VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - PeeGee

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 11
21
Teknik / SV: Lite frågor inför byggnation av teknikrum
« skrivet: september 06, 2017, 20:13:02:02  »
Vi har ett vinterisolerat förråd med 70-reglar, det tycker jag fungerar alldeles utmärkt ljud och temperaturmässigt. Själva pumpen låter egentligen inte så mycket, det är resonans/vibrationsljud man ska akta sig för.

Vi valde att inte köra någon golvbrunn av praktiska skäl, och det ångrar jag inte. Jag har klätt in golvet med våtrumsmatta om någon olycka skulle vara framme, och tömning av pump och framförallt filter är inga problem. Bara att skruva bort bottenplugg och sedan sätta dit en slang som leder ut vattnet ur förrådet.

Precis som du själv är inne på så behöver man inte tömma allt om man kör frostfritt, vi hade runt 8 grader i förrådet förra vintern. Det är dock så pass enkelt att göra det så jag har gjort det hittills ändå, mest för att det går av bara farten.

Lycka till!

22
Markpooler. / SV: Hur länge till har ni poolen igång
« skrivet: september 05, 2017, 11:31:13:13  »
Jag har också funderat på detta den senaste veckan, när det har regnat en hel del och inte varit något vidare i väderväg. Vi har 31 grader i vattnet, det jobbigaste nu är när man ska ta sig upp, det blir lååånga bad nu när man hela tiden tvekar. :)

Just nu ligger nog planen på att köra September ut!

23
Pooltäckningar / SV: Pooltak med automatisk sektionslåsning
« skrivet: september 04, 2017, 00:45:22:22  »
Vi har G&J Nova Comfort och är jättenöjda, tycker det är smidigt med att sektionerna låser sig automagiskt och att man bara behöver manuellt pålägg på en enhet. 

Går att ställa alla sektioner som man vill med detta tak också, öppna i mitten eller vad man nu vill. O0

24
Vatten och kemi / SV: Skicka efter Net skim - varifrån?
« skrivet: augusti 17, 2017, 22:15:04:04  »
Någon som har gjort några fler framsteg när det kommer till dessa påsar?
Jag försöker också hitta någon butik/site som har dom till vettigt pris.

Jag har hittat dom för 139 kr med 39 kr i frakt, i den lokala butiken finns dom för 190 kr.

25
Vatten och kemi / SV: Klorhalt när man har saltklorinator
« skrivet: augusti 17, 2017, 19:04:41:41  »
Vi har saltklorinator (Zodiac Ei18) och har inga problem att komma upp i vettiga nivåer, var precis ute och mätte och låg på ca 1.5 - 2 ppm just nu så jag valde tom att gå ner en nivå i "klortillverkning".

Jag kör nu våran på lägsta nivån, 3 timmar på morgonen och 3 timmar på kvällen.

Precis när man startar upp den så är det vettigt att chockklorera något, så att den får lite hjälp på vägen. Efter det kör jag den lite hårdare, runt 50%-nivån 4 timmar på morgonen och 4 timmar på kvällen tills lämplig nivå är nådd.

26
Markpooler. / SV: Lutande vägg
« skrivet: juli 25, 2017, 00:16:25:25  »
Våran buktar också lite, fast åt andra hållet dvs utåt. Vi har trätrall runt våran och trallen ligger rakt över kanten så det är inget man ser.

27
Markpooler. / SV: Återfyllnad runt PP-pool mm
« skrivet: april 17, 2017, 22:43:43:43  »
Jag tog 3-4 delar stenmjöl och sedan 1 del torrbetong (1 säck) i en skottkärra som jag sedan tömde ner i gropen, det blandar mer än väl när det väl åker ner i gropen. Du ska inte vattna.

Har man utrymme så nämnde leverantören att dom brukade lägga upp högar med stenmjöl runt poolen, sedan lägga betong över högarna och sedan bara stjälpa ner det.

Hur många säckar beror såklart på hur stor pool du ska ha, hur mycket utrymme du gräver upp runt poolen osv. Men räkna som sagt med ca 3-4 delar mjöl och 1 del betong. I mitt fall har jag för mig att jag gjorde av med ca 120 säckar.

28
Markpooler. / SV: Återfyllnad runt PP-pool mm
« skrivet: april 17, 2017, 21:37:08:08  »
Hejsan!

Det behöver inte vara jordfuktig betong, det går lika bra med vanlig torrbetong som blandas med tex stenmjöl. Detta kommer sedan att dra till sig av markfukten och på så vis sätta sig som det ska.

Vi körde på denna, funkade utmärkt och levereras snyggt och prydligt på pall.

https://www.byggmax.se/gjutning-och-husgrund/cement-och-bruk/betong-basic-k25-p0106

Lycka till!

29
Markpooler. / SV: Återfylla med jordfuktad betong? finsats? torrbruk? Hjälp!
« skrivet: april 10, 2017, 23:43:00:00  »
Vi fick instruktion om att vanlig torrbetong fungerar kanon, den i kombination med stenmjölet suger sedan åt sig av markfukten.

Vi körde på denna och det fungerade hur bra som helst:
https://www.byggmax.se/gjutning-och-husgrund/cement-och-bruk/betong-basic-k25-p0106

Levereras snyggt och prydligt hem på pall.

Lycka till!

30
Markpooler. / SV: Vattennivå vid vinterstängning.
« skrivet: oktober 10, 2016, 21:43:29:29  »
Att det fryser i en öppen pool och kring utloppsventiler, belysning, trappa, rör etc som ej är tilltäpt innebär ingen risk för "sprängning" isen växer åt det håll det är lättast , däremot om man pluggar då är det viktigt att tömma rören helt, så därför pluggar jag aldrig i heller . Jeten tömmer jag av samma anledning som jag tömmer pumpen , dvs slutet utrymme.

Intressant läsning! Jag hade tänkt trycka in skumplast (tex bit av liggunderlag) i inloppen, ska jag tolka detta som att det är en dum idé?

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag