VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - macca

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Start och stopp
« skrivet: mars 30, 2019, 13:16:01:01  »
Hej!

Har en Brilix värmepump THP55, ca9 år, där automatiken för start och stopp slutade fungera i höstas. Är det värt att bara köpa och byta ut kretskortet och hoppas på det bästa!?
 
/ Marcus

2
Uppvärmning / Pumpen strejkar
« skrivet: maj 24, 2014, 10:49:57:57  »
Min brilix 55 har slutat värma. Pumpen startar och styrs via värmepumpen men värmepumpen startar inte?! Den har gått i några veckor nu utan problem. Har 23 gr i poolen och pumpen är inställd på 26. Har kollat säkringen på kortet och den ser hel ut. Vet någon vad felet kan vara!? <dontkn>

3
Teknik / högt starttryck i filtret!
« skrivet: maj 18, 2013, 11:46:45:45  »
Hej!

När jag varje år har startat upp poolsäsongen har jag haft ett starttryck genom filtret på 1,2bar nu ligger den på 1,5 - 1,6 trotts att jag back-spolat några gånger. Det måste väl ändå betyda att det är skräp i vägen någonstans!? Eller?

Tacksam för ideér.

Marcus

4
Uppvärmning / Poolvärmepump Brilix!
« skrivet: maj 03, 2012, 19:50:44:44  »
Hej Poolfolk!
Har precis installerat en Brilix THP55 och kört igång detta. Förstår inte / ser inte hur jag i drift kan kolla temperatur skillnaden mellan in och ut på vattnet för att trimma in flödet genom pumpen på bästa sätt! Kör den i Värme läge och ser i displayen 14 vilket borde vara vattentempen. Trycker jag på pil knappen så kan jag sedan ställa in vilken önskad temp vattnet ska få. Man ska ju på något sätt se till att skillnaden är 2gr mellan in och ut har jag fattat men det står inget om detta i manualen som följer med!
Någon erfaren poolare som kan ledsaga mig i detta!? :-\

Marcus

5
Teknik / Timer till poolvärmepump
« skrivet: april 18, 2012, 19:44:32:32  »
Hej!

Kan någon i detta forum svara på följande fråga: vilken timer man bör använda till en poolvärmepump ( ska sitta i centralen på en din skena ) . Det finns ju slutande eller växlande vad nu det är för skillnad! Tänkte beställa på nätet då det verkar vara billigare. <dontkn>

/ Marcus

6
Uppvärmning / Backventil!
« skrivet: mars 28, 2012, 12:30:17:17  »
Kan någon svara på om man behöver koppla in någon backventil när man ska koppla in en värmepump! Har sett någon skiss tidigare att man förslog det men dom jag köpte pumpen av har inte nämt något.

Tacksam för svar!

7
Uppvärmning / Värmepumps val!!??
« skrivet: augusti 23, 2011, 18:34:44:44  »
Hej Poolfolk!

Efter att ha hittat detta kalas forum så vågade jag slå till med ett eget poolbygge för 2 år sedan. Vi skulle nu vilja installera en värmepump och jag har tittat på Primasters utbud. Då det verkar vara Gullberg & Jansson prylar men med eget namn så kanske man törs köpa en av dom!?!? Frågan är om det överhuvudtaget är bättre på alla vis med tanke på ekonomi, kvallitet, samt effekt med en Primaster 15 då min pool är på 20kubik och pumpen på 075hp. Valde lite kraftigare pump och filter med tanke på ev solfångare mm. Butiken rekomenderar den mindre Primaster 12.
Kan man få någon input från någon med erfarenhet i detta!

8
Markpooler. / Pumpens Placering!
« skrivet: juli 25, 2008, 09:27:47:47  »
Hej!

Är det något problem om pumpen hamnar ovanför vattenlinjen? Är väl bara viktigt att vid uppstart se till att ledningen och pumpen är full med vatten!? Förstår fördelen med att ha pumpen lägre an vattnet. Då är det aldrig risk för torrkörning. Det är ju ändå ett antal kopplingar men dom kanske är säkra att dra ihop tätt!? Är det någon pool-människa som har haft bekymmer med detta? <hmm>

9
Uppvärmning / Bergvärme till poolen!?
« skrivet: juli 24, 2008, 14:52:46:46  »
Hej ni alla!

Har bergvärme, ivt 9kw, borrat 165m, 1,5 planshus med vattenburen värme i båda plan. Hade ingen som helst tanke på pool när vi byggde huset. Nu är vi förståss där och vill sätta igång med pool till hösten. Återförsäljarn av min bergvärmeanläggning säger att det går att driva poolen men att man kanske max kan hålla 24-25 grader, vilket är okej för min del. Finns det någon som har gjort på liknande sätt och ändå är belåten?

Tacksam för svar!
/ Marcus <hmm>

10
Ovanmarkspooler / Pump-placering
« skrivet: juni 30, 2007, 13:11:35:35  »
Hej Poolkunniga!

Sitter i planerar-stadiet för en ev. pool och funderar lite på placering av pump och filter. Jag har bergvärme installerat, som utan problem skulle klara av en pool enligt den dimensionering som gjordes av anläggningen, som jag skulle vilja nyttja för uppvärmning av Poolen. Mitt problem är att anläggningen finns i garaget som finns ca 30m från Poolens tänkta placering. Skulle vilja ha pump och filter i garaget. Enligt säljare på Lainex, då jag funderat på deras Poolpaket, så rekommenderar dom inte mer än 7-15m från Poolen. Han säger att det kommer att krävas 63mm slang i så fall men att bra funktion ändå inte kan garanteras alla fall. Är det så att det finns någon som har erfarenhet av detta långa ev problem?!

Tacksam för svar!

Macca
 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag