VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Råd angående pool Belysning?  (läst 1066 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad MackeWesen

Råd angående pool Belysning?
« skrivet: juni 23, 2018, 18:46:18:18 »
Hej håller på att renovera en folkpool, byter ut alla plywood skivor och tänkte passa på att byta båda lamporna i samma veva då dom gamla hade gjort sitt! Men nu undrar jag om jag har köpt fel lampor? Dom är från rubinpool, www.rubinpool.se/produkter/pool-tillbehor/belysning/belysning-12v300w

På dom så måste man föra in nischen från baksidan, så kommer plywoodvägen ligga i mellan när allt kläms ihop. Men trä är ju trä och kan ju både krympa och expandera.. har fått ett tips om att göra ett lite större hål och skruva fast en plåt i väggen och sen montera lampan i plåten ?  Nån som har prova det eller har några andra ider?

Eller är det bara köpa nya?


Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Råd angående pool Belysning?
« Svar #1 skrivet: juni 24, 2018, 10:04:10:10 »
Kommer rörelser i träskivan att påverka trycket på packningen runt lampan eller sitter det en packning på vardera sidan om linern och trycket på packningarna är oberoende av träskivan?

Gummipackningars kvalité är oftast väldigt dålig och läckage kommer ofta långt innan det har gått 10 år.

Vi har en annan typ av pool men det har läckt överallt där det satt gummipackningar. Numera är det tätat med silikon runt lampa och inlopp men runt breddavloppet är det tätat med latexfog som konstigt nog har hållit i nästan 10 år.

Lampa som hänger uppifrån utan hål i poolen är kanske ett bra alternativ för att minimera risken för framtida läckor. 
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan