CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Diesel

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / SV: Bilder på Li/Hasses poolbygge.
« skrivet: juni 25, 2007, 09:08:13:13  »
Grattis till er fina pool!
Det kan vara lite knepigt att få alla värden bra på vattnet i början, men bara avvakta lite och låt pumpen jobba 24/24 i början så ordnar det sig säkert. Det ska bli roligt att följa fortsättningen på ert bygge som säkert blir kanon!
Jag tror också att vi som har aqua leaders pooler kommer att vara nöjda många år med våra pooler utan rostande bottenräls m.m.
Om några dagar har ni säkert en bra temperatur i poolen och då ligger ni där och myser. Vi är jättenöjda med vår VP PSA onepac1 som ger oss 29-30 grader med bara ett par timmars gång per dygn. 21m3 = måttlig vattenvolym i våra pooler=snabb och ekonomisk uppvärmning.

Diesel

2
Ovanmarkspooler / SV: Lim till skimmer??
« skrivet: juni 11, 2007, 17:17:07:07  »
Hej!

På vår Aqua Leader pool skulle packningarna inte limmas utan bara klämmas dit med de rostfria skruvarna. Ordningen var, räknat inifrån poolen: ram, liner, packning, poolvägg, packning, skimmer. Var försiktiga när ni trär i packningen som ska sitta mellan linern och poolväggen så att den inte trillar ner. Då får man nog lossa linern igen för att få upp packningen. Gör små hål försiktigt i linern där skruvarna ska vara och häng delarna på plats. Skär inte upp hålet i linern förrän allt är riktigt monterat och tätt. Konstigt att era packningar skulle limmas. Ni måste ha en annan modell än jag. Min skimmer är en Hayward, och i instruktionen står inget om nåt lim.
Lycka till!
Diesel

3
Byggtrådar / SV: Vårt budgetbygge/nya bilder
« skrivet: juni 10, 2007, 11:44:41:41  »
Hej!

Gumssan:  Vi har Onepac 1.
Jag tycker att den går väldigt tyst, men den hörs givetvis lite, mest rakt fram i fläktriktningen.
Om grannen störs eller ej beror ju på avståndet och hur ljudkänslig han är. Hos oss överröstas VP av filterpumpen.

Diesel

4
Byggtrådar / Vårt budgetbygge/nya bilder
« skrivet: juni 09, 2007, 00:31:44:44  »
Hej!

Dålig aktivitet från min sida i forumet, men här kommer i alla fall lite nya bilder.
Måste ju visa nya leksaken: Onepac från PSA. Valde den för ett bra kvalitetsrykte, kampanjpris och genialiskt enkel styrning. Bl.a inbyggd flödesmätare som gör det enkelt att ställa bypassen exakt. Nästa hål i plånboken grävs nog av snygg rostfri poolstege. Upprullningsanordning är också snart aktuell. Många smarta hemmabyggen finns ju på forumet att plagiera.Tack för er kreativitet!

Li/Hasse: Hoppas det har gått bra med ert poolprojekt. Gummilisten sitter nere i spåret innanför plåtväggen. Den gör att man slipper krångla med kilformad sandvall m.m.

Diesel

5
Uppvärmning / SV: värmepump
« skrivet: april 28, 2007, 21:51:47:47  »
Intressant ämne detta.
Vad jag förstår så är det viktigt att inte blanda ihop begreppen här. (Kw=effekt, Kwh=energi)
Tex om värmepumpen som ger 14,5 kw går i 10 timmar så har den ju gett 145 kilowattimmar.
Så länge den tillförda värmeenergin är högre än den som avges p.g.a omgivningens kyleffekt, så borde väl tempen höjas, men å andra sidan är det nog svårt att veta exakt hur stor den kylande effekten är per grad lägre lufttemp.
Om poolen håller 24 grader och man inte tillför någon värme alls under 10 tim, och omgivande temp är 15 grader, hur mycket sjunker tempen då i poolen? Nån av er andra som begriper mer än jag kan säkert räkna ut kyleffekten om man vet detta.

Vet inte om jag är helt ute och seglar nu...

Diesel

6
Byggtrådar / SV: Vårt budgetbygge
« skrivet: mars 07, 2007, 00:24:44:44  »
Hej!
Eftersom det verkar finnas intresse kan jag beskriva lite i korthet hur jag gjorde med material, arbetsgång osv .
På min översta bild ser man bärlagret, ca 20 cm grus 0-30. Under detta ligger dräneringen som mynnar i den orange brunnen. Brunnen tar också hand om husets dränering, stuprörsavloppen och poolens wasteavlopp. På bärlagret lade jag sedan ca 5cm stenmjöl som jag vattnade och packade. Det blev nästan som en betongplatta. Ovanpå detta ligger det ett tunt lager mursand,ca 3cm.
Sedan monterade jag upp poolens bottenräls, stålvägg (tung som f-n, behövs minst två starka pers.), och sedan toppskenorna löst på överkanten för stabiliteten. Kontrollmätning åt alla håll så poolen var rund.Till poolpaketet hörde en mycket smidig hålkilslist ca 8X10cm i något gummimaterial som monterades i spåret i bottenrälsen.Jag behövde alltså inte lägga upp någon sandformation i skarven poolbotten-vägg. När listen monterats lade jag ut en matta, typ tjockare fiberduk, som också följde med i paketet. Mattan ligger alltså på den fina sanden, täcker hålkälslisten och den räcker upp ca en halvmeter på insidan av poolväggen där jag fäste den med byggtejp.
Sedan var det dags att hänga i linern. Till AquaLeaders pooler är linern gjord med ett färdigt förstärkt veck som man hänger över stålväggen. Bara att lyfta på topprälsen bit för bit, hänga upp linern, lägga tillbaka topprälsen och fixera linern. Efter detta monterade jag den breda toppsargen och skruvade ihop sarg-sidostöd-bottenräls. Sedan i med 5-10cm svinkallt vatten, plaska ner och släta ut alla småveck på linerbotten.
Jag är mycket nöjd med poolsatsen. Bra utförande och passform på delarna. Alla delar utom själva poolväggen är tillverkad i något epoxiliknande plastmaterial som verkar mycket starkt. Ingen risk för rost i bottenrälsen i alla fall.
Jag har alltså ingen isolering under poolen. Det återstå att se hur dumsnål jag var som inte gjorde detta.

"Diesel"

7
Byggtrådar / SV: Vårt budgetbygge
« skrivet: mars 05, 2007, 23:28:47:47  »
   ;D Haha!
Många uppmärksamma personer på det här forumet! Tack för positiva kommentarer om mitt bygge. Jag kan verkligen hålla med om att trädgården närmast altanen ser lite väl naturromantiskt rå ut på mina bilder. Vi jobbade dock på ganska bra där senare under hösten. Tyvärr har jag en förmåga att alltid hålla på med flera delprojekt samtidigt...

Till mrcaspian: Trädäcket går in under poolsargen några centimeter och slutar ca 3-4 cm från poolväggen. Jag räknade med att poolen skulle röra sig lite när man badar, och jag tror inte att det är så bra om väggen slår emot trallen. Jag måste ändå säga att poolen är stabilare än jag trodde. Väggen rör sig bara nån enstaka centimeter efter en rejäl "bomb".
Det jag generellt kan jag säga om ett sånt här bygge, där hus-altan och en egentligen fristående pool ska bli till en fungerande enhet, är att man hela tiden måste vara oerhört noga med att allt är i våg. Givetvis självklart för alla men kan inte nog påpekas. Jag hade förmånen att få låna ett riktigt laserinstrument under hela byggtiden och detta var verkligen ovärderligt både vid rallandet av grus och stenmjöl, och vid infästning av bärlinor och reglar.
Vad exakt är det för tekniska bilder du vill se? Jag har nog inte så många bra bilder att visa, men jag kan ju alltid ut och plåta lite nya när snön försvunnit. Jag måste ju ändå visa lite nya trädgårdsbilder framåt våren, så jag får väl damma av kameran.

"Diesel"

8
Byggtrådar / SV: Vårt budgetbygge
« skrivet: februari 25, 2007, 11:24:19:19  »
Självklar har du rätt Poolnicke, att det tillkommer kostnader för poolens utrustning, skötsel och underhåll.
Inte minst är jag medveten om att VP:n kostar pengar...
Vad beträffar din fråga om täckning, belysning m.m, så har jag löst det på enklast möjliga sätt.
Som belysning köpte jag en 75 watts undervattenslampa som är gjord för trädgårdsdammar. Till den gjorde jag ett specialfäste i plast som hängs under poolsargen. Täckningen består av en vit presenning 5X8m från coop, som jag klippte till i poolens form och monterade extra öljetter och gummistroppar på.
Ingen av dessa lösningar är kanske helt optimal, men funkar tills vidare. Jag har också köpt ett soltäcke från Primastar.(syns på någon bild, men innan tillpassning). Några speciella verktyg behövde jag inte köpa för poolbygget eftersom jag efter div olika byggprojekt har ganska bra utrustning.
Min avsikt med inlägget var att visa att initialkostnaden för ett poolprojekt inte behöver vara oöverkomlig, och på det viset kanske inspirera någon annan att ge sig på ett bygge. Det är ju härligt med pool!

"Diesel"

9
Byggtrådar / SV: Vårt budgetbygge
« skrivet: februari 24, 2007, 19:24:30:30  »
Hej igen!
Jag lägger in lite fler bilder från poolbygget!
"Diesel"

10
Byggtrådar / Vårt budgetbygge
« skrivet: februari 24, 2007, 15:09:39:39  »
Hej!
Tack för ett kanonbra forum som har gett mig mycket hjälp och inspiration!

Jag vill bara visa några bilder från vårt budgetpoolbygge förra sommaren. Poolen är en Aqua Leader 4.65X1.37 köpt hos Folkpool för det, som jag tycker, fantastiska priset 19950kr. Då ingick också en överdimensionerad pump, sandfilter och div utrustning från kvalitetsmärket Hayward. Visserligen är inte poolen så stor, men den passar oss perfekt.
Virke mm till själva altanbygget kostade ca 9400. Jag använde då förstås en del "gratisvirke", t.ex överblivna rejäla reglar från husbygget, till altanens stomme.
Kostnaden för schaktarbetet, dränering, bärlager och stenmjöl är i mitt fall också låg, då det mesta maskinarbetet gjordes i samband med återfyllning/iordningställande efter husbygget. (Ca 4000kr inkl material).
Ett bygge som detta behöver alltså inte kosta skjortan om man är beredd på att slita lite och har lite tur.
Nu återstår att i vår bygga en ordentlig trappa och att installera lämpligt uppvärmningssystem. Det lutar åt VP från Gullberg&Jansson.

"Diesel"

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag