CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - John Poolman

Sidor: [1]
1
Teknik / dimensionering av utrymme för poolteknik
« skrivet: maj 07, 2024, 14:16:23:23  »
Vi ska flytta ut pooltekniken från källaren i samband med en större renovering. Eller flytta ut är fel ord, det blir nya grejer och då vill vi automatisera så långt som möjligt (alltså automatisk kontroll och tillsats av kemikalier). Pump och filter får gärna vara lite överdimensionerade. Poolen är på 50 m3. Uppvärmning i första hand genom bergvärmepumpen.

Planen är att göra ett utvändigt utrymme under mark som ligger "vägg i vägg" med teknikrummet i källaren (där värmepump mm står). Åtkomst från källartrappan.

Vad behöver man tänka på? Hur stort behöver utrymmet vara för att grejerna ska få plats och man ska kunna sköta och serva dem någorlunda bekvämt?


2
Uppvärmning / Kyla pool
« skrivet: juli 06, 2023, 23:25:09:09  »
Funderar på att anlägga markpool på sommarstället och jag är mer intresserad av kylning än uppvärmning. Jag vill ha en pool som är svalkande (max 25 grader) riktigt varma dagar. Om det är dåligt väder är jag inte intresserad av att bada. Vår och höst inte aktuellt.

Säg att man bygger utan isolering mot marken och låter den stå öppen nattetid, och säg att det är 35 grader i luften vareviga dag under flera veckor. Hur varmt kan vattnet bli utan kylning i ett värstascenario? Vad kan man mer göra för att hålla nere temperaturen?

3
Övriga frågor! / kostnad poolservice
« skrivet: september 05, 2022, 19:24:28:28  »
Vi har köpt hus i en av Stockholms villaförorter med en markpool på tomten. Frun och ungarna älskar den förstås, själv tänker jag mest att jag absolut inte vill ägna mig åt att sköta en pool (har gjort det förr). Dessutom är vi ibland bortresta längre perioder.

Så min fråga är: Vad är årskostnaden, grovt räknat, för att lägga ut 100% av poolskötseln på en firma? Rekommendationer på bra firmor i Stockholmsområdet är också av intresse.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag