CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Telekiter

Sidor: 1 2 [3]
21
SpaForum / Spafrog?
« skrivet: april 17, 2015, 08:57:11:11  »
Jag vet att Spafrog varit uppe för diskussion i någon tråd. Det verkar ju väldigt smidigt men DYRT. Vad är det i Spafrog-brompatronen som gör det så speciellt? När brompatronen är slut skulle man kunna öppna patronen och ladda den med vanliga 20g bromtabletter?

/Urban.

22
SpaForum / Rening av spavattnet med "Nature2spa"?
« skrivet: februari 04, 2015, 11:49:10:10  »
Någon som provat följande produkt;

http://www.spaprylar.se/nature2spa-mineralpatron-p-147.html?cPath=1_17_52

Enligt anvisningarna verkar det ju va bra i kombo med aktivt syre. Dessutom väldigt smidigt.

Nån som kör detta?

/Urban.

23
SpaForum / "kina-bad"?
« skrivet: september 14, 2014, 12:27:49:49  »
Jag har läst en del onda saker om de billiga "Kinabaden" här på forumet och jag har en fråga till er som reparerar:

De fel som uppstår på dessa billiga bad är det mest problem med motorer och pumpar eller är det lite allt möjligt (läckage, rörbrott, givar-problem etc) som krånglar.

/Urban.

24
Ovanmarkspooler / Pool/spabad-hybrid bygge.
« skrivet: juli 08, 2013, 13:35:45:45  »
Hej allihopa. som ny på forumet har jag förstås läst på en del men har förstås några funderingar som ni säkert kan svara på vad gäller min planering av mitt pool/spa-hybrid-bygge.

Jag tänkte bygga en väldigt liten ovanmarkspool med måtten ca 2000x2000x800 mm. Med svagt lutande väggar så att bottens mått blir 1400x1400. Jag planerar fylla vatten till ca 700 mm höjd. "poolen" byggs av formplywood och en måttbeställd "liner" ska klä det hela. För att kalla det "spa" ska det förståss vara uppvärmt året runt och till ca 38-39 grader. Jag planerar därför att isolera hela "poolen" med markfrigolit. Botten (och lock) isoleras med 0,2 m och väggar med 0,1 m frigolit.

Så då kommer frågorna:

1. Klarar en pool-liner att ligga uppvärmad på detta sätt?
2. Skall man satsa på en "spa-uppvärmningsanläggning" (typ Balboa-system) för att få möjligheten att senare uppgradera med massage/bubbelsystem, eller ska man gå på el-värme och rening (ej sandfilter) med filter och UV-C lampa av "pool-typ".
3. Om man väljer el-uppvärming av pooltyp klarar då el-patronen och cirkulationspumpen av att ligga innanför isoleringen (som på spabaden) eller kommer de att överhettas och därför kräva en extern montering (egen isolerad låda förstås).

Tips att tänka på är naturligtvis välkomna!

/Urban.

Sidor: 1 2 [3]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag