CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - HasseEd

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Vinterstängningsfrågor
« skrivet: september 15, 2011, 09:39:11:11  »
Kan man lämna sandfiltret kvar ute om man har tömt och dränerat det ?  75 kg sand i en rund behållare är inte det lättaste att bära ! cirkulationspumpen och värmepumpen för övervintra i garaget.

Var hittar jag plåt till att täcka poolen med i Stockholmsområdet ?  Har hittat poolplåt 3.9x0.9m för 750 :-/st, någon som hittat billigare ?

2
Uppvärmning / Inställning av flöde, värmepump Luxlama 5 kW
« skrivet: juli 22, 2011, 15:28:42:42  »
Försöker förstå hur man ställer in flödet till min värmepump Luxlama. Använder bypass och optimalt flöde instruktionsboken är 4,2 m3/h och min cirkulationspump ger ca 10 m3/h. Mätaren på värmepumpen ger väl bara trycket ??
Hur säkerställer jag att jag inte har luft i värmepumpen ??  hittar inte någon avluftning ?
Instruktionsboken var inte den bästa kan jag tycka.......

Mvh Hasse

3
Ovanmarkspooler / Capripool, skimmer och filteranläggningsfråga
« skrivet: juli 05, 2011, 12:47:08:08  »
Har packat upp alla delar till min filteranläggning till Capripoolen. Upptäckte att jag fått med den stora filteranläggningen TM 520, alltså 75 kg sand och en pump på 10 kubik/h. Hur fungerar det med ihopkoppling med värmepump ? Detta betyder att jag nästan cirkulerar poolens volym(11,7 kubik) på 1h.

I skimmerkittet finns en platta med som heter bodenreiniger-anschlussplatte(till höger på bifogad bild), skall denna läggas ned i skimmern och kopplas på slangen tillhörande dammsugarkitet ? Eftersom det är en vinkel på plattan så verkar det som slangen skall stickas in i skimmerhålet från poolens håll, stämmer detta? Har endast bruksanvisningen för skimmern på tyska och förstår ej riktigt allt  :o

Hittar dessutom en platta(till vänster på bild) som jag inte hittar någon användning för, vad är den till för ??

Tack på förhand !

4
Uppvärmning / Bästa och mest prisvärda värmepumpen till min pool ?
« skrivet: maj 31, 2011, 22:36:23:23  »
Hej!
Är i färd att skaffa en värmepump till min Capripool på ca 12 kubik. Vilken pump rekommenderar ni ?

/H

5
Hej alla pool-älskare !
Fick möjligheten att köpa en begagnad med "oöppnad" Capripool från bauhaus. Poolen ligger alltså kvar bandad på sin pall samt med pump sandfilter och täckskydd.

Nu till frågorna:
Eftersom monteringsreglarna har legat inne och torkat hela vintern är jag lite orolig för passformen, vissa reglar har fått lite torrsprickor. Vad bör man göra innan man börjar montera den ? skall man ta ut den och låta den anta lite fukt ute under en press innan montering ?

Har grävt ur 20-30 cm för jämna ut gräsmattan där den skall stå. Tänkte köra markduk först och sedan grusbädd samt någon sorts markisolering sedan. Vilken markisolering fungerar bäst/billigaste? hade funderingar på den blå hårda skivan.

Har läst någonstans att en del lägger fint grus/sand i bottenkanten för att få en mjukare övergång mellan sida och botten, kan jag ha detta ovanpå markisoleringen och vilken typ av material kan man använda ?


Alla tips är välkomna, även saker som jag inte hunnit fundera på än  ;D

Mvh Hasse

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag