VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Magdalena

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Vatten och kemi / SV: Grönt vatten, ej alger (baquacil)
« skrivet: juli 20, 2018, 19:36:41:41  »
https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=4969.0

Jag är troende :) på alger

som framgår så har jag stor alg-erfarenhet sen denna gång😉(10 år sen) därför har jag svårt att tro att det är alger denna gång. Då hade vi i o f kommunalt vatten.

2
Vatten och kemi / SV: Grönt vatten, ej alger (baquacil)
« skrivet: juli 20, 2018, 19:34:26:26  »
Hupp, egen brunn? Jag skulle gissa på järn som reagerat med kloret. Isåfall - Flocka.

Vissa får en brunaktig ton, vissa gulaktig och vissa lite mer gulgrön. Problemet med pooler är att den oftast ljusblå linern/botten gör att vattnets riktiga färg är smått omöjlig att konstatera genom att bara titta ner i poolen.

Håller själv på med det just nu efter att ha fått gulgrönt poolvatten, det kommunala vattnet innehåller tydligen en hel del järn  <hmm> Det tog två dagar från att jag hällt i flockningsmedlet till dess att det låg väldigt mycket brunt damm på botten. Mitt största bekymmer nu är hur jag ska få upp alla sammanbundna partiklar från poolbottnen utan att röra runt det, men då har jag en ovanmarkspool med en kass filterpump också.
Vi använder inte klor utan Baquacil, kan den reagerat med ngt i vattnet kanske? Men vi har i o f haft flera flockpuckar den senaste tiden utan att det blivit bättre tyvärr. 
Däremot funderar jag på phmb-nivån, brukar aldrig bry mig om den då vi haft fint vatten varje år, men så mätte jag nu och kan inte riktigt utläsa vad den är. Verkar vara lågt tänker jag, då för hög ger snarare en blå nyans på provet än det brungröna jag har nu. Men skulle den låga nivån kunna ge en grön nyans på vattnet? Känns också lite märkligt i så fall.

3
Vatten och kemi / SV: Grönt vatten, ej alger (baquacil)
« skrivet: juli 20, 2018, 10:33:03:03  »
Kör du med Baqiasil i din pool?

Ja, det stämmer

4
Vatten och kemi / SV: Grönt vatten, ej alger (baquacil)
« skrivet: juli 19, 2018, 20:33:10:10  »
Har haft samma problem och då var det chocka som gällde, så nog kan det nog vara alger.


Hm... hade du grönt vatten länge utan att det blev alger på riktigt s a s. Jag menar jättegrumligt efter ett tag, hala väggar och grön beläggning på typ trappa etc?

5
Vatten och kemi / SV: Grönt vatten, ej alger (baquacil)
« skrivet: juli 19, 2018, 16:29:18:18  »
Det kan omöjligt vara alger när vattnet är så klart och har varit det i 2 månader med samma gröna nyans. Vi har haft alger tidigare och då har det alltid eskalerat rätt så snabbt. Nu har vi inte hällt i ngt medel (varken check eller shock) sen 28 maj (brukar oftast inte göra det så länge allt ser ok ut och det har funkat de senaste 10 åren)
Inga kopplingar är av koppar, allt är i plast och brunnen är som sagt 1,5 år gammal bara.
Det måste vara ngt annat... frågan är bara vad?..
Bifogar dagens bild, kan hålla med om att det är så början till alger ser ut, men i denna värme utan medel så borde det varit helt grumligt redan i början av juni. Nu har det varit lika klart och oförändrat hela sommaren.

6
Vatten och kemi / Grönt vatten, ej alger (baquacil)
« skrivet: juli 18, 2018, 20:44:58:58  »
Hej,
Vi har i ett par månader haft en grön nyans på vårt poolvattnet. I början av maj hade vi lite alger som vi behandlade men sen dess så har vattnet varit helt klart och utan alger.
Vi använder vatten från egen brunn (inga kopparrör) borrad förra året.
Är det ngn som har en idé vad som kan vara fel på vårt vatten?
Bifogar bild på hur det brukar se ut och hur det ser ut nu.

7
Vatten och kemi / SV: PH-mätare
« skrivet: augusti 24, 2017, 12:56:07:07  »
Vad synd :( har ingen större lust att betala tusentals kronor för en elektronisk mätare och detta lät bra. Den mäter dock inte klor så jag förstår inte vad du menar ...

8
Vatten och kemi / PH-mätare
« skrivet: augusti 23, 2017, 12:59:46:46  »
Är det ngn som köpt denna mätare? Fungerar den bra? Pålitlig?
https://www.24.se/ph-matare?gclid=EAIaIQobChMI9aLAvpft1QIVScayCh002AUMEAQYAiABEgKiZfD_BwE

9
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Poolsarg i komposit
« skrivet: september 06, 2013, 20:57:52:52  »
Är det ngn som vet om det finns poolsarg i komposit som ser ut/liknar stensarg?
Sargen ska ungefär se ut så här :
http://poolbutiken.e-butik.se/?cat_id=1287


10
Vatten och kemi / SV: Något trött på algproblem!
« skrivet: augusti 28, 2011, 22:46:03:03  »
Vi använder algmedlet också. Doserar enl instruktionerna, dvs 2 liter shock och 4 dl algmedel per vecka samt Phmb vid behov.
Just nu så är vattnet fullt med alla medel och smakar blää samt att de badande får ont i ögonen fast jag bara doserat enl rekommendationerna. Trots detta så finns det alger på botten! Märkligt!

Testade också att köra enl Miamipools nya instruktioner (shock en gång i månaden 8 liter, algmedel 4 dl varje vecka) det fungerade i 2 veckor, sen kom algerna tillbaka...

Pumpen är på dygnet runt från det att vi startar poolen för säsongen tills vi stänger.

Kan tilläggas att vattnet har oftast varit klart under sommaren men det är nästan alltid gula fläckar på botten här och där. Ibland är hela botten belagd med tunt algskikt. Bäst brukar algerna synas på trappan, först gula sen blir de gröna, typ nästa dag. Förra året använde vi också solfolien (mörkblå) mycket mer, men det är ingen skillnad faktiskt.

Varje gång det blir fläckar så borstar vi, dammsuger, backspolar och lägger in en flockkudde. Vattnet blir kristallkalrt några dagar, sen börjar det om!

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag