VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Tjatte

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Grumligt vatten och larver
« skrivet: juli 28, 2014, 16:24:35:35  »
Hej!
Jag är ny medlem på forumet, men har många gånger tidigare kikat in här och sökt information. Jag har en fråga om vattnet i vår Intexpool på 12 kubik som rengörs med patronfilter. Vi var bortresta i två veckor och hade lagt i två puckar veckoklor, precis som vi gjort tidigare år men nu var det ju extremt varmt här och vi råkade ut för algangrepp. Vattnet var illgrönt, så vi chockklorade när vi kom hem i fredags. Sen dess är det gröna borta, men vattnet är mjölkigt som bara den - det går inte att se botten. Efter filterbyte, lite påfyllnad av rent vatten och en till chockklorering började det se bättre ut. I morse kunde jag se botten och alla värden var ok (enl sticka), så jag lät barnen hoppa i. Då blev vattnet genast mjölkigt igen och det började åka upp en sjuk massa skräp från botten - trots att botten såg helt ren ut innan! Sen upptäckte jag att det vimlar av levande larver i vattnet, troligen mygglarver. Vad tusan ska jag hitta på nu? Är det bara vattenbyte som gäller? Tror ni skulle hjälpa om vi bytte till sandfilterpump? Jag är mycket tacksam för alla tips vi kan få!
/Tjatte

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag