VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Thermopool

Sidor: [1] 2 ... 21
1
Vatten och kemi / SV: VidalXL automatisk klordoserare?
« skrivet: februari 28, 2022, 20:33:03:03  »
Så sammanfattningsvis:
Har inte dosören samma diameter som din resterande utrusning = Bygg en bypass.
Anslut alltid dosören sist i ledet, efter pump, filter, värmeväxlare.
Vad är skillnaden på dom 2 modeller som finns? De finns en som har 2 mini slangar som ansluts?
Och en som har stora lr? "Inline / Offline?"
Jag tänker köpa en nu till denna säsongen och montera, såg något om https://www.amazon.com/dp/B0039LH8PM/ref=cm_sw_r_cp_ep_dp_eX6qBbMQ9KWAD
Pentair R172288 Corrosion Resistant Check Valve Replacement for Pool and Spa Automatic Feeder

Förstod dock inte meningen med denna riktigt, med tanke på hur högt flöde man har i systemet och alla som "lägger sina puckar i bräddavloppet lr grovfiltret så bör de ju inte vara några problem att köra utan denna sak? Och den lär ju inte alls vara nödvändig om man monterat dosören sist i ledet så att säga.

Jag har cirkulationen igång 24/7 och klordoseraren inkopplad sist i ledet, ser inget behov av en backventil, kör man med timer kan det finnas fördel med backventil beroende på hur allt är monterat.
Offline modellen stryper inget flöde, Inline modellen kan göra det beroende på konstruktion men då löser man det enklast med en bypass precis som du skriver.

2
Byggtrådar / SV: Thermopool 8x4 med gaveltrappa
« skrivet: juli 11, 2021, 11:55:14:14  »
Hej!

Snygg lösning med papptak på teknikrummet, lite sugen på att göra så istället för att bygga fall på tak och lucka. Nyfiken på om du har några reflektioner efter några år - Hur fungerar det utan fall, rinner vattnet undan, etc.?

Med vänlig hälsning,

Markus


Det funkar bra, kommer inte en droppe vatten in i teknikrummet. Taket har minimalt med fall ut mot sidorna. Trallen ligger på distanser som är olika höga för att trallen ska ligga i våg.

3
Uppvärmning / SV: Hur koppla bort värmepump över vintern
« skrivet: oktober 26, 2020, 17:08:28:28  »
Vad är det för typ av pool du har?
Det kan vara bra att ha några plastdunkar eller liknande i poolen och t.ex. pet-flaska i skimmern som tar upp expansion av isen.
Luftvärmepumpen brukar man inte ta in inför vintern, man kopplar loss rören/slangarna och tömmer den på vatten så gott det går.
Jag brukar lossa på fästen och luta den så att vattnet rinner ut.
Cirkulationspumpen är bra att ta in om den står så att den kan frysa. Den brukar vara ansluten med kopplingar eller slangklämmor.

4
Teknik / SV: Automatisk påfyllning
« skrivet: oktober 22, 2020, 21:51:07:07  »
Behållaren är ett transparent 110mm PVC-rör. Hållaren är en Jirva-konsol som jag hade liggandes, googla så hittar sådana lite överallt.
Längst upp på röret sitter ett flexibelt gummilock.

https://www.dammbutiken.se/transparent-pvc-ror-110mm-pn4-50cm

https://www.vattenliv.se/produkt/flexibelt-lock-110-mm/

5
Teknik / SV: Automatisk påfyllning
« skrivet: oktober 20, 2020, 21:02:49:49  »
Några bilder på hur det ser ut efter att jag monterade en ventil mellan skimmern och påfyllningsröret.

6
Teknik / SV: Automatisk påfyllning
« skrivet: oktober 20, 2020, 20:58:42:42  »
Det funkar alldeles utmärkt att ha den kopplad i botten av skimmern. Vattennivån är samma i röret med flottörbrytaren som i skimmern. Det viktiga är att luft kan komma in i röret så att vattnet kan följa nivån i skimmern vid t.ex. vågor. Jag har monterat en tankgenomföring på röret med en bit vanlig trädgårdsslang som är kopplad till röret från överfyllnadsskyddet som går till dräneringsbrunnen. Luft kommer den vägen in i röret och skulle röret överfyllas av någon anledning kommer vattnet rinna ner i dräneringsbrunnen
Vattennivån sjunker ca 13mm i skimmern när pumpen startar men jag kör pumpen 24/7 och har monterat flottörbrytaren där vattennivån är max i poolen när pumpen går, dvs precis under överfyllnadsskyddet i skimmern. Stänger jag av pumpen höjs nivån i skimmern och vatten rinner genom överfyllnadsskyddet och ner i dräneringsbrunnen. Jag har gjort så för att kunna ha så hög vattennivå som möjligt.

Jag upptäckte ganska snart att när jag dammsög så hade jag sämre sug i slangen efter att jag monterat påfyllningsanläggningen och det berodde på att den sög tjuvluft genom slangen som sitter i röret med flottörbrytaren. Det borde jag förstått från början men jag löste det genom att sätta dit en ventil mellan skimmern och röret som jag stänger när jag dammsuger.

Om du kollar i tidigare inlägg så ser du principschemat för hur det är kopplat.
Flottörbrytarna är Gentech LS803-51 och finns bl.a. hos Conrad.
Tidreläer är Eltakos MFZ12DDX-UC och finns lite överallt.
Magnetventilen är Danfoss EV220B 15B 15R.

7
En plåtpool som inte är motfylld på utsidan kan nog bukta ut lite. Vad säger återförsäljaren om det?

8
Teknik / SV: Automatisk påfyllning
« skrivet: juni 08, 2020, 17:57:40:40  »
Ja, du har ju Pahléns rostfria skimmer och den är väl förberedd så att man kan montera flottörbrytare och påfyllning i den?
Jag har Astrals plasthistoria och den är förberedd för ingenting.... Visst kan man borra o greja i den men jag ville undvika det och därför blev det den här varianten.

9
Uppvärmning / SV: 50mm pvc rör till värmepump,var köper man?
« skrivet: juni 08, 2020, 13:14:25:25  »
Har du någon kompis med konto på Dahl så kanske han har bra rabatter där, nästan 100% säker på att jag såg 5m rör där i 50mm PVC

De finns i 5 meters längder, skulle tro att de flesta poolbutiker köper in dem i dessa längder och kapar till 1,5 m eller vad som kan skickas med vanlig frakt. De borde kunna sälja hela längder om man hämtar i butik.

10
Teknik / SV: Automatisk påfyllning
« skrivet: juni 08, 2020, 12:52:35:35  »
Nu kan magnetventilen vara öppen max 2 tim och det har funkat när jag backspolat och sänkt nivån så att den öppnat. Ska kolla lite mer när badandet börjar på riktigt, det kanske räcker att den är öppen max 1 tim.

Du kanske kan flytta påfyllningen till mellan minimastern och pumpen? Sätter man den nära pumpen på sugsidan så borde inte minimastern reagera på det eller tänker jag fel?

Sidor: [1] 2 ... 21
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan