Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Liten inomhuspool istället för massagebadkar  (läst 15087 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad MathiasS

SV: Liten inomhuspool istället för massagebadkar
« Svar #10 skrivet: augusti 22, 2012, 07:19:26:26 »
Om jag förstår dig rätt så köper du en rätt billig pump. Många billiga pumpar låter som vinkelslipar och inomhus kan ju detta vara rejält störande. Jag skulle, precis som man strävar efter med bubbelbad inomhus, försöka placera pumpar etc i ett angränsande utrymme.
7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa från Poolstore.
Pooltak: Deli B+ från Lars Sjöland
Värmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 500 sandfilter
Övrig utrustning från Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Liten inomhuspool istället för massagebadkar
« Svar #11 skrivet: augusti 22, 2012, 20:02:19:19 »
Att dra upp rören i taket lär ge dig problem med att få ur luften ur dem. Poolpumpar suger inte luft. Helst bör ledningar och pump ligga under vattennivån så får man minst problem, även om det inte är ett absolutkrav.

Bräddavlopp är inte så betydelsefullt i en inomhuspool eftersom du inte får i särskilt mycket skräp som flyter på ytan. Det blir inte alls som utomhus. Det kan givetvis vara bra för OM du får i flytande skräp lär du ju annars få fiska upp det för hand, men poolen fungerar säkert bra utan det också. Vi har både brädd- och bottenavlopp och har testat att köra enbart bräddavloppet och att köra båda två utan att märka någon skillnad. Alternativet enbart bottenavlopp har vi aldrig testat.

Utloggad Hybron

SV: Liten inomhuspool istället för massagebadkar
« Svar #12 skrivet: augusti 02, 2014, 13:46:16:16 »
Nu har vi haft poolen rätt länge och är supernöjda. Vi tänkte om en hel del mot slutet och valde grejer från Folkpool och fick proffsig hjälp. Alla rör lades i golvet och vi körde utan breddavlopp. Det enda som inte var så genomtänkt var att vi använde sandsten från Portugal istället för kakel även i poolen. Sandsten är lite porös och fäller ut en del sand vilket gör att vi troligen kommer få byta beklädnad om några år i poolen.

Tack för råd och tips under byggtiden!

Utloggad Erica

SV: Liten inomhuspool istället för massagebadkar
« Svar #13 skrivet: augusti 02, 2014, 15:33:27:27 »
Kul att det hela fungerade ! Att sandsten inte var så lyckat det förstår jag. Det är t.o.m. så att vanligt kakel inte är att rekommendera heller - en del kakel kan sandas ur efter konstant undervattensbruk. Det finns särskilt kakel för ändamålet. Tyvärr är det långt ifrån billigt, vilket var ett av skälen till att vi inte kakelsatte vår pool utan målade, men det är något som vi ångrat i efterhand. Huvudskälet för att det bleev målat var dock i och för sig att vi hade jobbat hårt och länge med poolprojektet och frampå slutet så ville vi ha det snabbt klart och tog då en frestande genväg. Vi gjorde ju nästan allt jobb själva och att kakla hela poolen skulle vara ett rejält arbete för oss som inte är kakelexperter.


Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag