CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - singe

Sidor: [1]
1
Inomhuspooler / kakla om pool från -74
« skrivet: oktober 14, 2009, 18:52:25:25  »
Hej !

Har en gammal inomhuspool från -74 som jag renoverade för 1,5 år sedan med ny liner. Poolen är byggd i betong, och vattnet var innan i kontakt med betongen, satt bara plastpanel som dekoration / ytskikt. När vi köpte huset var dekorplasten utriven, och vi satte med hjälp av en firma) in en ny liner inuti " betonggropen" . Detta medförde byte av inlopp, lampa och bräddavlopp för att passa mot liner. Tyvärr visade det sig läcka in vatten mellan liner och betong, så efter ett tag blev botten bubblig och vi fick skära upp botten för att torka ur den. Orsaken trodde vi var att vatten runnit över kanten på linern, och ner mellan liner och betong. Det var inte tätat längst upp...Efter att nu ha tätat noggrannt runt om, och fått en ny botten isvetsad visar det sig komma vatten imellan igen...suck !  Nu känns det som att jag skiter i liner och kaklar istället. Jag har kalkat ett par badrum innan så  jag har tänkt göra det själv, men behöver veta hur man gör med tätskikt ? den gamla poolen är ju tät i sig, så tätskikt kanske inte behövs ? behöver dock jämna till alla ytor, skall det putsas eller kan man använda flytspackel ? vad skall man ha för kakel, lim och fog till en pool ? antar att det kanske är speciella grejor ?

Tacksam för hjälp !

2
Inomhuspooler / renovera pool inomhus
« skrivet: augusti 31, 2007, 16:47:27:27  »
Hej !

Jag har köpt ett hus med inomhuspool, byggt -74. Den är byggd i cement, med någon typ av spontade plastpaneler som ytskikt. Detta var ej vattentätt, utan edast för utseendets skull. polen användes tills för 1 månad, då förra ägaren började ta bort detta ytskikt för att fräscha upp poolen innan försäljning. Nu till min frågorna: skall man lägga i en liner istället för plasten, eller är det bättre att kakla ? skall det i så fall vara speciellt kakel ? fix, fog m.m har jag förstått att det är special för pooler. vad kostar det att kakla per m2 ? tänker då endast på materialet. något annat att tänka på vid liner respektive kakel ?

m.v.h. Lars-inge

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag