VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - maanem

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: MGN Pool
« skrivet: december 28, 2012, 22:52:46:46  »
Jag tror inte det är någon på detta forum som tror att du "bara" är en glad poolbyggare. Du får vara vad som helst för mig men det jag med rätt reagerar på är dina åsikter om en produkt du överhuvudtaget inte har varit i kontakt med, eller vet något om. Diskussionen om kompromiss eller inte av konstruktionen kan jag inte ta eftersom du inte är påläst.

Det som intresserar en poolintressent är trappan ,nedgången till vattnet, mycket riktigt. Alla vill inte ha en bred nedgång, det är därför man väljer en lite smalare. Finns inget eget intresse i ett forum som detta så bör svaren var opartiska i möjligaste mån. Vilket inte jag anser i detta fall från din sida.

När det gäller lampans sken så räcker den gott och väl i en 4x8 pool på gaveln. Det finns bilder när lampan sitter på gaveln på nätet, det är bara att söka.

Funktionen av  ytvattnets rening har ingen försämring när inlopp - utlopp sitter på samma sida. Det är kanske svårt att förstå, eller för mig att förklara, men en amerikan kunde inte på 70-80 talet fatta att en europeisk 4-cylindrig motor hade högre effekt än en V8:a, se hur det har gått. Eller många förstod inte en turbos effekthöjning. 

Riktar du t.ex. ett munstycke mot bräddavloppet så minskar så klart mängden in, men det behövs inte, du riktar åt andra håll. Jag vet inte om jag kan kalla det kompromiss eller genialisk lösning när allt ligger i trappan istället för någon meter utanför poolen nergrävt någonstans. Många som har haft pool tidigare är trötta på att ha läckande rör och fyllda källare med vatten. De söker efter annan lösning. 

Tyvärr så hittar jag inga nackdelar för tillfället, jo en, det är trångt att krypa ner i pumprummet, men den nackdelen har du även vid pumphus vid sidan om.

2
Markpooler. / SV: MGN Pool
« skrivet: december 28, 2012, 20:21:46:46  »
Att du är representant för företaget i fråga behöver du knappast berätta, det är rätt uppenbart av ditt färgade inlägg.

Fakta om produkten är att mer än halva utrymmet i trappan går åt till maskinrummet vilket gör att den trevliga samlingsplats en bred trappa utgör förstörts. Kvar blir ett fruktansvärt dyrt maskinrum och en trappa som lika gärna kan ersättas med en avsevärt billigare stege. Vill man bara få prylarna på plats kanske detta är en bra kompromiss, men har man högre ambitioner kring badmiljön finns tveklöst bättre lösningar.

Att ha inlopp och avlopp på samma gavel i poolen är också en kompromiss. Jag prioriterar rent vatten före enkelt montage.

Arbetskostnaden för att montear inlopp, bräddavlopp och rör till dessa var noll kronor här, så det påverkar inte min kalkyl.

En lampa i en gavel tror jag också att de flesta blir besvikna på i en standardpool. Ytterligare en kompromiss man får leva med.

Sammanfattningsvis - enkelt montage, ja, men på bekostnad av funktion i flera avseenden.

Vad gäller sandfilter vs patronfilter så ska jag ärligt säga att jag inte är speciellt påläst om funktionen - sandfilter känns som en trygg lösning som fungerat i många år. Har du någon dokumentation som visar på skilladerna mellan filtertyperna?

Jag nämner åtminstone var jag kommer ifrån. Att jag skulle ha ett färgat inlägg när jag besvarar felaktiga påståenden om priser och konstruktion? Du går ut och slår ner på en produkt som du överhuvudtaget inte tycks känna till. En åsikt är ok men det är inte rätt att utan egen erfarenhet av produkten slå ner på en produkt som du har gjort! Du bör i din position vara rådgivande, men har du inga kunskaper om en viss produkt håll dig borta, du bara förvillar för de som frågar. Det är kanske det du vill?

När det gäller priserna så kostar en trappa utan all utrustning 23,500 kr, med utrustning 39,500 kr. Men i poolpaketet blir trappan billigare. I trappan har du redan ett pumprum, det är inte alla som vill eller har plats med ett pumprum i närheten. Det finns många idag som är trötta på gamla pumprum i garaget eller i marken som är svåra att komma åt. 

Som sagt smaken för vad man vill ha är som tur fortfarande valfritt, fast du försöker påverka en del negativt tyvärr med en produkt du inte känner till.

Jag prioriterar rent vatten före enkelt montage, här nämner du något du inte vet något om överhuvudtaget! Det är renare vatten du får med denna anläggning och det hade även fungerat med sandfilter utan problem.

De flesta kanske inte vill bygga sin pool själv, då får du en kostnad för all montering, vilket inte behövs i dessa trappor. Behöver du t.ex. saltklorinator eller värmepump så ordnas alla kopplingar på fabrik.

När det gäller lampan och dess sken så är det inga problem, det finns bilder på nätet. Trafo sitter i kontrollboxen som placeras på lämplig plats en bit från poolen.

Sammanfattningsvis - enkelt montage, ja, men inte på några villkor någon försämring av funktionerna.

Sandfilter renar sämre än filterpatronerna, de håller ca 2-3 år och bytes. Titta på Youtube där finns speciellt från USA filmer om filter system som dessa, det är kanske poolens hemland i modern tid?

3
Markpooler. / SV: MGN Pool
« skrivet: december 28, 2012, 19:30:45:45  »
Mitt tips till dig, och alla andra som ska bygga pool. Räkna ut vad HELA poolbygget kostar. Det har normalt väldigt lite med paketlistpriset att göra......oavsett vilken butik du väljer.

Vad har du jämfört med när du kommer fram till att mgn skulle vara så mycket billigare? Vid en snabb koll ser det mycket dyrare ut, ungefär motsvarandes extrakostnaden för trappan som blir dubbelt så dyr.
Din koll är är kanske snabb, men helt fel! Trappan ingår i paketet och hittar du ett motsvarande paket med all utrustning som är billigare än dessa....priset på trapporna är inklusive pump/filter, bräddavlopp, inlopp, kulventiler, rör/kopplingar, lampa.

4
Markpooler. / SV: MGN Pool
« skrivet: december 28, 2012, 19:19:17:17  »
Hur menar du då? Priserna ser ut att vara i linje med allt annat på marknaden.

...och dessa trapport med inbyggt maskinrum.....det verkar ju ärligt talat helknasigt. Man förstör ju hela trappan. Maskinrummet ska förstås ligga bredvid vilket också är rätt enkelt att fixa när man ändå gräver. Dessa trappor är ju också sjukt dyra. OCH som om inte det vore nog får man inte plats med ett vanligt sandfilter....

Ta reda på fakta om produkten innan syrliga kommentarer! I trappan ingår; pump, filter, inlopp, bräddavlopp, alla rör/kopplingar, kulventiler m.m. Glöm inte att lägga till arbetskostnaden för allt arbete om du skall placera inlopp, bräddavlopp i väggen. Sandfilter får plats i trapporna men eftersom det filtersystem som finns till trapporna renar bättre än sandfilter används detta system idag. Fördelen är att pumpen inte behöver gå lika länge som en pump med sandfilter, varför nämner du inget om detta? Att kommentera i forumet bör givetvis ske på ett seriöst och korrekt sätt med alla fakta på bordet.
Jag är representant från detta företag som nämns och har själv en pool med trappan som diskuteras, det är ypperligt att ha allt i ett!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag