VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Persko

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Rak fråga om normalt läckage i markpool 3*6 med pooltak
« skrivet: maj 24, 2016, 16:42:47:47  »
Har en lös trappa i poolen så den är utan skuld  ::)
Det lutar alltså åt inloppen men hur läcksöker jag? Har ju ingen större lust att skruva bort alla trall och gräva mig ner till dessa om det inte läcker  :-\

2
Markpooler. / SV: Rak fråga om normalt läckage i markpool 3*6 med pooltak
« skrivet: maj 24, 2016, 15:57:08:08  »
Jag tänker vara motvalls som vanligt. Den som läst projekttråden har sett att jag haft min beskärda del av läckor. VARJE gång jag funderat på om det läcker, om några millimeter per dygn är avdunstning osv så har jag i verkligen haft en läcka. VARJE gång jag har lagat denna läcka så är nivån STABIL. Den förlust jag kan mäta när poolen är tät, kommer från överentusiastiskt badande av många barn, inte avdunstning.

Jag har pooltak och förstår och ser också vattnet som kondenserar på taket och rinner ner på skenorna. Min praktiska slutsats är att det är avsevärt mindre vatten än några millimeter vattennivå.

Så, jag säger - du har en läcka.

Börja med att stänga av cirkulationen, plugga inlopp och breddavlopp och se om det slutar läcka.

Att man kan få en stor avdunstning från en icke täckt pool kan jag förstå. Det går inte att jämföra med att ha ett pooltak. Det är verkligen INTE samma sak. Att det blir droppar på taket är inte samma som avdunstningen man får - det mesta av dropparna stannar kvar på taket OCH, ännu viktigare, avdunstningen från ytan är mycket mycket mycket mindre givet klimatet under taket. Nyborjare, jag vill inte bidra till tråkig stämning här, men du gör uttalanden i dina inlägg som är helt uppåt väggarna fel och framställer det som fakta - det förvirrar den som inte vet något alls i frågan.

OK, det var ungefär vad jag befarade men inte hoppades på  :-\
JAg har ju vinterplugg till inloppen men hur pluggar jag enklast breddavloppet? Läste ett tips att ställa ner en hink med vatten på trappan med samma nivå och jämföra avdunstningen. Vad tror du om det? Annars tycket jag att nivån stabiliserades i vintras när nivån nått mitt på utloppen. Om det tyder på läckage där  eller om det berodde på utetemperaturen kan jag inte avgöra. Vad gör man om det läcker då? Folkpool vill ju inte kännas vid det  >:(

3
Markpooler. / Rak fråga om normalt läckage i markpool 3*6 med pooltak
« skrivet: maj 24, 2016, 11:41:37:37  »
Hej
Har läst alla trådar om läckage men hittar inget rakt svar på min enkla fråga. Av den anledningen skapar jag ett nytt ämne och hoppas på svar från de med erfarenhet.

FRÅGA: Jag har en 3*6 Folkpool Classic markpool med pooltak. Den tappar ca 3 mm per dygn (5,5 cm på 18 dagar) och vi undrar om detta faller inom gränsen för normalt eller om vi har ett läckage. Vi har 30 grader i poolen och detta uppmättes senaste 3 veckorna då det varit hyfsat varmt.

Vi har misstänkt läckage länge men Folkpool hävdar att det är normalt och att pooltaket gör att vatten försvinner bort via skenorna. Överallt läser jag att pooltak ska minska avdunstningen, men folkpool hävdar alltså motsatsen.

Jag har läst alla dessa vetenskapliga beräkningsmodeller som postats som man inte blir klokare på. Ett rakt svar på om detta kan ses som normalt räcker gott  ;)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag