CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Peterpoolarn

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / SV: Blivande betongpool?
« skrivet: juli 21, 2007, 06:09:47:47  »
Tjena! 

Jag kommer att bygga min pool i två nivåer. kanske t.o.m tre och den kommer inte bli särskilt stor. Fördelen med betongpool är ju att man kan forma den som man vill. Är ju supernice att även kunna sitta och luta sig mot poolväggen i solskenet med något gått att dricka i handen isf för att stå el trampa vatten hela tiden. Sen är det ju roligare för ungarna med en grundare pool också. Traditionella "lådpooler" är ju väldigt praktiska och lätta att bygga, men är ju inte alltid så skojiga att bada i och ser ju inte så häftiga ut som en pool med varierande form och djup tycker jag ;)

Mvh P

2
Byggtrådar / SV: Lakrits pool-bygge har startat
« skrivet: juli 06, 2007, 13:30:13:13  »
Vi fick 70 mm regn igår. Det stod vatten ca 20 cm över bottenplattan. Kanterna rasade ner och det blev gegga på den nygjutna poolbottnen. Vi fick låna en bensindriven pump som pumpade ut nästan allt vattnet. Den fick gå ett par omgångar igår. Idag klarar vi det med den vanliga dränkbara pumpen igen. Vi har inte tur med vädret under detta bygget. :(
                                                            /Lakrits

ajaj.. lider med er, ser inte bättre ut framöver heller. Regn och mer regn. Håll ut! Efter dåligt väder kommer det alltid bra väder, är det inte fantastiskt :)

3
Markpooler. / SV: Bygga pool eller fylla igen?
« skrivet: maj 27, 2007, 06:00:49:49  »
Tack för stödet, och nu känns ryggen lite bättre :)  Det blir troligtvis en betongpool i tre nivåer.
Ser föredelen med en "trapp-pool" att man kan sitta och njuta i svalkande vatten, lätt att gå ner i behövs ingen stege samt att även barnen kan få fast mark under fötterna. Den blir ca 4m lång, 2,5m bred. Djupet vet jag inte, höjer jag befintlig mur med tre lecablock ca 60cm så blir det en sittvänlig kant mot terassdäcket också. Den skulle då bli runt ca 140 - 150cm djup gissar jag. Vet inte hur tjock bottenplattan blir el om jag skall isolera och ev dränera under. Kan man inte bara gjuta plattan direkt på berget, liksom trappstegen som gjuts mot berget?
Är jag helt ute nu cyklar nu <hmm> :)

Mvh Peter

4
Övriga frågor! / SV: Vattenfall - hur räknar man på flödet?
« skrivet: maj 22, 2007, 18:05:21:21  »
WOW!, det där är ju ett niagarafall, gigantiskt ;D Ser riktigt nice ut men jag hade tänkt mig något mindre, typ såna man har i spabad fast lite större;) Bara som ett litet mysfall med lampor bakom, finns det sådana att köpa måntro? 
Men självklart tycker jag du skall bygga ett sådant fall, det blir ju klart sevärt. Kanske lite jobbigt med ljudet från forsande vatten i längden,  men då är det ju bara att slå av pumpen O0

Mvh Peter


5
Övriga frågor! / SV: Vattenfall - hur räknar man på flödet?
« skrivet: maj 22, 2007, 11:34:26:26  »
Hej!

Intressant detta med vattenfall, fast det verkar väldigt avancerat ;) Vore kul att se hur det kan se ut, någon som har bilder på vattenfallspooler?

Mvh Peter

6
Markpooler. / SV: Byyga pool eller fylla igen?
« skrivet: maj 19, 2007, 11:54:18:18  »
Hej!

Nu har jag satt igång :) Var nära att det blev SPA-bad en stund, men ett provbad visade att tjejens 159cm inte räckte till, vilken osis ::) ;) Så efter över 30 hål i berget och sprängning med rock cracker(tror jag det heter) så har jag nu en hyfsad grop och början till pool. Idag ömmar det rejält i ryggen efter allt stenbärande, vore mycket enklare att skjuta ner stenen direkt i sjön med s.k turboskott ;D Ligger mycket sten kvar i gropen men det skall snart upp. Jag vet inte hur jag skall göra, en betongpool eller en markpool från folkpool(?) som är på 2,5 x 3,5m, 1,5dj som skulle kunna passa i gropen. Kan dessvärre inte hitta den på deras nya hemsida, har kanske utgått eller så har jag sett den någon annanstans <dontkn> Lägger in lite bilder.

Mvh Peter

7
Markpooler. / Byyga pool eller fylla igen?
« skrivet: maj 03, 2007, 10:11:37:37  »
Hej!

Nu måste jag bestämma mig. Bygga en betongpool på berget eller
fylla igen göra gräsmatta. Vad tycker ni? Förutsättningarna för en
pool tycker jag är perfekta. Var en sprängkille här igår då jag behöver
komma ner i berget en bit för att få djup. Ca 5000kr kostar det med
ca 10 skott och det bör räcka. Det blir isf en helgjuten pool och den
befintliga muren används och byggs på ca 40cm(ca 2 lecca på höjden)
Tänkte ha den i två "etage". En djupdel mot nedre väggen och en grundare
för barn och där man kan sitta och lapa sol :)

Vad behöver jag tänka på när jag bygger på berg. Hur gör jag plattan.
Behöver jag isolera under? Den blir relativt liten och solen ligger på hela dagen.
Finns det en "gör det själv manual"? Vad skall jag tänka på vid håltagning
för pump in/utlopp , dimension på rör m.m

Tacksam för tips och dunkar i ryggen som säger "kör för fanken!!"

Kan tyvärr ej lägga in bild får detta felmsg.
Uppladdningskatalogen är full. Försök med en mindre fil, eller kontakta en administratör


8
SpaForum / SV: Spa från Kina
« skrivet: april 18, 2007, 01:28:13:13  »
TJena!  SKBV har ju billiga SPA - men jag har ingen anning om kvalite.

9
Markpooler. / SV: Spränga i urberget
« skrivet: september 06, 2006, 14:55:48:48  »
Vattensprängning ger ju långa sprickor från spränghålet och de kommer helt säkert att gå in under stödmuren, dessutom är det svårt att få en rak avslutning från stödmuren och neråt, vilket jag antar att du är ute efter.

Hej!

Tanken är att gjuta en klack innanför den befinliga muren, ca 50cm hög och 10cm bred el mer, så det behövs inte sprängas dikt muren. Den klacken kan även justeras efter hur sprängkanten blir. Klacken skall fungera som förstärkning/stöd för den befintliga muren, som iofs är 20cm bred med en rad 12mm järn cc 30, ej dubbla som många föredrar. Den var ju inte tänkt att bli en poolvägg från början :) Håller säkert, men nu passar det ju bra men en klack/mur om jag ändå måste ner i berget samt att det skall gjutas golv osv.  /PP
 

10
Markpooler. / SV: Spränga i urberget
« skrivet: september 04, 2006, 21:24:22:22  »
oj vad dyrt! 20-30 tusen blir alltså ca 2000-3000kr m3 för sprängning ??? Att det blir sprickor som går in under muren gör nog inte så mycket då det ändå skall gjutas en bottenplatta. Men det är själva muren jag är orolig för. Men snigeln kanske är att föredra trots att det är ca 10m3. Bara göra en jädrans massa håll med kobran och försöka hitta billig snigeldynamit så får man se hur det går. Funkar det inte får man väl ta till vattensprängning ändå. I värsta fall får jag höja muren mer än beräknat.  Tack för infon förresten :)



Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag