CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - FL72

Sidor: [1]
1
Teknik / Flödesplatta i skimmern?
« skrivet: juni 29, 2016, 18:37:13:13  »
Hej.
Till min Skimmer från hayward finns det med en liten platta som man kan skruva fast på utloppshålet i botten invändigt skimmer. Antagligen för att anpassa flödet på utlopp? Har ni andra monterat denna eller struntat i den? Om ni har den monterad, hur har ni den inställd?

/Fredrik

2
Ovanmarkspooler / Huvudbry Väggmatta och breddavlopp
« skrivet: maj 23, 2016, 23:14:08:08  »
Hej.

Håller på att bygga en Folkpool Gardenpool 5,1 x 3,6.
I helgen satte jag upp väggmattan (5mm) och skar ut för inlopp, lampa och breddavlopp.

Nu dök dock en fundering upp vid breddavloppet. Detta är ju monterat från utsidan med skruv och utloppets framkant livar med poolväggens insida. Tanken är ju att det skall limmas en packning på utloppets framkant. I lådan ligger två st identiska packningar varav den ena passar perfekt på motflänsen som monteras sist när linern har hängts.
 Den andra är ju mycket bredare än utloppets framkant men skruvhålen passar ju. Detta innebär ju att packningens ytterkanter kommer att lappa över poolväggen mot träet och inte bara täcka breddavloppets framkant. Som det är nu har jag ju bara skurit ut väggmattan runt den tunna kanten.

Borde jag skära bort mer av mattan så att den inre packningen kommer att ligga med hela kontaktytan mot linern? Om jag inte gör detta kommer det ju ligga väggmatta i vägen och risk att kontaktytan mellan inre packning och liner uteblir?
 Hur har ni andra gjort? Skar ni bort så mycket att inre packning helt blev frilagd? Svårt att se på de bilder jag hittat.

Hoppas någon fattar vad jag menar med min låååånga fundering ;)

/Fredrik


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag