CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge  (läst 23939 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #20 skrivet: juni 06, 2014, 15:37:22:22 »
Erik & Shankly jag tackar ödmjukast för att ni delar med er av era erfarenheter, det hjälper sannerligen mig i mina beslut.
Jag kommer att placera pump och sandfilter enligt min ursprungliga plan (ca.10m bort i nivå med vattenytan) och skulle det av någon anledning inte funka så får jag väl flytta ner pumpen i gropen i värsta fall.

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #21 skrivet: juni 06, 2014, 15:42:20:20 »
Det är ju alltid enklast att få igång det hela om pumpen står under vattenytan, men visst går det ändå. Man får bara vara lite uppmärksam vid uppstart och kanske fylla vatten ett par gånger extra i systemet tills man kommer igång. Har man pumpen avsevärt över ytan blir det svårare, då bör man nog sätta in en backventil i systemet för att slippa en väldans massa extrajobb inför en uppstart.

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #22 skrivet: juni 06, 2014, 15:53:01:01 »
Nationaldagen är förövrigt en underbar dag att bygga pool på  8)

Idag har först skumvallarna kommit på plats och därefter har vi krängt på en solvarm liner  <sol>
....och nu äntligen rinner vattnet & bottnen på poolen är utslätad.
Dags att koppla på brunnsvattnet också så att vi får lite fart i påfyllningsprocessen......efter det är jag ta mig tusan värd en pilsner!

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #23 skrivet: juni 06, 2014, 19:51:29:29 »
Jo men så det så.......så jävla enkelt skulle det tydligen inte gå  :-\

När jag kom upp en bit med vattenytan så hade jag världens veck vid stödbenen som var stört omöjliga att få bort......bara att tömma och börja om  >:(
Känns som om jag sträckt linern för mycket i sidled och för lite på längden då bottensömmen, som ska ligga i nivå med övre kanten på vallen, bara kommer upp halvvägs på längden medans den kommer alldeles för högt upp på bredden.

Tur jag han ta den där ölen tidigare.....för nu är jag nu inte värd den längre  ;)

Utloggad enbohm

  • Kunnig
  • ****
  • Antal inlägg: 63
  • Total likes: 14
  • Kön: Man
  • Folkpool Gardenpool 3.9 - Swebad Diamant V2
    • Visa profil
SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #24 skrivet: juni 06, 2014, 20:27:09:09 »
Inte kul när man får göra om, men bättre att man blir nöjd än att man går och stör sig på veck i framtiden. Jag fyllde med ljummet vatten i början när jag satte linern, var grymt enkelt att får den slät i botten samt vid trappan. Men det kanske inte underlättar för dig att börja fylla med varmvatten? Du får trösta dig med att det är nära nu... O0

Utloggad Holton

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #25 skrivet: juni 07, 2014, 08:40:06:06 »
Vi är inne på liner nummer två, vid stödbenen blir det inte helt slätt, snarare massor med veck. Vi har också den där melerade linern och vecken ser man ju bara om man är under vattnet. Första gången slet vi som djur för att få det slätt, andra gången gav vi helt fasen i att släta ut vid stödbenen, det blev precis lika båda gångerna. Botten har vi slät, eller nästan helt slät... Men det är bara jag och frun som ser det lilla vecket så ja.... var inte allt för orolig.
Har nu trallat in vår J&F 3,6x7,3
Värms med Brillix100

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #26 skrivet: juni 08, 2014, 20:04:16:16 »
Lördag:

Ja, efter att ha tömt poolen under fredagen så började jag om med linern i lördags morse, slet och drog och töjde som en tok.....botten hur slät som helst och sidorna spända som en fiolsträng, men likt förb... så kommer vecken vid stödbenen  >:(
Bara att göra som Holton skriver.....gilla läget och hoppas att det inte syns så värst mycket när poolen är fylld.

Under tiden jag fyller poolen så passar jag på att börja med att återställa den delen av det gamla soldäcket som vetter mot poolen så att vi i alla falll får tralldäck på en sida av poolen i sommar.....mad vill ju inte att byggdens alla ungar ska klättra genom ett sandtag innan dom hopar i badet.

Påfyllnaden går inte precis med någon rasande fart, men det känns helt ok så som jag fått till vecken vid stödbenen....precis som Holton sa så kommer dom nog inte synas när poolen är fylld om man inte vet om dom.

Utloggad Holton

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #27 skrivet: juni 08, 2014, 21:36:45:45 »
Era veck ser små ut jämfört med de vi har... Men utan cyklop syns dom inte, viker man dom nedåt så smälter dom in i bakgrunden helt. Uppåtvikta samlas det bös i dom vilket inte ser så fräscht ut. Vi har dessutom något veck  botten, det verka Runö du ha sluppit...
Har nu trallat in vår J&F 3,6x7,3
Värms med Brillix100

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #28 skrivet: juni 08, 2014, 23:13:36:36 »
Premiärdoppet avklarat!.......trots endast 21 grader.....Underbart med pool  O0

Annars började dagen med att återigen öppna vattenkranen för fortsatt fyllning, därefter monterades sarg, skimmer och inlopp (mina 2 avstängningsventiler satte jag direkt vid skimmer & inlopp).

Pump/filter monteringen får tyvärr vänta någon dag till då det verkar vara stört omöjligt att få tag på slang i vettig dimension i mina trakter, PEM32 verkar vara det grövsta som alla har och det känns jäkligt klent.

I samband med badet så såg jag att linern behöver efterdras på ett par ställen, inge veck eller så utan den liksom "bullar" ut mellan vattenytan & sargen.....synd att jag inte la märke till detta innan sargen monterades, men, men.....det kommer nog något bra tillfälle till att rätta till detta också  ;)

Lite av dagen bilder:

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #29 skrivet: juli 22, 2014, 16:58:44:44 »
Var ett tag sen jag uppdaterade nu.

Tog ett par dagar sen löste det sig med slang, tack vare en välvillig säljare på Ahlsells, så då blev både pump, sandfilter och solvärme-mattorna inkopplade.
Solvärme-mattorna har jag lagt uppe på altantaket

Eftersom kostnaderna skulle hållas nere så mycket som möjligt så var ju planen att endast återställa det gamla soldäcket i år så att vi fick åtkomst till poolen från ena långsidan......gick ju så där med det... ;)
Efter att ha gått och sneglat på den där gropen på andra sidan poolen ett par dagar så var det bara att sätta sig i bilen och åka till brädgården för nu skulle det byggas pooldäck...

Ytterligare en veckas slit sen var däcket är på plats (inspektionsluckan lyckades jag gömma undan på ett utmärkt sett tack vare att tidigare poolbyggare delar med sig av sina lösningar här på forumet)........så NU ska det bara njutas vid poolen resten av sommaren  8)  <sol>

Poolsargen väntar jag med till höstkanten innan jag ger mig på och bygger in den.....staketet runt poolområdet blir nog inte förrän tills våren (om det blir av över huvud taget). Hela vår baksida är ju redan stängslad på ett fullt tillräckligt sett, så för vår del handlar det mer om vi måste stängsla ute våra hundar från själva poolområdet eller om dom håller sig undan ändå (så här långt har vi ju "bara" fiskat upp en hund en gång ;D ).

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag