CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - bump86

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Här ska ni få höra vad jag fått veta
« skrivet: juli 27, 2012, 01:23:35:35  »
Har efter mycket om och men fått i ordning på mitt vatten. Stor lycka och iväg till färgaffären för inhandlande av klor.

Väl där har vi lite tur för att försäljaren för Folkpools saker finns på plats så självklart rådfrågar vi honom.
Vi fick veta lite intressanta saker och tänkte att jag kan dels dela med mig lite av min nyvunna kunskap och kanske få lite kommentarer på det han sa från de som är duktiga här.

1. Han hävdade med bestämdhet att Ph skulle vara 7.4. Hans motivering till detta var att fostervatten var 7.4 i Ph och således bästa tänkbara för en människa. låter ju logiskt trots allt.

2. Cyanusyran ska vara under 100 annars är risken för sk. klorlås stor. Tyvärr glömde vi att fråga hur tusan detta mäts så om något vet berätta gärna.

3. Han frågade hur vi klorerade och vi berättade att vi använde klorpuckar som vi lägger i bräddavloppet. Han ställde då en kompletteringsfråga om ifall vi stänger av cirkulationen eller ifall den får gå 24/7. Vi sa som det var att den går mellan kl 10:00 och 22:00 sen stängs den automatiskt av.
Det han berättade då var väl det mest intressanta och kanske viktigaste. Han berättade att dels var inte sådana puckar bra för det var alldeles för hög klorhalt i dem men i kombination med att vi stängde av cirkulationen så är det riktigt illa.
Det är nämligen som så sa han att om man lägger en puck i bräddavloppet och stänger av cirkulationen så fortsätter ju pucken att lösas upp. Tyvärr så resulterar det i mycket hög ppm just väldigt lokalt runt bräddavloppet. ppm på 300-500 är inte ovanligt. Klor i så hög dosering är inte bara skadligt för människan utan i allra högsta grad för pumpar, liner och bräddavlopp. Inte ens titan skulle klara av sådan hög ppm i längden. Klor torkade liksom ut plastdetaljer som blev spräda. något vi faktiskt märkt på vårt bräddavlopp.
Han rådde oss till att alltid har i gång cirkulationen och att istället för att köra de vanliga puckarna så skulle vi köpa: http://www.folkpool.se/pool-produkter/poolkemi-och-poolvard/poolkemi-desinfekterande/dagsklor-tablett-70--kalchypo-25-kg--un-nr-2880-nos-5007106.
Man skulle då även slippa bekymmer med klorlåsning (hög cyanosyra) pga något jag inte nu kommer ihåg tyvärr.

Som ni ser så är dessa tabletter inte gratis men vi blev intresserade av vad han sa och tyckte det fanns logik bakom hans ord. Är det någon här som vet vart man kan köpa liknande tabletter men till vettigare pris?
Jag har kollat lite på länkarna tillhörandes de banners som finns här omkring på sidan men hittar inte rätt.

4. En annan sak han berättade var att folk normalt sett använder algdräpare på fel sätt. Generellt sett så brukar folk hälla i detta medel när de upptäcker alger i hopp om att det ska ta död på dem.
Sättet man ska använda algdräpare på är att man ska använda som ett förebyggande medel. Dvs att när Ph och klor är va det ska vara så ska algdräpare i.


Detta är nu hans ord men jag och min sambo tyckte det han sa var vettigt och eftersom jag fått så bra hjälp här vill jag åtminstone försöka bidra med något jag med. Jag lyssnar gärna på vad ni som är duktigare än mig har att säga om hans ord och gärna ge mig svar på de frågor jag ställde.











2
Vatten och kemi / Få vattnet klart
« skrivet: maj 11, 2012, 13:45:50:50  »
Hej.

Jag är ny här på detta forum och jag och min sambo har blivit ägare till en utomhuspool.   :)

Jag är lite osäker på hur man ska gå till väga för att starta upp denna, med kloor och liknande.

Förra helgen så chockkloorerade jag, köpt på Biltema i ett startpaket för pool, och då gick vattnet från grön ton till turkos ton, men sedan kommer jag inte vidare. Jag har försökt att läsa av med hjälp av teststickor, men svårt att läsa av dem.
Vi har ingen värme igång, vet inte om detta spelar någon roll.

Hoppas på att ni har lite tips och råd hur jag kan gå vidare.

Mvh/Linda

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag