Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Pooltakspecialisten

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Höjden på pooltaket-olika från kommun till kommun
« skrivet: november 04, 2012, 08:24:08:08  »
Jag säljer pooltak över hela Sverige. Vilken"soppa" har det nu blivit eftersom kommunerna har så godtyckliga regler på höjden av pooltaken eller borde rätta benämningen vara säkerhetstäckning över en pool eller kanske enbart pooltäckning. Jag har fått flera samtal från bedrövade personer som fått rivningsbeslut på sitt pooltak. Det har framför allt gällt Idealcover Klasik B  Höjd 1,55 och Idealcover Klasik C höjd 1,85. Kommunen har krävt byggnadslov och klassar dessa som en byggnad.
Grundreglen hos alla kommuner är att en byggnad är om man kan vistas inne i den. Nu kommer klurigheten hur högt/lågt skall denna byggnad vara då den blir en täckning istället för en bygglovspliktig byggnad. Där får du olika svar beroende på kommun eller till och med vilken person på kommunen som handlägger ärendet.
1. En sammstämmig regel hos alla kommuner är att en pool/vattensamling/damm måste skyddas med stängsel eller en säkerhetstäckning så att framförallt ett barn inte kan drunkna. Glasklar regel.
2. Begreppet "vistas inne under pooltaket" hur skall detta tolkas?
Det är ju inte ett rum som en Friggebod där man kan förvara saker OSV vilket går att använda året runt. Ett pooltak går ju endast att använda en del av året samt en kort tid av dagen i och med att man blir våt hela tiden man vistas inne i täckningen. En Friggebod är ju permanent byggnad. Ett pooltak är ju en rörlig täckning och kanske borde klassas som ett fordom på hjul.
3. Höjden på pooltäckningen?
Jag har hört mycket olika tolkningar från kommun till kommun. En kommun säger 0,7 - 0,8 m, en annan säger max 1,0 m, en tredje säger 1,05 m en fjärde säger 1,1 m en femte säger 1,2 m och någon säger så länge inte höjden stör grannen, en sjätte säger tala med grannen och ber dem skriva på en ritning som visar pooltaket så har vi inga problem i vår kommun att godkänna detta. Sen har vi de som bor utanför tätort fritt fram, där finns inga regler alls för hur poolen skall täckas utan endast följa grundreglen om inhängnad.
- Detta med höjden påstår jag är en personlig fråga från en kommunperson som har makten att "tycka" till vad han/hon tycker är fult eller borde klassas som en byggnad. Några regler eller förordningar finns ej i kommunlagen.
Vilka erfarenheter har ni som har pooltak och vilka besked har ni fått från er kommun. Min erfarenhet har varit att det är vissa Stockholmskommuner som har bråkat mest och dessutom inte kunnat ge klart besked och när pooltäckningen i höjd går över från pooltäckning till byggnad.
(mitt pooltak har byggnadslov)
Lars

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag