Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Mg29

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Praktiskt skjuta taket åt båda hållen?
« skrivet: juni 12, 2016, 09:52:01:01  »
Hej

Håller på att regla för altanen och sen har turen kommit till pooltaket. Ingen av kortsidorna är perfekt för parkering av taket, och jag undrar om det är praktiskt att lägga extra skenor åt båda hållen så man kan dra det åt vilken sida man vill. Eller riggar man för en viss sida med spärrar mm så det inte är så praktiskt i praktiken?

Taket är ett Smart B från idealcover.

Tack!

//Mikael

2
Markpooler. / Fall på utlopp mot pumphus, hur viktigt?
« skrivet: maj 01, 2016, 20:02:44:44  »
Hej

När jag kopplar pem-slangen mot utloppet kommer denna hamna på ca 80cm under poolkanten. Hur viktigt är det att dra denna med litet fall hela vägen till pumpen som kommer stå i källaren. Tänkte att det kunde vara enkelt när man tömmer för vintern, men det blir ju mycket grävande, även med maskin. Gör jag det inte kommer jag kunna lägga fall hela vägen med undantag för första metrarna från utloppet, som kommer ligga under mark och det blir kanske inte helt bra för den biten kommer då inte gå att tömma. Hur har ni andra gjort?

//Mikael

3
Uppvärmning / Värma med fjärrvärme
« skrivet: april 27, 2016, 22:31:48:48  »
Hej

Har nu läst samtliga 73 trådar som dök upp vid sökning på fjärrvärme och ju mer jag läser desto mindre förstår jag. Det är sekundär och primär, växlare, shuntautomatik mm mm. Jag gissar att jag helt enkelt har andra styrkor än detta, därav denna nya tråd.

Har bestämt mig för att värma med fjärrvärme då det verkar enkelt och bra. Pump och filter placeras i pannrummet, ca 10m till poolen (4x8m) men alldeles bredvid vår befintliga fjärrvärmeväxlare. Renovering av källaren pågår och en egen fördelare för källaren kommer hamna där också, rörmockarn pratade om att det vore bra för oss att kunna köra värmen i källaren hela sommaren utan att måste värma andra våningarna.

Men jag blir inte klok på vad vi nu behöver. På Pahlens hemsida finns miljarden olika värmeväxlare. Vi har rostfritt och inget saltvatten så jag gissar att titan mm inte är nödvändigt för oss. Men då är det fortfarande ett par miljoner alternativ kvar. Det är dock en som står ut lite, naturligtvis dyrast. Den heter Aquea MEX FE och ståtar med att vara enkel och intelligent och med all styrning mm inbyggd och det låter ju förträffligt, men säkert onödigt dyrt. Dessutom avråddes det i någon av trådarna att använda denna om man värmde med fjärrvärme, förstod inte varför dock. Kanske för att den har inbyggd cirkulationspump och att det är alldeles onödigt?

Så det jag nu lite trött och förvirrad undrar över är vad jag behöver köpa, och vart/hur det lämpligast kopplas in. Rörkrökaren ska ändå komma på ett par veckor för att fixa övrig rördragning för källaren så det vore ju fint om jag hade grejjerna till hands - samt visste vart jag vill ha dem. Vågar inte riktigt lita på att denna person har erfarenhet av vart det lämpligast kopplas in utan litar mer till detta eminenta forum avseende själva projekteringen alltså.

Tack på förhand!

//Mikael

4
Teknik / Vart/hur tycker ni jag sätter tekniken?
« skrivet: april 17, 2016, 12:26:09:09  »
Hej

Snart är det äntligen dags att slutföra projektet som inleddes förra sommaren. Har ett thermo-bygge som är gjutet och klar. Så fort tjälen släpper är det dags för trappa, altan, liner...

...och teknikrummet. Har förberett en håla på 2x4m bakom ena kortsidan där jag hade tänkt sätta allting.

Men samtidigt har vi just nu blåst ut hela källaren och bilat ur och ersatt avlopp mm.
Och det vore väldigt enkelt att lägga en förbindelse från detta utrymme till pannrummet, det handlar om ca 10 meter. Eftersom vi inte gjutit igen avloppen ännu, och rörfirman inte dragit klart värme och vatten, så finns ju alla chanser att koppla in det där nere istället.

Är därför nyfiken på hur ni andra skulle ha resonerat? Finns det någon egentlig anledning till att jag INTE skulle dra in allt nere i källaren? Utrymmet under altanen kommer jag behålla oavsett eftersom jag har dräneringsbrunnen där.

//Mikael

5
Markpooler. / Thermoblock vart kapa för rätt längd?
« skrivet: juli 21, 2015, 20:45:41:41  »
Hej, det har låst sig totalt för mig, ska stapla 4x8. Börjar i ett hörn, kapar också ur 10cm för nästa block som utgår från hörnets långsida. Men hur har ni gjort sen på nästa? Håller på att bli knäpp, fattar inte hur jag ska lyckad överlappa hörnen på nästa varv?


6
Markpooler. / Funderingar kring lutande betongplatta
« skrivet: juli 19, 2015, 11:35:12:12  »
Hej

Har påbörjat byggprojektet, kommer en byggtråd så småningom.

När jag spikade gjutformen hade jag inte tillgång till lasern utan fick använda vattenpasset. Tanken var att väga in formen mer ordentligt innan gjutningen. Fick välja mellan att vänta två veckor på betongbilen eller ta en akuttid morgonen därpå - utan laserinvängning. Så vi chansade...

Plattan blev väldigt fin och rak men det skiljer 1 cm från ena kortsidan till den andra.
Vi kommer ha mosaik-liner så lutningen kommer ju synas ganska tydligt mot vattenytan. Om man vet om det iaf ;)

Velar nu mellan att gå vidare med att bygga väggar eller flytspackla ytan.

Hur hade ni andra gjort?

7
Övriga frågor! / Gör vi ett misstag om vi skippar trappan?
« skrivet: maj 29, 2015, 22:19:52:52  »
Hej

Det börjar bli dags för oss att bygga vår pool och komma med i detta trevliga gäng! Har nog läst samtliga inlägg här nu under vintern - flera gånger dessutom. Många pusselbitar har fallit på plats; det blir thermopool 4x8 på gjuten platta.

En sak jag inte blir riktigt klok på är detta med trappan. Vi står i valet och kvalet mellan en färdigsydd liner med gaveltrappa längs ena kortsidan eller en gammal hederlig stege. Tänkte inte snåla på det som ska ner i backen, visst vore det trevligt spara 30.000 men ska man tro leverantörer eller vad som skrivs här så är det inget att fundera på.

Men själv tycker jag mest det verkar lite opraktiskt. Ungarna (4-9 år) lär ju hoppa i från kanten ändå och för oss vuxna tar den mest upp plats. Så tänker jag, men jag är ju utan erfarenhet, och de med erfarenhet - iaf som skriver här, älskar sin trappa alternativt ångrar att de inte satte in en från början. Och då blir man ju osäker.

Vore trevligt att som omväxling få läsa någon som ångrar sin trapp eller är tacksam att de aldrig satte in någon. Alternativt om någon vänlig själ kunde övertyga mig om självklarheten i valet med annat än GT-argumentet, den borde ju funka lika bra i en flytande fåtölj ;)

Tack och trevlig helg!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag