Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge  (läst 23414 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad dragkrok

JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« skrivet: juni 02, 2014, 21:56:22:22 »
Efter att ha funderat och velat ett tag frugan och jag så har vi då äntligen bestämt oss för skaffa pool.....eller??... ja, allt kan ju bli precis hur dyrt som helst om man vill, men då vi inte är riktigt säkra på att detta är vår grej så har vi bestämt oss för att göra allt för att hålla kostnaderna nere....så totalpriset är helt avgörande för om vi ska ro detta projektet i land eller ej.
Planeringen säger poolbygge i år, samt trädäcket nästa i år.....

Poolen som vi fastnade för är en Storpool - 6,1x3,6 (att JF i år har 20% rabatt gjorde beslutet lite enklare)

Efter att kollat runt lite på forumet kändes det som att priser för gropgrävande varierade enormt, samt om man skulle stöta på något obehagligt (läs berg) så kunde det bli bra mycket dyrare än så.....samtidigt är det ju faktiskt några på forumet som kommit riktigt billigt undan med gropen.

Sagt och gjort så kontaktades första bästa grävfirma och offert begärdes in (vad jag förstått av andra trådar så borde det ta max 3-4h för en van grävare att fixa en grop på 7x6x1,3).
Första firman ville ha 16kkr+moms för jobbet....på tok för dyrt tyckte vi....efter återkoppling till grävfirman om att det var för dyrt samt att vi faktiskt hade plats för massorna inom 2km från oss så slog dom av HELA 1000kr på offerten.....bemödade mig faktiskt inte ens att svara dom efter 2:a offerten.

Med något stukat självförtroende siktade jag in mig på en mycket mindre grävfirma med sin hemvist i vår lilla by......och se vilken skillnad 5-6000+moms för grävning inklusive bortforsling.....så nu jäklar kör vi!!!
« Senast ändrad: juni 02, 2014, 22:23:27:27 av dragkrok »

Poolgiganten

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #1 skrivet: juni 02, 2014, 22:20:41:41 »
Planering och framförhållning är ju A och O sägs det ju.......hade jag vetat för två års sedan att vi skulle bygga pool så hade jag kanske inte behövt lägga stora delar av helgen 10-11 maj (ja, vi börjar resan i dåtid) med att demontera stora delar av det nybyggda soldäcket....men, men.....

Fast beslutna om att inte beställa någon pool förrän vi var säkra på att det skulle gå att gräva där vi ville, utan några obehagliga överraskningar så inväntades grävis med spänning....

Fredagen den 23/5 dånade så äntligen Grävar och lastbil in på tomten....ett par timmar, åtta lastbilslass och fem tusenlappar senare stod vi där med ett fint hål på tomten.

Inte en endast liten sten i sikte utan, under matjorden, bara sand i mängder.

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #2 skrivet: juni 02, 2014, 22:50:04:04 »
Man lär av sina misstag (och av smärtan i ryggen)......självklart skulle jag ha bett Grävis att dra bort en "skopbredd" av gräsmattan runt gropen samt fasat av kanten något för att minska risken för att torr jord rasar ner i gropen hela tiden......ja,ja....spade, skyffel, skottkärra och en trött värkande rygg så var den saken åtgärdad.

Helgens (24-25/5) sysselsättning bestod sålunda i att, först och främst avlägsna gräsmattan runt gropen, därefter gräva dräneringsdiken runt den tänkta poolen, ner med makadam, dräneringsrör samt mer makadam innan allt täcks med markduk och tillbaks med en skopa sand......ska man spara på kostnader så ska man, vilket innebar att även detta arbete gjordes för hand (jag måste ju bli grymt stark innan detta är klart)

Lösningen som jag tänkt mig med dräneringen är att jag leder allt till en dagvattenbrunn där jag installerar en dränkbar pump som vid behov pumpar vattnet vidare till befintligt dagvattensystem.
Med tanke på sandbottnen så tror jag egentligen inte att dräneringen behövs, men det är skillnad på att jaga kostnader och att vara dumsnål, så här vågade jag helt enkelt inte chansa.

Dräningen nergrävd samt dagvattenbrunn & spolrör på plats 

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #3 skrivet: juni 02, 2014, 23:05:28:28 »
Fredag 30/5.....så var även denna helgen räddad (tack gode gud för klämdagar  O0 )

Dagen började med att 8ton stenmjöl levererades rätt ner i gropen.....och innan jag ens hunnit sätt skyfflen i högen så backade även speditionsfirman in på tomten för leverans av poolpaketet.
Här måste jag faktiskt säga att jag är imponerad av leveranstiden. Med tanke på vår oro för kostnaderna så vågade vi ju inte beställa poolen förrän gropen var färdiggrävd, och endast en vecka senare (trots kortvecka med kristi himmelsfärd) så har vi leverans.....bra jobbat!
« Senast ändrad: juni 02, 2014, 23:09:23:23 av dragkrok »

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #4 skrivet: juni 02, 2014, 23:17:44:44 »
Fredagkväll......markarbetet går i ett rasande tempo, och det är inte utan att det känns i kroppen också.

Stenmjölet är skyfflat, krattat, vattnat, paddat och avvägt om vartannat ett antal gånger.....men nu känns det bra, så från och med i morgon är det äntligen dags att börja montera.....behöver jag säga att barnen är något otåliga  ;)

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #5 skrivet: juni 02, 2014, 23:30:41:41 »
Lördag....något sliten....inte på grund av något festanade utan pga att jag lagt all min lediga vakna tid, sedan Grävis var på besök, nere i gropen.....inte utan att det börja att kännas lite.

Men nu ska jag ju äntligen få börja med monteringen så vi kör på.
Först uppmärkning av alla tänkbara mått och linjer enligt instruktionen, därefter skruvas benstöden ihop ganska raskt. Nu ska dom "bara" ställas på plats och vägas in ordentligt.......men ajdå, det var tydligen något mer pilligt och krångligt än jag tänkt mig att få till detta på ett riktigt bra sätt.....tog hela lördagen.

Utloggad gadden

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Åtvidaberg
  • Antal inlägg: 648
  • Total likes: 22
  • Kön: Man
  • Lås- & Larmtekniker @ Elajo Elteknik AB
    • Visa profil
SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #6 skrivet: juni 03, 2014, 18:02:42:42 »
Ser mycket bra ut, kommer vara värt allt slit när poolen är klar! O0
J&F Storpool 7.3x3.6m
75kg Sandfilter
Bergvärme Nibe 1245-8 + Pool40
VVX Pahlén Aqua-MEX Titan 70kW Standard
Walu Evolution Translucent Blue Safety Cover
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7734.0
Bor: Åtvidaberg

Utloggad Holton

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #7 skrivet: juni 03, 2014, 18:31:39:39 »
Helvete vad med stenmjöl! :) ja, vi verkar ha samma markyta som ni, 70 meter Badelundaås, det är rätt bra dränering, men i och med att du står i en grop så gör du helt rätt i att ha en brunn!
Jäklar vad det såg superslätt ut! Jag gissar att underlaget är rätt hårt nu.
Har nu trallat in vår J&F 3,6x7,3
Värms med Brillix100

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #8 skrivet: juni 03, 2014, 19:50:43:43 »
Jodå Holton, med tanke på att jag aldrig fått leka med en padda tidigare så är det "möjligt" att jag kört några varv extra....så nog är det hårt alltid  ;)

Paddan ja....enligt instruktioner och manualer så skulle det ju på ytterligare 5cm stenmjöl, efter att väggen var monterad, för att bla täcka spännbanden.....här insåg jag min begränsning i muskelstyrka och konstaterade krasst att jag aldrig skulle få paddan ur poolen utan lyfthjälpmedel (kranbil e.dyl).....Lösningen blev istället en liten genväg, jag valde helt enkelt att plana ut och padda stenmjölet innan väggen slängdes på plats. Dock så höll jag de ca 10cm mot rälsen fria.....tanken är att den lilla ytan kan jag stampa sen, den ska ju ändå trots allt täckas av poolvallen.

Det var inte utan att det var lite nervöst första varvet med paddan när jag skulle köra över spännbanden, var lite osäker på hur stora vibrationerna skulle bli....men det funkade kanon.

Uppfyllning av stenmjöl innan väggen monteras

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #9 skrivet: juni 03, 2014, 20:05:36:36 »
Igår kväll så var det då äntligen dags för montering av ramen......gick över förväntan, inga som helst problem med inpassningen på slutet......verkar ha lyckats få allt i våg också OCH i rätt höjd (kanske dags att pausa och köpa en lott).

Klurade lite på det här med poolvallen, kollar man på JF:s instruktionsvideo (som förvisso byggs på isolering) så lägger dom mattan under poolvallen.....men läser man den skrivna instruktionen så ska man först bygga upp poolvallen, sedan dit med 5cm stenmjöl över resten och först därefter dit med mattan.
Kändes som betydligt enklare att få övergångarna snygga om man fyllde med 5cm stenmjöl hela vägen ut, sen lägga matta för att sist lägga poolvallen....efter en dags funderande och lite surfande bland byggtrådarna där jag hittade till slut någon som gjort precis så och det verkar ha funkat så får det bli alternativet med matta under poolvallen.
Detta innebär att kvällens arbete innefattar rostskyddsmålning längs innerrälsen samt återfyllnad av stenmjöl hela vägen ut......så strax har rostskyddsfärgen torkat och då bär det av ner i gropen igen beväpnad med skyffel och raka

Nu känns det rätt så bra när man på allvar börjar ana hur det kommer att bli:

Utloggad Holton

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #10 skrivet: juni 04, 2014, 19:34:10:10 »
Vi körde med sandaler och såndär balkongmatta som fick gå upp över sanden. Funkade bra, när vår liner havererade efter första vintern så hade nog sanden stannat kvar innanför poolplåten om mattan legat under, men ja... Säkerligen förirrat sig ut från kanten, så lägg er matta över vallen, troligen bästa lösningen.
Har nu trallat in vår J&F 3,6x7,3
Värms med Brillix100

Utloggad gadden

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Åtvidaberg
  • Antal inlägg: 648
  • Total likes: 22
  • Kön: Man
  • Lås- & Larmtekniker @ Elajo Elteknik AB
    • Visa profil
SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #11 skrivet: juni 04, 2014, 20:38:55:55 »
Har du skumgummivall så skulle jag lägga mattan under.
J&F Storpool 7.3x3.6m
75kg Sandfilter
Bergvärme Nibe 1245-8 + Pool40
VVX Pahlén Aqua-MEX Titan 70kW Standard
Walu Evolution Translucent Blue Safety Cover
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7734.0
Bor: Åtvidaberg

Utloggad dartmogge

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #12 skrivet: juni 04, 2014, 20:55:54:54 »
Hej Kroken!
Kul att se ditt bygge löper på bra, själv väntar jag in bättre väder för sista finliret på grunden. Poolen står i garaget och väntar så länge.  ;D

Har dom ändrat så att man har två stödben istället för tre som Gadden har??
J&F storpool 7,3x3,6x1,32m 75 kg sandfilter.
byggtråd från April 2014 http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=9653.0

Utloggad gadden

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Åtvidaberg
  • Antal inlägg: 648
  • Total likes: 22
  • Kön: Man
  • Lås- & Larmtekniker @ Elajo Elteknik AB
    • Visa profil
SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #13 skrivet: juni 04, 2014, 21:06:21:21 »
Det har nog med längden på poolen gissar jag.
J&F Storpool 7.3x3.6m
75kg Sandfilter
Bergvärme Nibe 1245-8 + Pool40
VVX Pahlén Aqua-MEX Titan 70kW Standard
Walu Evolution Translucent Blue Safety Cover
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7734.0
Bor: Åtvidaberg

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #14 skrivet: juni 04, 2014, 22:49:09:09 »
Har tillbringat kvällen med att lägga och tejpa matta i poolen så missat att ta del av Holtons & Gaddens synpunkter.....med tanke på att mattan nu är på plats så kommer jag köra på Gaddens alternativ, nämligen med skumgummivallen över mattan.....så nu är det bara att invänta helgen och hålla tummarna för ett väder som är dugligt för montering av linern så att man äntligen kan få börja fylla upp med lite vatten.

@dartmogge
Precis som Gadden skriver så är det längden på poolen som avgör antal stödben, håller tummarna för bättre väder för dig med så att bygget kan rulla vidare O0

Utloggad dartmogge

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #15 skrivet: juni 05, 2014, 19:04:56:56 »
Självklart är det ju storleken det hängde på! >:D Missade ju det så klart.  ;D
Nu ska vädret vara bra så i morgon då det torkat upp så ska jag räta ut det sista stenmjölet innan isolering läggs ut och stommen påbörjas.
J&F storpool 7,3x3,6x1,32m 75 kg sandfilter.
byggtråd från April 2014 http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=9653.0

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #16 skrivet: juni 05, 2014, 22:02:06:06 »
Vilodag med själva bygget i väntan på varm och fint väder som lämpar sig för montage av liner...*otålig*

Började istället packa upp alla delar som kom med poolpaketet, skruvade ihop sandfiltret bl.a......dock är jag inte speciellt impad av slangarna som ingick, känns som "plastaskit" som sköningen i Ullared sa......hade förvisso behövt köpa lite extra slang för att den ska räcka till sandfiltret men tror nog att jag ersätter alla slang med riktig PEM.

Placeringen av pumpen skulle jag dock behöva lite råd om.......jag hade tänkt att  ha den tillsammans med sandfiltret i ett litet skjul ca 10m från ut-/inlopp......problemet är att pumpen då hamnar i höjd med vattenytan, i instruktionen så står det att "pumpen ska placeras under ytnivå och helst i samma nivå som poolbottnen"......är detta verkligen nödvändigt eller funkar det att ha den i nivå med vattenytan (eller strax över)?....hur har ni andra gjort?

Utloggad Holton

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #17 skrivet: juni 06, 2014, 09:34:00:00 »
Såg nu att autocorect hjälpt till att förvandla min sandvall till sandaler.... Givetvis körde vi inte med sandaler under poolen, det blir ju både ojämnt och onödigt dyrt...
Har nu trallat in vår J&F 3,6x7,3
Värms med Brillix100

Utloggad Erik N

  • IT-Tekniker
  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Stockholm/Tumba
  • Antal inlägg: 2974
  • Total likes: 248
  • Kön: Man
    • Visa profil
SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #18 skrivet: juni 06, 2014, 12:27:51:51 »
Min pump är ganska precis i nivå med vattnet. Jag har en böj på anslutningen till pumpen och där är nivån. Ganska smidigt då jag kan ta av locket från pumpen när jag ska rensa silkorgen där utan att behöva hålla på med ventilerna.

Har hittills inte haft problem att få igång pumperiet, hade jag det kanske jag skulle ompröva att jag tycker att det är smidigt.

Tidiga bilder på tekniken. Ser ung. ut så där även idag fast det tillkommit lite rör. Där ser man knorren jag har på inkommande vatten till pumpen.



/Erik
Thermopool 8x4, badmått 3,50x7,55x1,55 - 38,3 m³.
Vattendjup 1,45 till toppen på skimmer.  Värmep. G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Pump Astral Victoria 3-fas 0,6 kw 11 m³/h - Filter Astral Cantabric 500 med 100 kg sand - Klorautomat
2 st Pahlen LED-belysning - LQ Klassik B (www.bumerang.cz) pooltak från Living Quality
Min byggtråd från 2010 - 2012
It's nice to be important, but more important to be nice

Utloggad Shankly

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #19 skrivet: juni 06, 2014, 13:39:43:43 »
Har min pump å filter ca: 25m från poolen med svag lutning uppför hela vägen. Inga problem. Gäller bara att tätt överallt. Var lite plockigt att få igång det första gången, gäller att ha vatten i pumpen å i returen från poolen.

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #20 skrivet: juni 06, 2014, 15:37:22:22 »
Erik & Shankly jag tackar ödmjukast för att ni delar med er av era erfarenheter, det hjälper sannerligen mig i mina beslut.
Jag kommer att placera pump och sandfilter enligt min ursprungliga plan (ca.10m bort i nivå med vattenytan) och skulle det av någon anledning inte funka så får jag väl flytta ner pumpen i gropen i värsta fall.

Utloggad Erica

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #21 skrivet: juni 06, 2014, 15:42:20:20 »
Det är ju alltid enklast att få igång det hela om pumpen står under vattenytan, men visst går det ändå. Man får bara vara lite uppmärksam vid uppstart och kanske fylla vatten ett par gånger extra i systemet tills man kommer igång. Har man pumpen avsevärt över ytan blir det svårare, då bör man nog sätta in en backventil i systemet för att slippa en väldans massa extrajobb inför en uppstart.

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #22 skrivet: juni 06, 2014, 15:53:01:01 »
Nationaldagen är förövrigt en underbar dag att bygga pool på  8)

Idag har först skumvallarna kommit på plats och därefter har vi krängt på en solvarm liner  <sol>
....och nu äntligen rinner vattnet & bottnen på poolen är utslätad.
Dags att koppla på brunnsvattnet också så att vi får lite fart i påfyllningsprocessen......efter det är jag ta mig tusan värd en pilsner!

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #23 skrivet: juni 06, 2014, 19:51:29:29 »
Jo men så det så.......så jävla enkelt skulle det tydligen inte gå  :-\

När jag kom upp en bit med vattenytan så hade jag världens veck vid stödbenen som var stört omöjliga att få bort......bara att tömma och börja om  >:(
Känns som om jag sträckt linern för mycket i sidled och för lite på längden då bottensömmen, som ska ligga i nivå med övre kanten på vallen, bara kommer upp halvvägs på längden medans den kommer alldeles för högt upp på bredden.

Tur jag han ta den där ölen tidigare.....för nu är jag nu inte värd den längre  ;)

Utloggad enbohm

  • Kunnig
  • ****
  • Antal inlägg: 63
  • Total likes: 14
  • Kön: Man
  • Folkpool Gardenpool 3.9 - Swebad Diamant V2
    • Visa profil
SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #24 skrivet: juni 06, 2014, 20:27:09:09 »
Inte kul när man får göra om, men bättre att man blir nöjd än att man går och stör sig på veck i framtiden. Jag fyllde med ljummet vatten i början när jag satte linern, var grymt enkelt att får den slät i botten samt vid trappan. Men det kanske inte underlättar för dig att börja fylla med varmvatten? Du får trösta dig med att det är nära nu... O0

Utloggad Holton

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #25 skrivet: juni 07, 2014, 08:40:06:06 »
Vi är inne på liner nummer två, vid stödbenen blir det inte helt slätt, snarare massor med veck. Vi har också den där melerade linern och vecken ser man ju bara om man är under vattnet. Första gången slet vi som djur för att få det slätt, andra gången gav vi helt fasen i att släta ut vid stödbenen, det blev precis lika båda gångerna. Botten har vi slät, eller nästan helt slät... Men det är bara jag och frun som ser det lilla vecket så ja.... var inte allt för orolig.
Har nu trallat in vår J&F 3,6x7,3
Värms med Brillix100

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #26 skrivet: juni 08, 2014, 20:04:16:16 »
Lördag:

Ja, efter att ha tömt poolen under fredagen så började jag om med linern i lördags morse, slet och drog och töjde som en tok.....botten hur slät som helst och sidorna spända som en fiolsträng, men likt förb... så kommer vecken vid stödbenen  >:(
Bara att göra som Holton skriver.....gilla läget och hoppas att det inte syns så värst mycket när poolen är fylld.

Under tiden jag fyller poolen så passar jag på att börja med att återställa den delen av det gamla soldäcket som vetter mot poolen så att vi i alla falll får tralldäck på en sida av poolen i sommar.....mad vill ju inte att byggdens alla ungar ska klättra genom ett sandtag innan dom hopar i badet.

Påfyllnaden går inte precis med någon rasande fart, men det känns helt ok så som jag fått till vecken vid stödbenen....precis som Holton sa så kommer dom nog inte synas när poolen är fylld om man inte vet om dom.

Utloggad Holton

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #27 skrivet: juni 08, 2014, 21:36:45:45 »
Era veck ser små ut jämfört med de vi har... Men utan cyklop syns dom inte, viker man dom nedåt så smälter dom in i bakgrunden helt. Uppåtvikta samlas det bös i dom vilket inte ser så fräscht ut. Vi har dessutom något veck  botten, det verka Runö du ha sluppit...
Har nu trallat in vår J&F 3,6x7,3
Värms med Brillix100

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #28 skrivet: juni 08, 2014, 23:13:36:36 »
Premiärdoppet avklarat!.......trots endast 21 grader.....Underbart med pool  O0

Annars började dagen med att återigen öppna vattenkranen för fortsatt fyllning, därefter monterades sarg, skimmer och inlopp (mina 2 avstängningsventiler satte jag direkt vid skimmer & inlopp).

Pump/filter monteringen får tyvärr vänta någon dag till då det verkar vara stört omöjligt att få tag på slang i vettig dimension i mina trakter, PEM32 verkar vara det grövsta som alla har och det känns jäkligt klent.

I samband med badet så såg jag att linern behöver efterdras på ett par ställen, inge veck eller så utan den liksom "bullar" ut mellan vattenytan & sargen.....synd att jag inte la märke till detta innan sargen monterades, men, men.....det kommer nog något bra tillfälle till att rätta till detta också  ;)

Lite av dagen bilder:

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #29 skrivet: juli 22, 2014, 16:58:44:44 »
Var ett tag sen jag uppdaterade nu.

Tog ett par dagar sen löste det sig med slang, tack vare en välvillig säljare på Ahlsells, så då blev både pump, sandfilter och solvärme-mattorna inkopplade.
Solvärme-mattorna har jag lagt uppe på altantaket

Eftersom kostnaderna skulle hållas nere så mycket som möjligt så var ju planen att endast återställa det gamla soldäcket i år så att vi fick åtkomst till poolen från ena långsidan......gick ju så där med det... ;)
Efter att ha gått och sneglat på den där gropen på andra sidan poolen ett par dagar så var det bara att sätta sig i bilen och åka till brädgården för nu skulle det byggas pooldäck...

Ytterligare en veckas slit sen var däcket är på plats (inspektionsluckan lyckades jag gömma undan på ett utmärkt sett tack vare att tidigare poolbyggare delar med sig av sina lösningar här på forumet)........så NU ska det bara njutas vid poolen resten av sommaren  8)  <sol>

Poolsargen väntar jag med till höstkanten innan jag ger mig på och bygger in den.....staketet runt poolområdet blir nog inte förrän tills våren (om det blir av över huvud taget). Hela vår baksida är ju redan stängslad på ett fullt tillräckligt sett, så för vår del handlar det mer om vi måste stängsla ute våra hundar från själva poolområdet eller om dom håller sig undan ändå (så här långt har vi ju "bara" fiskat upp en hund en gång ;D ).

Utloggad gadden

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Åtvidaberg
  • Antal inlägg: 648
  • Total likes: 22
  • Kön: Man
  • Lås- & Larmtekniker @ Elajo Elteknik AB
    • Visa profil
SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #30 skrivet: juli 22, 2014, 20:54:01:01 »
Härligt! Ser mycket bra ut O0

Skönt att bli klar med poolen nu när det är så bra väder, jag håller mig väldigt nära våran pool nu ;)
J&F Storpool 7.3x3.6m
75kg Sandfilter
Bergvärme Nibe 1245-8 + Pool40
VVX Pahlén Aqua-MEX Titan 70kW Standard
Walu Evolution Translucent Blue Safety Cover
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7734.0
Bor: Åtvidaberg

Utloggad fredl

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #31 skrivet: augusti 01, 2014, 19:56:53:53 »
Får man fråga vad budgetbygget kostade i slutändan? Efter den här stekheta sommaren funderar vi på pool till nästa sommar.

Utloggad dragkrok

SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #32 skrivet: augusti 01, 2014, 23:00:00:00 »
Klart ni ska ha pool fredl......och självklart får du fråga om kostnaden.

Totalt har bygget kostat 49.700:- så här långt och det som då återstår är att bygga över den vita plåt-sargen och så ska det dit en elektriker så småningom för att göra en fast central på altanen (just nu är det förlängningssladd som gäller) samt så ska ev staket upp runt HELA däcket.

Kostnaderna är fördelade enl. följande:
JF-fritid 27370kr (poolpaket deluxe, marmorerad liner, 2 solvärmemattor. slang till solvärme, trevägsset, avstängningsventil, stegmatta, 12st poolvallar i skumgummi och frakt)

Grävning/bortforsling 5000kr knappt 4h arbete för grävare & lastbil (här finns mycket pengar att tjäna genom att jaga rätt på en grävare till rimlig kostnad, den första offert vi fick var på 16000+moms. Vi hade heller inga tippavgifter utan massorna dumpades hos en bekant).

Stenmjöl 5m3 1200kr (även här gäller det att hitta rätt åkare, det "stora" åkeriet i vår region skulle ha 1200:- bara i utkörningsavgift).

Dränering 3080kr (dräneringsrör, böjar, spolrör, dagvattenbrunn, markduk. Dränkbarpump hade jag sedan tidigare, hade även makadam till dräneringsdikena)

Övrigt till själva poolbygget 3015kr
   -konstgräsmatta 800:-
   -Tejp/lim/rostskydd etc, 725:-
   -Pem-slang 40mm (50m) 800:-
   -Pem-kopplingar 390:-
   -betongplattor till stödpunkter 300:-

Pool-däcket 10020:-
   -Bärlinor/stolpar 3060:-
   -Betongplintar 995:-
   -Trall 120x28 ca 300m 3630:-
   -Skruv/beslag 1980:-
   -Färg/pensel 355:-

Utöver själva byggkostnaderna så har jag lagt ytterligare 1800:- på övrigt material som hade behövts införskaffas ändå så småningom ex. ny skottkärra, ny cirkelsåg, gräsfrön, ny fogsvans o.dyl

Budgeten vi hade satt för vårt projekt var på 50000:- för i år (då var tanken att det nya däcket skulle byggas först nästa år), så det känns väl rätt ok  O0

Det som bl.a har hjälpt till att hålla kostnaderna nere var:
-Ett väldigt lättgrävt underlag bestående av endast sand, detta gjorde också att vi inte behövde lägga pengar på makadam till bärlagret.
-Padda lyckades jag låna gratis via bekant.
-Jagandet på priser för grävning och stenmjöl samt kontakter vid inköp av slang/kopplingar.
-Att vi längs ena långsidan på poolen la tillbaks den gamla trallen så där behövdes endast kompletteras med plintar och stolpar till den bärlinan (som numera hamnade över gropen)

Dagvattenbrunnen (1495:- på byggmax) är väl egentligen det enda jag känner att jag kunde jagat rätt på på annat (billigare) sätt, men men...

Förutom grävning/bortforsling samt utkörning av stenmjöl så har allt arbete gjorts själv. Det har varit ett jävulskt slit, under nästan en månads tid så la jag i princip all min lediga tid "nere i gropen" men med tanke på hur sommaren sedan utvecklade sig har vi inte ångrat oss en enda sekund.....snarare tvärtom......det är UNDEBART med pool!  <sol>

skea

  • Gäst
skea
SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« Svar #33 skrivet: juni 05, 2018, 17:36:20:20 »
Trivs du bra med poolen ännu?:)

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan