VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - OskarLandgren

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Renovering av Betongpool - Vatten utifrån
« skrivet: juni 07, 2017, 12:27:32:32  »
Hej!

Jag har stöt på ett problem när jag och brorsan håller på att renovera deras gamla betongpool från 60-70 talet, vi har nu slipat bort all gammal epoxy med en handslip, tagit oss ca 7 arbetsdagar. Men nu när all betong är frilagd så har vi märkt att det släpper igenom rätt mycket fukt/vatten in i poolen från utsidan. Antagligen har den inte dränerats när den byggts och man han helt enkelt inte brytt sig om detta.

Poolen ligger på en lite slutande suterrängtomt och vattnet går under huset för att sedan träffa poolens kant. Tidigare ägare berättade för oss att det tydligen går en "vattenådra" under huset, men detta är inte bekräftat.

Vi har nu tänkt på hur vi ska lösa detta, och det självklara är att dränera om runt huset såklart, men vi vill helst inte göra det just nu då det kostar pengar vilket brorsan in har!

Andra alternativet är att gräva ut runt poolen på den drabbade sidan för att försöka leda bort vattnet som träffar den, hur skulle man kunna göra det? Vi tänker oss gräva ner sätta platonmatta runt poolen och leda bort vattnet på något vis. Är vi rätt ute?

Tredje alternativet är att skita i det helt och hållet då vi ska spackla poolen med rätt mycket epoxyspackel då grundgjutningen varit riktigt dålig, sen måla med epoxyfärg. Fungerar det? Eller kommer färgen att luckras upp och bli bubblig? Den tidigare färgen vi nu tog bort hade det problemet, dock hade den förra ägaren lagt två olika ”tätskikt” i poolen först något organiskt material som blivit till jord, sedan kalkputs, så helt fel helt enkelt!

Bilder kan fixas ifall det efterfrågas!


Mvh

Oskar

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag