Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Styvert skrivet juni 03, 2015, 08:50:30:30

Titel: Skimmer i Tjälldéntrappa?
Skrivet av: Styvert skrivet juni 03, 2015, 08:50:30:30
Hej!
Vi bygger en Tjälldénpool 8x4 meter med trappa längs ena kortsidan. Vi har insett att vi förmodligen inte kan ha inloppen i trappan eftersom den värmepump vi köpt inte klarar av det avstånd det då skulle innebära. Alltså, vi skulle behöva ha bräddavloppet i trappan och inloppen på motstående sida, nära värmepumpen.

Är det någon som har placerat bräddavloppet i trappan eller ser risker med det? Det är ju vid trappan alla kommer att gå/sitta... Hur mycket bygger "inspektionsluckan" till avloppet? Nämnde detta för Tjälldén tidigare, men de kände inte till att någon har gjort så varför jag misstänker att det finns negativa aspekter vi inte har tänkt på...

Om man inte vill ha bräddavloppet i trappan så skulle man kunna ha det vid sidan av trappan, men då måste man väl även ha ett extra inlopp mittemot?


 
Titel: SV: Skimmer i Tjälldéntrappa?
Skrivet av: je skrivet juni 03, 2015, 21:45:08:08
Bräddavlopp i, eller rett vid trappan, låter väl inte som något man skulle rekommendera direkt. Varför klarar inte din VP avstandet till andra sidan av poolen?
Titel: SV: Skimmer i Tjälldéntrappa?
Skrivet av: Tynell skrivet juni 03, 2015, 22:53:17:17
Ja, det är väl snarare poolpumpen och inte värmepumpen sköter jobbet att knuffa bort vattnet till inloppen, eller?  <hmm>

Just nu ser min plan ut som så att sätta inloppen bredvid trappan (verkar bökigt att sätta dem i trappen) och vinkla dessa mot bräddavloppet på motsatt kortsida (från trappen).
Titel: SV: Skimmer i Tjälldéntrappa?
Skrivet av: Styvert skrivet juni 08, 2015, 23:45:39:39
Nu glömmer vi denna tråden. Allt är ett missförstånd
mellan mig, min fru, Tjällden och Pahlens ;D
För många led, för många parter och för mycket stress.
Tjena!