Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Att koppla ihop två "pooler"...  (läst 6502 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Lillblomma

SV: Att koppla ihop två "pooler"...
« Svar #10 skrivet: april 18, 2011, 16:44:09:09 »
Jag tyckte jag kände igen frågan, och söker man så finner man  ;D
Här är en som har fått det du vill göra att fungera

Har nu badtunnan på plats och efter ett antal sömnlösa nätters funderande tror jag mig funnit en hållbar idé för sammankoppling. Tunnan står högre än poolen vilket gör att det borde fungera.

En trevägsventil efter sandfiltret tillåter mig välja hur mycket vatten som skickas till tunnan(resten går i retur till poolen som vanligt). Med hjälp av ett breddavlopp i tunnan, typ 15 cm under kanten kan vattnet rinna tillbaka till poolen eftersom den står lägre ner.

Alltså, tunnan förses kontinuerligt med samma renade vatten som poolen och nivån hålls konstant med hjälp av breddavloppet. Vid bad i tunnan stängs tillförseln av vatten och breddavloppet och tunnan kan värmas upp. Om värmen blir för hög vilket lätt händer kan tillförseln öppnas tillfälligt.

Efter badet trycker man kaminen full, öppnar breddavloppet och tillförseln till max. Det blir då typ 2-2500 liter 45-50 gradigt vatten som matas ut i poolen på ca 17000 liter. Vet inte hur många grader det gör på poolvattnet men har en känsla av att det blir varmare  O0

Tunnan är från "Sotarn" och utrustad med plast-insats. Den har provbadats ett antal gånger (helt underbart i kombination med dopp i poolen och ett par pilsner)och det känns lika tokigt varje gång man lämnar 1500 lit 40 gradigt vatten att bara stå och kallna!?!?

...tror det kommer funka...eller?...

...kommentar någon?...

Jonas

Hela tråden
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=5502.0

/Johan

Ja, ja, ja!!! Det är ju precis så vi tänkt oss! Och vad enkelt med ett bräddavlopp bara!
Ska se om det går att få tag på Jonas T för en uppdatering!
Tack Experter, det VISSTE jag väl att svar fanns att finna här. (Och förlåt, jag borde ha letat själv innan jag frågade)

//A

Poolgiganten

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag