VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Steinmeister

Sidor: [1] 2 ... 7
1
Uppvärmning / Lönar det sig att byta till detta avtal?
« skrivet: mars 29, 2023, 15:23:28:28  »
Värmer idag min pool 4x8m med poolvärmepump, funkat ok i sex år. Har dock problem att hålla tempen när det blir kallare sommarperioder. Har inget pooltak.

Nu kom nedan avtal i brevlådan och blev sugen på att byta. Hur ser priset ut i förhållande till övriga riket och vad torde bli priset för att hålla 28c i sommar. Tänker att elen knappast blir lika billig som innan kriget i närtid.

Någon som har
Liknande avtal?

2
Uppvärmning / SV: Fjärrvärme till pool, förbrukning och pris?
« skrivet: maj 26, 2021, 15:23:39:39  »
Jag har ett fast elpris på ca 46öre inklusive allt. Sen tillkommer nätavgiften på 57öre inklusive skatt men utan moms (ej medräknad den fasta avgiften på 248kr/mån som jag oavsett betalar). Så 1kr stämmer ganska bra.

Kom också fram till att det troligtvis kommer bli hiskeligt dyrt. Så planen är att driva opinion för en sommartaxa på fjärrvärmen.

3
Säljes / SV: Intressekoll G&J V20 poolvärmepump. Värmland
« skrivet: maj 24, 2021, 22:46:00:00  »
Pris vet jag inte än. Men den finns i Värmland.

4
Uppvärmning / Fjärrvärme till pool, förbrukning och pris?
« skrivet: maj 24, 2021, 21:05:51:51  »
Vi planerar att byta till poolvärmeväxlare på fjärrvärmen istället för värmepump.

Detta för vi vill ha tillgång till effekten som fjärrvärmen ger istället för trögheten vi upplever i en värmepump. Snabb stabil värme med andra ord.

Problemet är att vi inte har sommartaxa där vi bor. Detta innebär 70öre kw/h +700kr månaden i effektavgift.

Elen kostar strax över en krona inklusive allt.

Kommer jag få grå hår av kostnaden?

Någon som värmer en 4x8 standard pool med täckning (ej tak) med fjärrvärme till ca 28c och som kan ge en hint om hur mycket ni förbrukar en normal sommar mellan mitten maj - augusti?

5
Säljes / Intressekoll G&J V20 poolvärmepump. Värmland
« skrivet: maj 23, 2021, 18:44:11:11  »
Skall snart avyttra min poolvärmepump eftersom vi byter till fjärrvärme och värmeväxlare. Det är en G&J V20, vertikal pump som gör den mycket lätt att placera. 9,2kw värmeeffekt och lämpar sig till pooler upp till 55kubik. Växlare i titan. Enfas för enkel installation. Installerad 2017 och fullt fungerande.

6
SpaForum / Vad vet vi om detta (BILD)
« skrivet: juli 21, 2019, 11:02:25:25  »
Skall eventuellt köpa detta begagnad runda spa i dag. Det läcker någon stans men bör gå att laga tänker jag. Någon som vet mer om det bara genom att se manöverpanelen? Värt att köpa? <hmm>

7
Markpooler. / SV: Folkpool ny liner buktar ut ovankant
« skrivet: maj 29, 2018, 20:40:45:45  »
Ska som sagt se ut så med den snapinlisten. Har så på min pool också. Hade klart varit snyggare om den va spikad alt hade en list som ansluter ovanpå. Ett problem som jag fick med min var att det föll ut borrspån från hålen där skruven satt (vassa plastspån). Men som sagt, den är rätt monterad.

8
Efter hyperjobbig klor chock p.g.a uppbyggd cyahalt, har jag övergått till klorpuckar för inomhus pool.
Har nu fungerat klanderfritt i ett par år. Efter att jag investerat i pooltak har jag förstått att man inte behöver någon stabilizer  eller vad det heter.
Med tak blir ju inte poolen så exponerad mot solstrålning.
Poolen är 8x4 m.

Intressant, vi har inte tak, men små barn så den är täckt med duk så fort ingen badar. Kanske skulle funka med cya fria puckar i vår pool också.

Vad använder du för märke och vart handlar du dom?

9
Jag har inte testat just den produkten, men innehållet är ju tydligen kalciumhypoklorit och det har jag använt i en utomhuspool vi hade när vi bodde i USA. Det fungerade utan problem. Det man får tänka på är ju då att man får tillsätta CYA på något sätt, om det gäller en utomhuspool - det behövs för att inte solen skall bryta ned kloret för snabbt. HAR du redan tillräckligt med CYA så är ju det inget problem. Man får ju inte få för mycket CYA heller, risk för klorblockering. Jag har aldrig letat efter cyanursyra i Sverige, vi har numera inomhuspool och då skall man inte använda cyanursyra, men i USA fanns den att köpa överallt, oftast under namnet "pool stabilizer".

Menar du att om jag redan har cya högt (70) så räcker det att tillföra klor? Ja trodde att cyan var tvungen att tillföras över tid liksom kloret?

10
Vatten och kemi / Veckoklor utan cya, någon som testat till utomhuspool?
« skrivet: maj 27, 2018, 16:09:31:31  »
Mätte cya i dag, låg på 71 (Scuba II). Är inne på tredje säsongen med veckoklorpuckar, så det är samma vatten som vid uppstart, utom tillförseln av lite slangvatten och regn. Nu är ja sugen på att gå ifrån cya puckar a och hitta då dessa? Någon som provat?


Sidor: [1] 2 ... 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag