Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - smoksnes

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Felaktigt mättest eller felaktig pH och klor?
« skrivet: juni 29, 2023, 11:20:58:58  »
Hej,
Ny medlem och ny poolägare. Meddela gärna om jag postar på fel ställe.

Jag har precis köpt och fyllt en Bestway rund 3,66m ovanmark-pool (10.000 liter). Jag fyllde den med kommunalt vatten, men tillsatte klor och justerade pH drygt två dagar senare. Nu lyckas jag inte få varken klor eller pH att stämma.
Skulle verkligen uppskatta hjälp.

Jag mätte med sticka från Swim & Fun startpaket och bedömde då att pH var för lågt. Jag tillsatte pH-plus, men noterar då att man endast får tillsätta 25g per tillfälle. 8g höjer 1000 liter 0,1 punkter enligt beskrivningen. Så om jag har ett väldigt lågt pH och vill höja det från tex 6,6 till 7,2 så räknar jag så här;

Gram per punkt x antal liter x antal punkter.
8g x 10 x 6 = 420g.

Om jag tolkar beskrivningen rätt så måste jag alltså fylla på med 25g 17 gånger och varje gång vänta ca 20 minuter för att det ska blanda ut sig? Gör ni andra så?

Sen klorade jag enligt instruktionen med startklor och har också en flytande dispenser som åker runt med 4x25g i sig. Pumpen står på nästan dygnet runt. Men nu 24h efter chock-klorning tycks stickan ändå visa att jag inte har något klor.

Jag bifogar bild på mätsticka. Vad bedömer ni att jag har för pH och klornivå?


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag