VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - HBrosenius

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Hjälp med infästning av lister till en Tjälldenspool
« skrivet: juli 20, 2015, 07:24:40:40  »
Hjälp, semestertider vilket för att det är svårt att få snabba svar ifrån Tjälldens, därför hoppas jag att någon här kan hjälpa mig. Det börja bli dags att förbereda inför att montera linern men osäker på exakt hur.

Jag skall montera en fabriksmonterad liner och medföljande väggmatta, om jag förstått det rätt så sätter jag först "väggmattan" med dubbelhäftande tjep i överkant av poolen, och klämmer man även fast väggmattan med den medföljande plåtlisten. Plåtlisten skruvas med betong skruv/plugg i krönbalken? Vilket CC mått behövs för detta? Lämplig skruvdimension?

Sedan skruvar man Snapin listen i plåtlisten med plåtskruv? CC mått? Lämplig skruvdimension?


2
Byggtrådar / Tjällens 8x4 med innvändig trappa
« skrivet: juni 27, 2015, 07:12:07:07  »
Hej,

Ny på forumet, men har länge "Lurkat" här innan vi äntligen kommit igång.

Efter flera år med velande och tvekande så är äntligen vårt poolbygge igång. De två senaste åren har vi haft en Intex Ultra 5.5 m stående på tomten för att prova på att vara “poolägare light” men nu var vi äntligen redo att ta det stora steget och göra det ordentligt. Eftersom vi var lite sent ute på säsongen så tog det ett tag innan vi hittade en grävare som på relativt kort varsel kunde ta sig ann jobbet, men så äntligen veckan innan midsommar så togs de första tagen.

Som måttligt händig hade jag länge kikat på Tjällens poolelement och med hjälp av min far som haft pool i många år, och min svärfar som hela sitt liv jobbat med betong kändes valet bra. Det blir en 8x4 med invändig trappa i kortänden. Till det är ett Smart pooltak beställt och jag kommer antaligen att köra saltvatten (Fungerade fantastiskt bra i Intexpoolen).


Torsdagen den 18’e var hålet äntligen på plats och en stor sten lyftes ifrån bröstet, eftersom en viss osäkerhet rörande ev stora stenar och berg visade sig vara obefogad.


Måndagen  den 22’e Juni kom så äntligen poolelementen ifrån Tjällens. Dagen efter började jobbet att pussla ihop detta vuxenpussen, det hela visade sig dock vara rätt enkelt och redan på onsdagen  var botten värdig utlagd och stora delar av armeringen var på plats. Nu vågade vi boka bilen för gjutning.


Fredagen den 26’e Juni så kom betongen och det var dags att gjuta.


Gjutningen gick väldigt smidigt och smärtfitt och resten av eftermiddagen användes till att börja packa upp lådorna med “teknikprylar” och att börja planera rördragning i förrådet där jag tänkt placera dem.


Brainstorming inför rördragningen.

Helgen blir ledig så att betongen hinner bränna ordentligt, sedan är det dags att börja sätta väggarna. Förmodar att en del frågetecken lär dyka upp på vägen, återkommer säkert i den frågan om ett par dagar ;-)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag