VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Säkerhet handlar inte bara om barn och övertäckningar  (läst 6300 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Erica

Säkerhet handlar inte bara om barn och övertäckningar
« skrivet: december 11, 2011, 14:46:08:08 »
Jag läste just denna artikel:  http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.797031-man-drunknade-i-badtunna Det står inte precis vad som hände men någon var tydligen ensam och obevakad när något hände.  Ev. kan ju alkohol ha varit med i bilden (det hände ju vid en företagsfest), med det vet man ju inte. En gyllene regel är ju annars att inte bada ensam - tycks gälla även för badtunnor ! Och att alkohol och vatten inte hör ihop är ju känt sedan länge.

Poolgiganten

Utloggad Poolbadaren

  • Ekeby / Bjuvs Kommun, Skåne - "Simma lugnt"! ;-)
  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Ekeby / Bjuvs Kommun
  • Antal inlägg: 774
  • Total likes: 9
  • Kön: Man
  • Vikingpool 8*4 (*1,40) - Romantrappa ca. 47 m3
    • Visa profil
    • Egna poolbyggeprojektet 200705 - 200706
SV: Säkerhet handlar inte bara om barn och övertäckningar
« Svar #1 skrivet: december 11, 2011, 15:57:07:07 »
Jag läste just denna artikel:  http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.797031-man-drunknade-i-badtunna Det står inte precis vad som hände men någon var tydligen ensam och obevakad när något hände.  Ev. kan ju alkohol ha varit med i bilden (det hände ju vid en företagsfest), med det vet man ju inte. En gyllene regel är ju annars att inte bada ensam - tycks gälla även för badtunnor ! Och att alkohol och vatten inte hör ihop är ju känt sedan länge.
I den bästa av världar......men vi kommer väl aldrig ifrån att det finns ett "vuxet-eget-ansvar" någonstans på vägen som gör att oavsett ensam eller "bevakad" finns det alltid "ensamstunder", både önskade och oönskade överallt, både på gott och ont "om det vill sig illa"? ...imorgon vid övergångstället, i daglig trafik, idrottsutövande, planerade operationer, jordbävning, tsunami's.....företagsfest kan innebära spekulativt både olyckshändelse eller "självförvållat" - lika tragiskt oavsett men svårt att styra upp enkelt med generella påbud överallt...

Mvh. "Poolbadaren"
Vårt poolbygge Maj - Juni 07 8)
* Vikingpool 8*4 djup ca.1,40 (1,52 tot.höjd) (frånAqua-Gripp-07, Påarp), Romantrappa 3*1,5 - utomhus/endast "bubbelplasttäckning"
* Uppvärmning bergvärme IVT-vp mod. Greenline HT PlusC7 (7,3 kW) (borrat extra djupmetrar för pooluppvärm. (tot.170m.)=avsedd att klara både hus- och pooluppvärm.)
* V-växlare Pahléns Maxi-Flo MF 400 120.
* Poolstyrning REGO med "inget eldrifttillskott" :o
* Poolsäsong från April till November. (25-) 30 grader! 8)

Utloggad Rickard

  • Rickard Marklund
  • Administrator
  • Dignitär
  • *****
  • Stad/land: Piteå
  • Antal inlägg: 5541
  • Total likes: 480
  • Kön: Man
  • Grundare och ägare av forumet
    • Visa profil
    • Besök gärna vår webshop för energibesparing.
SV: Säkerhet handlar inte bara om barn och övertäckningar
« Svar #2 skrivet: december 12, 2011, 07:33:50:50 »
I en badtunna blir det ofta alldeles för varmt, om det inte eldas på ett bra sätt, alkohol, för hög värme, kanske i kombination med svagt hjärta - kan säkert göra att hjärtat helt enkelt lägger av.
Det finns säkert anledningar till att hjärtsjuka avråds från att bada i spa.
Sen kan han ju ha somnat och drunknat också.
Fast jag drar nog samma slutsats som Erica här, det bör finnas någon som har ansvar för att ingen som inte "kan ta vara på sig själv" lämnas utan uppsikt i ett bad.
Själv badar jag ofta ensam i SPA:t, och inte är jag helt nykter alla gånger heller.
Största risken med att bada ensam torde vara om man halkar och slår sig medvetslös när man skall upp?
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool från Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med CYA-fria Saniklar – Tempo Sticks.
Värmer med en Nibe 1255-12 kW jordvärmepump + 14.4 m2 Texsun solfångare till ca 32°C.
ORT: Piteå
Vår byggtråd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Utloggad elvings

SV: Säkerhet handlar inte bara om barn och övertäckningar
« Svar #3 skrivet: december 12, 2011, 07:46:20:20 »
Någon spa-anläggningsrepresentant sade att de fick bara hålla max 37grader. detta på grund av någon rekommendation från läkarkåren om att högre temperatur kan vara skadligt för vissa hjärtåkommor/besvär. Dvs trots att man känner sig frisk. Var väl mest äldre årgångar som var i riskzonen.
Denform 61, Intex Ultra 17m3 + Aquaheat 13-3p 2017-06-29. luxlama 12HI förpassad till kyrkogården 2017-06-19.

Utloggad Erica

SV: Säkerhet handlar inte bara om barn och övertäckningar
« Svar #4 skrivet: december 12, 2011, 15:39:20:20 »
Nej vid en fest i ett allmänt bad bör man ju se till att hålla uppsikt över folk. Sedan kan man givetvis inte dra allting till 100 %, då blir det orimligt. Det är naturligtvis också fullt tänkbart att det som Richard nämner skulle kunna vara att personen i fråga helt enkelt kollapsade av hög temperatur, ev. hjärtproblem, alkohol o.s.v. Personligen tycker jag att spa eller badtunnor inte bör vara alltför varma. Jag tycker bara det känns obehagligt när de kryper upp i sådan temperatur att man nästan bränner sig på vattnet och man blir röd som en kräfta efter bara någon minut...

Hemma har vi en stenhård regel för barnen: aldrig ensamma i poolen (eller ja i poolrummet rättare sagt, det är ju helt ok om en badar och en sitter och spelar något spel i samma rum eller något sådant) ; detta trots att våra barn tack vare poolen bllivit som sälar vad det gäller vattenvana.

Alkohol, ja visst använder vi poolen vid fester, men vi har inte så blöta (invändigt !) fester att folk dricker sig fulla. Visst, några brukar alltid hoppa i eller bli iknuffade, men då är det ju gott om folk i och vid poolen och lite risk att något händer. Men det är jätteviktigt att ha klart vatten och bra poolbelysning. Kan man inte se botten ordentligt har man säkerhetsproblem !

Sedan känner ju vi och våra vänner varandra. Man vet om det är någon som har några begränsningar i sin simkunnighet och som inte bör bli iknuffad vid en fest. Det inkluderar givetvis en automatiskt en person som inte skulle vara riktigt i form av någon anledning. Dessutom får man ju inte glömma att det är lite värre att simma i t.ex. långklänning och högklackat än i baddräkt och även där känna sina begränsningar. Gå inte nära poolen vid en poolfest om inte du är beredd på att kanske hamna i vattnet ! Det finns ofta gott om "hjälpsamma" händer vid sådana tillfällen.. ;D

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan