Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - poolarenspoolare

Sidor: 1 [2]
11
Vatten och kemi / Klorhalt med UV-lampa
« skrivet: juni 19, 2017, 14:16:06:06  »
Med UV-lampa behöver man mindre klor i vattnet - det är ju hela grejen. Går det att säga vilken klorhalt (fritt klor) man bör ha? 0,2-0,5?

12
Byggtrådar / PP-pool bygge
« skrivet: maj 31, 2017, 15:49:28:28  »
Planeringen av poolen börjar i September 2016

13
Vatten och kemi / Fettrand i skimmern
« skrivet: maj 29, 2017, 09:05:11:11  »
Hej alla kloka ;-)

Har precis startat upp vår nya pool. Har justerat in PH och klor. Allt ser perfekt ut.

1. Men vad är det för kletig svart rand som alltid verkar fastna på vattenlinjen inne i skimmern och på klorpuckshållaren? Det är bäst beskrivet som brunt fett. Måste använda T-sprit för att få bort det. Det återkommer hela tiden. Eftersom polen fortfarande är ganska kall så har vi inte badat mycket = vattnet borde vara helt rent. Vad kommer detta från?

2. Sen verkar klorpuckshållaren vara riktigt osmart utformad. Om det skvalpar för mycket så sugs den ner och täpper till vid silen inne i skimmern. Har jag missförstått hur det ska funka? Just nu har jag en bit isolering liggande som distans för att den inte ska suga fast.

14
Uppvärmning / Montera tempgivare
« skrivet: mars 17, 2017, 15:23:53:53  »
Tjitt vad många frågor jag har  :o

Hur monterar jag bäst tempgivarna innan och efter min värmeväxlare? (BV Nibe f1245 + pool40)

Det är ju PEM slang in och ut. Inte det bästa materialet att klämma fast tempgivare på. Finns det någon färdig rördel i metall som kan sitta ihop med 40 mm PEM. (min VV har inget förberett)

15
Uppvärmning / Flödesgivare på bypass
« skrivet: mars 16, 2017, 13:29:03:03  »
Hejsan på er!

Ska koppla in värmeväxlare till BV-pump (Nibe1245 med Pool40).

Tänker att det vore bra att ha en flödesgivare på VV-slingan. Det borde bli lättare att justera in bypass-ventilerna tex innan varje säsong, så att man får samma genomströmning... Tänker också att om pumpen stannar så vet BV-pumpen det och kan sluta mata ut värme...

Men, det verkar inte vara vanligt. Det går i alla fall inte enkelt att hitta flödesgivare hos pool-leverantörerna. Så, tänker jag fel, eller?

16
Pooltäckningar / Lacka pooltaksskenor?
« skrivet: februari 27, 2017, 16:06:43:43  »
Vad tror ni om att lacka pooltaksskenorna? Så att dom syns mindre (ska lägga komposittrall). Tänker då att man lämnar bort lackeringen till ett proffs... Kommer hjul osv att skava bort lacken så det bara ser fult ut? Vad tror ni som har tak?

17
Pooltäckningar / Öka snölasten på pooltak
« skrivet: januari 18, 2017, 14:23:54:54  »
Funderar på var svagheten i taken sitter. Har inget eget tak ännu så jag kanske tänker fel :o Borde man inte kunna stödja taket underifrån under vintern när poolen är stängd. Tänker mig då en enkel takstol under varje sektion som vilar på långsidorna av poolen: två aluprofiler som sitter ihop ledade i ena änden. Mellan dom andra ändarna sitter en vajer. Utfällt bildas en stabil triangel med vajern som bas (om ni nu fattar vad jag försöker beskriva). Tar liten plats ihopfällt. Man ställer dit en under varje sektion vartefter man drar ut dom. Och vips klarar taket 100 kg per m2 ... eller kanske inte ...  :D

18
Pooltäckningar / Pooltak Smart från PoolTeam
« skrivet: januari 16, 2017, 09:26:15:15  »
Har hittat detta http://www.poolteam.se/catalogues/pooltak/ som jag tänkte köpa. Men betalningsvillkoren i offerten är inte rimliga tycker jag. 20% vid order och resterande innan leverans. Jag har tidigare råkat ut för att göra en förskottsbetalning och leverantören gick i konkurs innan jag fick mina grejor. Det känns inte som något seriöst företag har villkor som dessa. Rimligt vore kanske 10% vid order och resterande efter leverans. Någon som har erfarenheter av att köpa från PoolTeam? Säljaren föreslog att jag kunde teckna avbetalning, och efter leverans betala av hela lånet. Men detta hjälper ju inte, en tredje part kommer att kräva mig på pengarna vare sig jag har fått taket eller inte.

Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag