CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Thermopool

Sidor: [1]
1
Teknik / Automatisk påfyllning
« skrivet: juni 07, 2020, 00:41:00:00  »
Under våren har jag byggt ihop en liten anläggning för automatisk påfyllning.
Den består av avstängningsventil, filter, magnetventil, backventil , 2 st tidrelä och ett transparent pvc-rör med 2 st flottörbrytare.
Den är kopplad till ett av anslutningarna i botten av bräddavloppet.
Övre flottörbrytaren känner av vattennivån och styr tidrelä 1 som är inställd på 15 s fördröjning (för att inte gå igång av vågrörelser).
Tidrelä 1 styr tidrelä 2 som är inställd på 2 tim gångtid och styr magnetventilen.
Undre flottörbrytaren känner av min vattennivå för att pumpen ska kunna startas vid t.ex. timerkörning.

Den har fungerat som tänkt när jag backspolat och ska testas mer nu när alla börjar bada i poolen.

2
Teknik / Motorskyddsbrytare löser ut
« skrivet: november 01, 2019, 22:19:46:46  »
Har en Kripsol KSE 75 pump som är inne på fjärde året nu, har funkat bra ändå fram till mitten/slutet av sommaren då motorskyddsbrytaren började lösa ut lite då och då. Pumpen är 1-fas och motorskyddsbrytaren är för 3-fas men kopplad så att den funkar med 1-fas.
Motorskyddsbrytaren satt i en kapsling som började bli lite torr och gul på utsidan, som att den gått varm längre stunder.
Lossade pumpen, öppnade den och kände om den gick trögt eller om något satt fast men allt såg bra ut så jag tänkte att det är motorskyddsbrytaren som är dålig (det var inte den dyrare sorten). När jag öppnade kapslingen luktade det bränt och plasten på motorskyddsbrytaren var gul och skör, man kunde bryta bort stora bitar. Då bestämde jag mig för att göra om undercentralen, större skåp, ny motorskyddsbrytare, flödesvakt till UV mm.
Nya undercentralen klar och det sitter en ny motorskyddsbrytare från Schneider 2.5-4A. Vad händer när pumpen gått några minuter? Motorskyddsbrytaren löser ut......
Den löser ut hela tiden efter några minuter, lite svårt att dammsuga och tömma inför vinterstängning.....
Åkte och köpte en tångamperemeter och när jag mäter fasen visar den 4.85-4.91A, inte konstigt att motorskyddsbrytaren som är inställd på 4A löser ut. Plockade in pumpen i garaget och öppnade den men allt ser bra ut. Pumpen snurrar lätt och kan inte se något som är fel.
Enligt manualen ska man ha en för 2.5-4A, men på märkningen på pumpen står det att den är på 4.2A, blir lite fundersam på vad som gäller....
Ska jag kanske ha en för 4-6.3A eller är det redan dags att fundera på ny pump? Spontant känns det att om det går ca 4.9A så är det något fel med pumpen.

Någon duktig här som har tips på vad som kan vara fel?

3
Teknik / AC eller DC
« skrivet: augusti 19, 2019, 21:10:29:29  »
Ska montera en flödesvakt (Pahlens plastvariant) mellan pump och filter för att stoppa pumpen och UV-lampan om flödet upphör. Den ska kopplas ihop med bl.a. varsin tidrelä och kontaktor till pump och UV. All styrning ska matas med lågspänning 12v eller 24v.
Ska jag köra med 12v eller 24v?
AC eller DC?

4
Teknik / G&J display
« skrivet: juni 22, 2019, 10:14:25:25  »
Har en G&J V20 värmepump som jag installerade våren/sommaren 2016. Juni 2017 lossnade displayen, fick en ny från G@J som jag bytte ut.
När jag täckte av värmepumpen i år såg jag att displayen hade lossnat igen. Pratade med poolleverantören som kontaktade G@J, de skickade direkt en ny display inklusive ram, bra service.
Har någon annan haft liknande problem med sin G@J värmepump?
Bild 1-2 är från 2017, 3-4 från 2019.

5
Teknik / Luftpump
« skrivet: augusti 28, 2018, 21:59:34:34  »
Funderar på att köpa en luftpump avsedd för dammar och använda den för att hålla poolen isfri under vintern. Läste i någon tråd att isen kan lyfta linern och orsaka veck som kan vara svåra att bli av med. Tidigare har jag sänkt vattennivån till mellan skimmer och inlopp och det har funkat bra men eftersom jag bytte liner i år så vill jag inte ta några risker.

Är det någon som använder en luftpump och har tips på märke, modell, vad man ska tänka på osv?
Poolen är 4x8m.

6
Byggtrådar / Thermopool 8x4 med gaveltrappa
« skrivet: juni 27, 2016, 00:21:16:16  »
Det finns flera bra byggtrådar om thermopooler på det här forumet men jag tänkte ändå dela med mig av mitt poolbygge, det kanske kan hjälpa någon som ska börja bygga.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag