiskar med vad det gäller formen. Försöker man ta på en "flinga" så faller den genast sönder,men det känns samtidigt lite "fett" liksom på fingrarn. Vad i all världen kan detta vara ? Vi har aldrig haft något sådanti vår pool förut. Mätnimg av klor och pH visar helt normala värden (klor 1,0, pH 7,6).

Poolgiganten

Utloggad awasen

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Ekerö, Stockholm
  • Antal inlägg: 987
  • Total likes: 5
  • Kön: Man
  • Bara resten kvar nu då...
    • Visa profil
SV: Underlig utfällning
« Svar #1 skrivet: mars 02, 2010, 16:55:36:36 »
Kan vara någon form av alger som fått "fäste" att växa i fukten om det varit övertäckt under en längre tid. Det börjar ofta just ovanför vattenytan där det inte varit helt rent så se om ni kan se någonstans där det "växt" just i vattennivån.

Edit: läs mer här, kan vara samma: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=184.msg1191#msg1191

//Anders
AQVIS Kidney 20, Dallas Excellence pooltak, bergvärme med Pahlens HiTemp 75kw, saltklorinator

Utloggad Erica

SV: Underlig utfällning
« Svar #2 skrivet: mars 07, 2010, 08:58:24:24 »
Hej och tack för svaret. Men nej det verkade inte vara något just vid vattenlinjen utan snarare så att det flutit upp och lagt sig mot övertäckningen. Fast särskilt bra flöt det inte, rörde man det virvlade det liksom ner i vattnet igen. Kan det vara någon fettutfällning (typ från någon som haft badolja på kroppen eller sådant) eller kanske kalk ?

Brunalger hoppas jag ju att det inte är ! Men risken för alger är väl rätt liten i en inomhuspool om inte man snurrar till kloreringen fullständigt ? Det kommer ju inte in något ljus, särskilt inte när poolen som nu är långvarigt övertäckt. Brunalger lär ju inte gå att få bort. Läste någonstans om någon som fått sådana och där inte ens vattenbyte fick bort det, tydligen fanns alger kvar någonstans i rör, fogar eller någonting.

Utloggad Erica

SV: Underlig utfällning
« Svar #3 skrivet: mars 28, 2010, 01:04:27:27 »
Nu är vi tillbaka på hemmaplan och de knepiga utfällningarna verkar ha försvunnit. Kanske har filtret sugit åt sig vad det nu var. Vattnet verkar helt ok nu. Nu hade vi värmen frånslagen under tiden vi var bortresta, men eftersom det är en inomhuspool så blev ju inte vattnet så särskilt kallt ändå. Nu får vi bara hoppas att det inte återkommer nu när vi dragit upp temperaturen till normal nivå. Som sagt, brunalger får jag hoppas att det inte rör sig om !

Utloggad Erica

SV: Underlig utfällning
« Svar #4 skrivet: april 14, 2010, 19:35:54:54 »
Nu har vi värmt upp poolen ordentligt och haft den varm en tid och ännu syns inga spår av den mystiska utfällningen. Jag har fortfarande ingen aning om vad det kan ha varit, men håller den sig bara borta så är ju allt väl. Vattnet är klart och fint nu och kemivärdena ligger där de skall.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag