Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kvärlövsbo

Sidor: [1] 2
1
Byggtrådar / SV: Ovanmarkspool från Hornbach
« skrivet: juli 29, 2007, 21:39:24:24  »
@Bidda    Tänkte avvakta med uppvärmning för att se vilken temp man kan få utan.

En annan fråga: Hur gör man om man vill tömma poolen på lite vatten med tanke på att det är klorat? Är det ok att skicka ut det på gräsmattan, skicka ner det i stuprören eller liknande? Hur påverkas gräs, växter osv. om man skickar ut det på tomten?

Anledningen att jag frågar är att efter allt regnande så börjar vattennivån i poolen bli lite väl hög och jag skulle vilja sänka den 5cm, vilket blir en 1-2m3.

/Björn

2
Byggtrådar / SV: Ovanmarkspool från Hornbach
« skrivet: juli 26, 2007, 13:58:30:30  »
Angående trappan så är den löstagbar på utsidan, snäppes enkelt loss med haspar.
Angående vecken så är de kvar då det inte varit någon sol sen sist   :)   Hoppas på lite värme snart...   8)

3
Byggtrådar / SV: Ovanmarkspool från Hornbach
« skrivet: juli 26, 2007, 13:55:23:23  »
...och det egenhändigt snickrade poolhuset   :)
Detta är dock provisoriskt då det ska byggas ett upphöjt altandäck på denna sida av poolen. Men det är stor risk att det blir nästa års projekt  ;)

Lite tips till de som köper den här poolen. Det har varit ett helsike att få alla kopplingar täta. För det första när det gäller utloppet, där sitter i ordning innefrån, utlopp, teflonbricka, packning, liner, plåt. Teflonbricka är där för att man inte ska twista linern, dock så gör den bara det omöjligt att få utloppet helt tätt. Mitt tips är att plocka bort denna. Det gjorde jag efter att  ha svurit en del och vips så var allt helt tätt.
Mitt andra tips, använd gängtejp överallt där ni kan. T.ex. vid slangkopplingar i pumpen, skruvarna i utloppet osv. Allt läckte från början oavsett hur hårt eller löst man drar, men med gängtejp, allt blir tätt direkt. Rekommenderas varmt   :)

Hoppas att detta hjälpt någon. På det stora hela så kan jag så här långt rekommendera poolen, dock så har jag bara 17 grader i den så det har inte blivit så många dopp än...

/Björn

4
Byggtrådar / SV: Ovanmarkspool från Hornbach
« skrivet: juli 26, 2007, 13:44:25:25  »
...börjar närma sig färdigt...

5
Byggtrådar / SV: Ovanmarkspool från Hornbach
« skrivet: juli 26, 2007, 13:42:15:15  »
...och så var det dags att sätta lite trä på poolen...

6
Byggtrådar / SV: Ovanmarkspool från Hornbach
« skrivet: juli 26, 2007, 13:39:19:19  »
...och lite bilder på början av poolbygget...

7
Byggtrådar / SV: Ovanmarkspool från Hornbach
« skrivet: juli 26, 2007, 13:37:13:13  »
Här är lite bilder på förarbetet...

8
Byggtrådar / SV: Ovanmarkspool från Hornbach
« skrivet: juli 23, 2007, 13:49:54:54  »
@Fia   Tack för tipset. Nu är det 16 grader i vattnet så förhoppningsvis ordnar det sig när solen värmer på  :)

Angående bilder har jag massor. Ska bara lista ut hur man får in dem på bästa sätt. Några tips? (det har säkert stått massor av det i forumet men jag har inte haft tid att leta  ;))

/Björn

9
Byggtrådar / SV: Ovanmarkspool från Hornbach
« skrivet: juli 22, 2007, 22:06:41:41  »
Hej,

Vi betalade 32995 för den runda 550 cm på Hornbach.
 
Vi håller som bäst på att montera den och vi är nästan klara. Håller på att fylla den med vatten och börjar närma oss toppen (väldigt dåligt tryck i slangen  :)).

Vad gäller kvaliten så verkar den vara bra. Det är rejält trä och vad gäller plåten så tror jag den är ok (ingen referens). Dock så är den vågad, vet inte om detta är vanligt? Utseendemässigt måste jag säga att den är mycket snygg, det blir som på bilden om inte bättre. Linern kanske är i tunnaste lagret men jag är som sagt ny och vet inte hur det brukar vara och kännas (den verkar dock inte vara armerad).

Dock så har jag lite frågor:
Nu när den är nästan fylld så har vi en hel del veck kvar. Försvinner de med tiden eller har någon något tips? (Kan kanske leva med en del veck)
Jag upptäckte efter en dag att vi fått läckage vid utloppet, har försökt att justera och ändra och har nästan fått det tätt nu, men det kommer fortfarande en droppe varannan minut. Någon med bra tätningstips?


Vad gäller pumpen vet jag inte då den inte blivit inkopplad än.

Nä, nu är det dags att gå ut och stänga av vattnet. Har cirka 2dm kvar, ska väl förhoppningsvis bli klart imorgon  :)

/Björn

10
Byggtrådar / SV: Ovanmarkspool från Hornbach
« skrivet: juli 02, 2007, 20:10:25:25  »
Trevligt med någon mer som är intresserad av den här poolen. Vi får vår nästa vecka och då får vi se hur snabbt det går att sätta upp den. Jag återkommer gärna med några första intryck när den står på plats. Personligen satsade vi på den här poolen för att vi helt enkelt tyckte att den är så mycket snyggare än andra ovanmarkpooler. Och vad man kan se på bilderna så verkar den gediget byggd, men det återstår ju att se  ;)

Fia: Tackar för kommentarerna. Dock så var jag på Beijer och skulle köpa cellplast, Floormate, som för övrigt heter Styrofoam nu. Säljaren där rekommenderade inte att lägga stenmjöl ovanpå cellplasten. Han påstod att stenmjölet, som ju är krossat och därmed vasst, skulle skära sönder ytan på cellplasten och att det därmed isolerar sämre och dessutom tar upp fukt. Dessutom sa han att det isolerar bättre när cellplasten ligger direkt under linern och inte har ett packat stenmjölslager ivägen. Och vad gäller hälavtryck och liknande så påstod han att de  inte skulle vara några problem med den cellplasten.
Så när man väl hade bestämt sig för markduk, cellplast, stenmjöl, liner så blev man villrådig igen. Nu står jag här med ett hål i marken, sex förpackningar cellplast och en hög stenmjöl och kan inte bestämma mig för vilken ordning jag ska ha  :-\  Någon som kan bestämma åt mig?  :D

/Björn

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag