Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - poolarenspoolare

Sidor: [1] 2
1
Teknik / El-inkoppling av JetSwim
« skrivet: februari 12, 2020, 09:07:31:31  »
Hejsan alla proffs ;-)

Kan någon kunnig hjälpa mig att förstå hur motorn ska kopplas, Y- eller D-koppling? Förklara gärna för en okunnig skillnaden, och varför båda alternativen finns med i manualen. Vad händer om jag förväxlar faserna? Något som kan ta skada?

PS. Jag vet att en behörig elektriker ska koppla in detta. Men för det första går det inte att få tag i en elektriker för detta 5 minutersjobb. Sen suger det att i så fall betala typ 5000:- för detta... All el är redan framdragen till kontrollboxen, ska bara koppla in motorn...

2
Teknik / MiniMaster förbättring
« skrivet: augusti 12, 2019, 12:29:36:36  »
Den mest irriterande bristen för MM tycker jag är att det inte går att finjustera pH och Cl. Man låser värdena på ett poolvatten som man manuellt får justera in (med tex sin scuba mätare). Primitivt, trögt och klumpigt. Brist nummer 2 är att man inte kan logga (men det kan jag leva med).

Så, jag vill designa ett litet kretskort som man kan koppla in mellan elektrodernas bajonettkoppling. På detta kort ska det finnas en trimpot som kan justera signalens offset.

Har googlat mig fram till att alla pH elektroder ger en linjär spänning som signal, pH 7 ger 0 volt, sen är det ca 60 mV per 1 pH. Så pice-of-cake eller? Lite kisel som kan höja eller sänka signalen max +-50mV...

Det finna färdiga kort till Arduino att köpa. Problemet är att dessa bara ger en 5V signal ut som passar en analog ingång på Arduino kortet... https://scidle.com/how-to-use-a-ph-sensor-with-arduino/

Det finns även ett exempel på byggen mera från scratch... https://www.sparkyswidgets.com/portfolio-item/ph-probe-interface/

Jag tror klorelektroden funkar på samma sätt.

Så, alla glada fixare, någon som är duktig på elektronikkonstruktion och vill hjälpa mig? (och alla andra som har MM)

3
Teknik / Jetstream...
« skrivet: november 21, 2018, 16:38:51:51  »
Hejsan,

Mitt nästa "pool-projekt" blir att installera en jetstream till våren. Tänker använda vintern till att försöka hitta något till ett rimligt pris. Jag vill helst ha Pahlens JetSwim 2000 och inte något klenare som man inte blir helt nöjd med. Men jag har ingen lust att betala 30-35kkr vilket känns som ett otroligt överpris.

Tittar man på tex Alibaba eller liknande ställen, så finns det Kina tillverkade jetswims för runt 10kkr med liknande prestanda. Finns det någon som har vågat beställa och är nöjd?

Kanske skulle man till och med kunna köpa motor/pump från Pahlens (som reservdel) och "något billigt kina-tillverkat munstycke".... (kanske är även Pahlens grejor är kina-tillverkade)

Och ja, jag vet att det finns sele med linor för 200:- som funkar för simträning, så det behöver ni inte tipsa mig om  ;)

4
Teknik / Meningen med motorskydd
« skrivet: september 17, 2018, 09:23:13:13  »
Hejsan,

Ska koppla in elen till poolen på riktigt nu. Har varit lite provisoriskt fram tills nu. Men motorskyddet ger mig flera frågetecken, ni kanske kan hjälpa mig att reda ut begreppen. Den enda dokumentationen jag har är bifogat inkopplingsschema.

Först: Jag gissar att ett motorskydd kollar om någon fas försvinner, då bryter den. Men som i mitt fall med en enfas-pump, vad är vitsen då? Om den enda fasen försvinner så stannar ju pumpen i alla fall.

Sen: Poolsnubben som hjälpte mig koppla in allt sa att det är smart att lägga pumpen på en fas och UV-lampan på en annan fas. Typ för att skydda den mot eventuella backspänningar mm. Och UV-lampan bör ju bryta samtidigt som pumpen stannar/stängs av så att den inte går varm? Är detta rätt tänkt? Eller är det dåligt för lampan att slås på/av flera gånger vid tex backspolning?

I så fall: Kan man nyttja motorskyddet till att bryta två separata faser (en till pumpen och en till UV-lampan)? Hur skulle jag koppla då?

Sista av allt: Har även en MiniMaster. Den skulle eventuellt kunna få sin egen fas den också, om det finns någon vits med det. Den tror jag inte ska styras av motorskyddet. Via sin flödesgivare så stänger den ju ändå ner sin dosering om pumpen stannar. Tänker att bara för att jag står på och av pumpen, vid tex backspolning, så ska inte MM behöva slår på och av hela tiden...

Tacksam för råd från alla kunniga i forumet  ::)

5
Teknik / MiniMaster med granulat
« skrivet: juni 15, 2018, 13:09:41:41  »
Kan inte släppa denna tanke helt...

Lite bök med att hantera flytande klor och syra är det ju. Dessutom dyrt. Dessutom kort lagringstid på kloret.

Varför inte automatiskt mixa granulat med vatten och dosera detta? Enligt principen på bilden... Tror snabbklor som granulat är mycket billigare. Nästan så att jag blir sugen på att bygga ihop något inför nästa säsong. Skulle naturligtvis även funka med Ph sänk granulat.

Synpunkter?

6
Vatten och kemi / Bättre filtrering redan i skimmern?
« skrivet: maj 21, 2018, 10:25:03:03  »
Tycker att filterkorgen i skimmern är ganska kass. Bara en del större skräp och insekter blir kvar där. Tillräckligt mycket går vidare till korgen i pumpen. Resten tas förstås hand om i sandfiltret. Men korgen i pumpen är ju ganska bökig att ta ut och rengöra... Speciellt nu med otroligt mycket pollen och frön i luften blir det snabbt massa saker i pumpkorgen.

Är det någon som hittat en mera finmaskig korg/filter till skimmern? Den får ju inte sätta igen för fort, men lite bättre kunde det ju vara. Den är ju smidig och kolla och rensa ofta.

7
Köpes / Blackfriday - poolrobot
« skrivet: november 24, 2017, 12:45:07:07  »
Någon som hittat en bra poolrobot till superpris idag? Jag vill gärna klicka på "köp", men hittar inget uppenbart bra och billigt. Tänker mig en sån som bara åker runt på botten.

8
Teknik / Verktyg för justering av inlopp
« skrivet: november 03, 2017, 19:34:10:10  »
Så här ser mina inlopp ut. Antar att man kan lossa ringen och vinkla om munstyckena, eller? Vad ska man ha för verktyg? Ska man ta bort munstyckena inför vintern?

9
Vatten och kemi / MiniMaster och chockklorering
« skrivet: oktober 20, 2017, 12:17:56:56  »
Hejsan alla kunniga!

Om man har en MiniMaster så ska man inte ha isocyanursyra i vattnet. Är det en tillsats i klorpuckar (klorstabilisator). Eller är det något som skapas under förbrukningen av klorpucken?

Hur som helst så undrar jag över chockklorering med MiniMaster. Blir det ingen isocyanursyra i vattnet om jag använder chockklor?

10
Teknik / MiniMaster returvattenanslutning
« skrivet: september 20, 2017, 09:04:54:54  »
Funderar lite på hur jag ska installera in/ut lopp för mätvattnet till MiniMastern. Läser man instruktionen så ska man ta ut vatten efter sandfiltret. Returen ska vara på sugsidan av pumpen eller till avlopp.

Jag har så trångt i min tekniktunna så det blir en utmaning att få dit returen innan pumpen, det är ett hinder för mig. Men det går säkert med lite vilja/kreativitet och envishet.

Sen står det att elektroderna absolut inte får utsättas för undertryck. Därför ska sugsidans ballofix ställas öppen 25-50% och trycksidans ställas helt öppen. MEN varje gång man ska backspola så ska man stänga båda. Känns bökigt och lite klurigt att hitta samma läge varje gång (så att man inte måste kalibrera om flödet varje gång). Om man tänker på detta känns alternativet att bara slänga returvattnet bättre. Frågan är hur mycket man kommer att slänga per dygn...

Någon som har några kloka funderingar och idéer?

Det verkar inte som Phalens har tänkt helt klart och löst detta på bästa sättet. Kanske en liten cirkulationspump hade varit bäst...

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan