VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tofsan

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Måste jag tömma och fylla på nytt vatten?
« skrivet: juli 12, 2014, 10:44:05:05  »
Hej, och tack för bra input! Vi tömde faktiskt poolen och fyllde i nytt vatten. Det var ju bara 10 kubik, och jag vill helst få användning av poolen i år.
Det var en massa röda maskar och skit längst ned och väldigt grumligt. Vi såg aldrig mer än 5 cm ner i vattnet.

Jag har fortfarande svårt att få upp klorvärdet. Nu börjar ph ligga bra och jag hoppas då att kloret ska hamna i nivå. Har även insett att stickorna vi köpt - två olika fabrikat - var totalt värdelösa. Så om det är någon annan rookie som läser detta kan jag rekommendera att skaffa ett bra mätredskap. Vi har inte digitalt, utan sån där som man fyller med vatten och tabletter som färgar vattnet.

Förhoppningsvis blir det dopp i morgon?

Tofsan

2
Vatten och kemi / Måste jag tömma och fylla på nytt vatten?
« skrivet: juli 08, 2014, 10:28:44:44  »
Hej alla duktiga poolmänniskor.
Vi blev med pool förra sommaren när vi köpte hus. En tio kubikare som står på markplan. Vattnet var grönt och hemskt grumligt redan förra sommaren och har stått orörd sedan dess. Vi är inga poolare och hade fullt upp med att renovera huset fram tills nu. För ett par veckor sedan försökte vi få fason på eländet. Vi fick rådet att inte tömma ut vattnet, utan att istället chockklorera. Människan jag talade med då övertygade mig om att alkaliniteten var det viktigaste, och jag har kämpat för att få upp det värdet. Nu har jag dessvärre bara stickor att mäta med, men de visar bara det allra lägsta värdet på såväl klor, alkalinitet som på PH. Alkalinitetet har höjts något.

Vi började med att chockklorera, och har gjort det i tre omgångar. Såvitt jag kan se är det inget som lever längre i poolen. Det gröna vattnet som var fullt med alger har nu blivit grumligt och jag tror man kan säga att det är mjölkigt också. Så har det varit i flera dagar. Jag har testat att hälla i en burk alka+ (i omgångar, efter beskrivning). Jag har skaffat filterpåsar som jag bytt flera gånger om dagen, och vi har backspolat sandfiltret flera gånger då jag känt att det behövts. Nu står jag här och velar. En del säger att grumligt vatten beror på för lite ph, andra hävdar för mycket ph. Mannen lovade köpa bättre mätdon till ikväll så att vi vet vad vi har att utgå från.

Men ärligt talat - ska jag tömma ut eländet och fylla i nytt vatten? Kostnaden för nytt vatten är sjukt mycket lägre än kostnaden för allt vitt pulver jag hällt i poolen. Och eftersom jag aldrig sett botten på poolen vet jag inte vad som finns där.

Jag tar gärna emot råd!

Till poolen kom två stora sandfilter och en pump, och vi har kört pumpen under flera dagar, backspolat som sagt efter tycke (finns ingen mätare till).

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag