CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Alwil

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Bergvärmepump eller Poolvärmepump
« skrivet: januari 11, 2024, 19:22:12:12  »
Hej!

Har idag en pool på 6x3m utan uppvärmning. Är i startgroparna med att införskaffa bergvärme. Det blir en Nibe S1256-13kW. Det jag nu undrar över är om vi ska koppla in poolen så att den värms via bergvärmen eller om det är bättre att koppla in en separat poolvärmepump?

Tar tacksamt emot för -och nackdelar med respektive system!

Tack på förhand!

2
SpaForum / Hjälp! Fel på displayen!?
« skrivet: december 14, 2015, 00:51:29:29  »
Hej!

Har problem med displayen till mitt spabad!

Det började med att det inte gick att få bort det "låsta läget". Det gick inte att ändra temp eller att starta pumparna eller något annat. Vi provade med att trycka några gånger på M-knappen (Memory/Locked). Efter några tryckningar så hoppade pumparna igång när man tryckte på pump-knapparna. Men tempen gick inte att reglera. Den var "låst".

Igår skulle vi återigen prova att "få bort" det låsta läget. Vi provade lite olika knapptryckningar. När vi testade att trycka in M-knappen samtidigt med On/Off-knappen, slocknade alla symboler i displayen men den lyste fortfarande! Dessutom stannade cirkulationen och värmaren.

Idag har jag fått igång cirkulationen och värmen genom att lossa kontakten och sätta tillbaka den. Vet dock inte riktigt om det var det saom gjorde att det startade igen eller om det var mina "random-tryckningar" som bland annat innehöll ett tryck på "Heater -knappen "...

Men fortfarande så är alla symboler borta i displayen (lyser dock)!

Nu undrar vi om det finns något sätt att "återställa" (nollställa) displayen på displayen?!

Spabadet är av märket Jazzi och är ett Kina-spa som är ca 5 år.

Tacksam för alla tips och råd kring detta mysterium.

Vänligen

Alwil :-)

3
Teknik / Hjälp önskas angående slangar!!!
« skrivet: juni 26, 2010, 14:53:45:45  »
Har nu köpt J&F:s solpaneler, 2 st. På rekommendation av dom så köpte jag 38 mm armerad PVC-slang på Jula! När jag hade installerat allt mellan garaget och poolen (hade då ej kopplat in slangarna till solpanelerna) för att kolla så att det funkade, så hände det en "liten grej". När jag väl körde igång systemet så sprutade det ganska mycket vatten där en av slangarna var ansluten. Det var helt enkelt inte tätt. Trots att jag använde ordentliga slangklämmor.

För att barnen ska kunna bada, bar jag tillbaka pump och sandfilter under pooldäcket och kopplade ihop med de gamla, korta slangarna.

Nu undrar jag vad jag ska ha för slangar och var jag hittar dessa. Den rekommenderade slangen är så att säga "räfflad". Vilket gör att jag nu i efterhand kan förstå att det kan vara svårt att få det helt tätt.

Jag vågar nu inte ha dessa slangar igen då jag är väldigt glad över att jag/vi var hemma och kunde stoppa läckan ganska omgående. Vill inte tänka på vad som hade skett om vi varit iväg på semester när detta hände!

Önskar hjälp med detta!

Tack på förhand/Alwil

4
Uppvärmning / Hur sätter man upp solpaneler?
« skrivet: juni 03, 2010, 02:49:41:41  »
Hej alla poolare!

Jag har en fundering. Jag skulle vilja ha hjälp med att förklara, på ett ingående sätt, hur man på bästa sätt sätter upp solpaneler på hustaket. Jag funderar på att köpa JF Fritids "mattor". Taket har en lutning på 27 grader och har takpannor. Bygger man någon slags ram och lägger dom på? Hur fäster man bäst för att det inte ska bli ett stort vindfång av det hela? Om någon dessutom har bilder som visar hur man gör vore det ännu mer hjälp.

Tack på förhand!

Alwil

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag