CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Vero

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Cirkulationen i poolen fungerar dåligt
« skrivet: augusti 13, 2010, 10:30:17:17  »
Ja, det kommer nog in lite luft någonstans, visserligen bubblar det inte ur inloppesmunstycket när pumpen varit en gång ett tag, men i början gör det det ganska länge. Dessutom fick vi upp trycket efter att min man tagit isär och satt tillbaka några slangkopplingar.

Nu har vi i alla fall så mycket tryck att det går att dammsuga, det är ett helt lager "damm" på botten av poolen. Jag dammsög för hand en fjärdedel av poolen, och det försvann från botten och jag tog det väldigt sakta för att inte röra upp smutsen i vattnet.

Men efter en stund blev det grumligt i alla fall och då upptäckte jag att det kommer ut smutsigt vatten ur inloppsmunstycket! Sandfiltret fungerar alltså inte som det ska. Jag vet att min man öppnade sandfiltret och kollade nåt tidigare, kanske har han skruvat ihop det fel?

Eller så kanske vi måste byta sand?

Jag har provat att backspola, men det är fortfarande dåligt tryck vid backspolningen (det sprutar inte ut som det gjorde förra sommaren) och vattnet ser smutsigt ut hur länge vi än håller på känns det som. Är det rimligt att backspola i en halvtimme utan att det hjälper? Min tanke är ju att vattnet i poolen är grumligt, så då kanske inte vattnet kan se annat än grumligt ut när man backspolar heller? Jag har ingen aning och blrjar känna mig lite trött på det hela. Dessutom vill både jag och barnen bada!

2
Markpooler. / SV: Cirkulationen i poolen fungerar dåligt
« skrivet: augusti 08, 2010, 19:57:02:02  »
Tack för alla svar.

Vi har backspolat en del, både förra säsongen och den här. Men det är dåligt tryck då också. När säljaren (av huset) visade oss hur det fungerade sprutade det ut vatten i buskarna (det sitter ingen slang ut från filtret utan vattnet bara sprutar ut helt enkelt, när man tar bort ett lock och backspolar), när vi bakcspolar nu, så rinner det mest bara ner utanpå sandfiltret.

Korgarna i bräddavloppet och i pumpen (Hayward) är rensade med jämna mellanrum, och särskilt nu då vi försökt komma tillrätta med problemet.

Efter att ha kollat alla slangar så det är tätt blev det lite bättre tryck, åtminstone så pass att den automatiska dammsugaren fungerar igen. Innan blev det för dåligt undertryck, så den släppte från botten och var inte särskilt effektiv. Nu funkar den. Men vattnet i poolen har hunnit bli otroligt smutsigt, så det ser grumligt och inte särskilt inbjudande ut även om alla värden är okej.

Det skulle kännas trist att vinterstänga poolen innan vi får ordning på den.

3
Markpooler. / Cirkulationen i poolen fungerar dåligt
« skrivet: augusti 03, 2010, 16:28:21:21  »
När vi flyttade till hus fick vi en liten rund pool på köpet. Vi var med och vinterstängde den på hösten och fick en snabb genomgång om ditt och datt som vi inte kommer ihåg nåt av.

Förra sommaren fungerade den bra, och grannarna berättade att vi förmodligen använt poolen mer under den sommaren än de som bodde där innan gjort totalt sedan de anla poolen.

I år däremot fungerar ingenting, och vi vet ju ingenting om hur man sköter en pool heller egentligen, så frustrationen börjar växa.

För det första undrar jag om det kommit in luft i systemet när vi kopplade ihop den eller nåt, för det är sån dålig cirkulation. Vi har en automatisk dammsugare, men den fungerar inte (munstycket släpper från botten, och dammsuger därför inte botten som den ska, utan tippar upp) i år. Vi har försökt dammsuga med en dammsugare som man får hålla på och borsta med själv, men det känns mest som att jag rör runt allt skräåp och poolen blir alldeles grumlig. Förmodligen är den inte särskilt effektiv eftersom suget är så dåligt, jag känner knappt att det drar när jag sätter fingret vid munstycket eller ens vid poolens utlopp.

Det kommer knappt in nåt vatten i poolen heller ur insprutningsmunstycket (ursäkta hemsnickrade facktermer) och vattnet som väl sprutar in ser grumligt ut det också.

Jag har försökt backspola sandfiltret, men det är inget tryck då heller, så det verkar knappast hjälpa.

Är det nån som har nån aning om vad vi har gjort för fel?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag