VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - poolarenspoolare

Sidor: [1] 2 ... 25
1
Byggtrådar / SV: PP-pool bygge
« skrivet: mars 31, 2021, 19:27:08:08  »
Tja, inget är underhållsfritt och i nyskick för alltid. Tveksamt om det finns något optimalt material - allt kräver visst underhåll och skötsel. Trallen har hållit sig fin i flera år, mindre fläckar och märken. Dessa har gått och tvätta/polera bort. I höstas verkar mögel/svamp/alger ha trivts lite för bra. Trallen var ganska svartfläckig nu när snön försvann. Det mesta går att få bort med högtryck och lite mögeltvätt, det blir tillräckligt bra - men lite syns fortfarande. Utspädd klorin ska vara enda sättet att få allt att försvinna (med risk att bleka trallen). Men om det kommer tillbaka varje år är det ju inte så kul. Regeln att ju ljusare desto mera syns gäller... Annars har jag inget att klaga på. Den blir inte speciellt varm, och spalterna behöver inte vara speciellt stora för att ta upp längdutvidgningen (så som jag lagt trallen).

2
Övriga frågor! / SV: Komposittrall
« skrivet: mars 29, 2021, 11:27:45:45  »
Roger, det låter spännande. Följer med intresse ditt försök med "vattenglas". Du får gärna berätta var du köpte, hur du blandade, och hur du la på det. Hoppas ytan inte blir blank... Om du lyckas tänker jag göra samma sak ;-) I mitt fall kan nog klorin vara grejen för att få bort alla missfärgningar - den är ju redan ljus så en eventuell blekning blir nog inte så påtaglig (hoppas jag).

3
Övriga frågor! / SV: Komposittrall
« skrivet: mars 28, 2021, 20:00:25:25  »
Hej Roger,

Har en ljus komposittrall. I höstas verkar det varit extra trevligt för mögel och svamp. Nu är den väldigt svartmöglig med inslag av det röda som du nämner. Hade lite rött under en matta som låg på trallen förra säsongen. Det försvann efter ett tag när jag tog bort mattan så solen kom åt. Dock omöjligt att tvätta bort. Svarta möglet (eller vad det nu är) sitter också hårt ner i ytan. Det går att få bort det mesta med högtrycken, men helt bra blir det inte. Har inte haft detta problem tidigare. Har du något tips på vad man kan göra? Både förebyggande och för att få bort det?

4
Uppvärmning / SV: Pooltemperaturen löper amok! Hur gör ni???
« skrivet: juni 29, 2020, 10:23:32:32  »
Vill helst inte ha ännu mera rör och ytterligare en värmeväxlare för poolvattnet. Ytterligare en risk för läckage inne i huset... Sen har jag nästan inte plats...

Tror att ett enkelt sätt att hålla ner temperaturen något, vore om man kunde låta dörren i taket stå öppen dygnet runt. Nattetid svalnar nog vattnet en del. Man skulle behöva någon slags "nät-dörr" som enkelt kan spännas för. Annars känns det inte säkert att lämna då man inte är hemma eller ute. Ytterligare en produkt att ta fram för taktillverkarna  O0

5
Uppvärmning / SV: Pooltemperaturen löper amok! Hur gör ni???
« skrivet: juni 28, 2020, 10:19:18:18  »
Ja, då man skulle skifta slinga så kommer ju en liten mängd från ena slingan blandas med den andra. Det kanske inte är bra? Att ”späda ut” brinolspriten på kalla sidan med lite vatten lär ju inte spela någon roll... men tvärt om vet jag inte... Tja det är nog en till värmeväxlare som gäller, tyvärr...

Sen trodde jag också att frikyla var typ oändlig och att bergvärmehålet laddas. Jag har redan frikyla i sovrummet. Där funkar det toppen  :)

Att förvärma varmvatten är ju toppen! Men även detta kräver en till värmeväxlare - surt...

6
Uppvärmning / SV: Pooltemperaturen löper amok! Hur gör ni???
« skrivet: juni 28, 2020, 09:41:36:36  »
Ska sommrarna vara så här framöver, så är det ett riktigt problem, i alla fall om man har pooltak. Dels är det inget svalkande alls att bada när man behöver det som mest, sen mår inte poolen bra av att ha vatten som är 34-36 grader. Jag har en PP-pool utan liner, men efter första heta perioden tidigare så har jag en blekt rand i vattenlinjen (kanske hade fått det ändå). Men jag undrar hur en liner pool klarar 36 grader en längre period? Gäller någon som helst garanti om den bleks eller förstörs på annat sätt?
Jag har värmeväxlare till bergvärmepumpen, borde gå att sätta en manuell ventil som kan skifta varma slingan mot den kalla. I så fall går det ju enkelt att gratis kyla vattnet en period. Ska seriöst kolla på detta  O0

7
Vatten och kemi / SV: Pahlens Minimaster problem
« skrivet: juni 17, 2020, 10:41:36:36  »
Kan bara hålla med alla kommentarer:

1. Stäng av MM. Köp klor i någon form utan CYA typ folkpools actionchock, samt pH sänk. Köp även en digital mätare. Mät även CYA. För att MM ska funka ska du inte ha CYA i vattnet (det får du om du slängt i vanliga veckopuckar i bräddavloppet). Har du för hög CYA måste du byta vattnet.
2. Lär dig manuellt hur ditt poolvatten funkar. Få det helt klart och i balans. Ph 7.4 och fritt klor runt 0.5-1.0. Klor kommer svänga en del, speciellt när du har poolen öppen i solljus.
3. Gör rent MM, prober och filter. Kolla att dina kem pumpar verkligen pumpar. Pumpa från en hink med vatten, lossa vid inloppen till poolvattnet. Kommer det ett långsamt flöde utan luftinblandning? Kalibrera pH med kalibreringsvätska. Öppna upp mätvatten slingan, justera in flöde. Låt den stå i manuellt läge ett dygn för att proberna ska mäta korrekt (dioderna blinkar i manuellt läge).
4. Kolla att du har rätt pH och Cl med din digitala mätare. Låt det ta lite tid. Justera vattnet långsamt, med en kemikalie i taget.
5. När du är nöjd med vattnet och klorhalten, lås MM på denna klorhalt. Jag har låst min på 0.5 ppm.

Om din MM inte är trasig så kommer den funka perfekt nu. Kolla då och då med din digitala mätare. Du kommer inse att du inte behöver göra något alls, det bara rullar på. MM filtret behöver jag aldrig rengöra. Mätslingan ska ta sitt vatten efter sandfiltret (antar att det är kopplat så hos dig). Inför vinterstängning så rengör jag proberna och filtret. Vid uppstart justerar jag in vattnet manuellt ett par dagar, sen slår jag bara på MM. Det har funkat för mig varje år.

8
Nu ser jag inte hur den gått sönder på bilden, men plast + lödkolv kan ju funka bra om det bara är en liten spricka... Eller åter igen utan att se vad eller hur... Borra ur och limma in ett rör...

9
Teknik / SV: Genomföring av styr-luftslangen till Jet
« skrivet: juni 03, 2020, 16:48:33:33  »
På min är det en helt vanlig el-genomföring som används. I så fall i närmaste bygg varuhus / biltema. Det är förövrigt en ganska kass konstruktion som inte matchar kostnaden på produkten (antar att det är en Pahlens jet du har). Drar man åt för hårt så skadar man slangen... Pajar den så läcker det in vatten...

10
Ja nu är alla hörn på plats, den sista var lite besvärlig fortfarande men det var också lite kallt nu på kvällen trots pooltaket. Men, LinerDominator3000 verkar fungera och alla hörn är fixerade. Seger!
Bra jobb Mathias! Bara att massproducera LinerDominator3000, sälja tusentals, luta sig tillbaka och leva gott på inkomsterna resten av livet ;-)

Sidor: [1] 2 ... 25
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan