VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Pooltaket blåste sönder  (läst 2186 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad candersson

  • Andra säsongen med pool
  • Nybörjare
  • *
  • Stad/land: Furulund
  • Antal inlägg: 4
  • Total likes: 0
  • Pool-rookie
    • Visa profil
Pooltaket blåste sönder
« skrivet: april 15, 2018, 09:04:33:33 »
I Torsdags och fredags blåste det rejält här och lite oturligt låg vinden som den aldrig brukar. Kortsidan på vårt pooltak blåste sönder. Taket är inköpt 2010 av tidigare husägare och stenläggningen har satt sig och pooltaket har inte alls den markkontakt det borde. Men nu är skadan skedd.

Någon som vet om man kan reparera?
Nedgrävd pool, 8x4 m med pooltak. Ingen annan uppvärmning än solen (och pooltaket då).

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Pooltaket blåste sönder
« Svar #1 skrivet: april 15, 2018, 12:16:29:29 »
Trist men det där borde inte vara så svårt att laga. Det går utmärkt att nita i aluminium. Hur ser det ut där det gick sönder? Tag lite närbilder på alla skador och lägg in här så kommer det nog bättre råd. Det där taket ser väldigt klent ut. Det vore nog bra med en rejäl regel utanför takets gavel som hindrar vinden från att leta sig in och få grepp i taket. Fäst takets nederdel på något sätt mot underlaget som vindsäkring. Jag har nitat fast två vinkelbeslag (som liggande U) på den nedre balken på insidan av den mest vindutsatta kortsidan. Genom vinkelbeslagen drar jag gängstänger med muttrar ner i muren där jag har gjutit in två långmuttrar. Använd bara skruv, muttrar och brickor i rostfritt klass A4 nära poolen, allt annat rostar väldigt snabbt p g a kloret. Har du någon stormsäkring av takets långsidor? Om inte kan hela taket blåsa bort i värsta fall.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan