VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - blomsterfröken

Sidor: [1]
1
Teknik / SV: koppla en sandfilterpump till en Intexpool
« skrivet: juni 09, 2010, 17:12:16:16  »
Var köpte ni den?Det verkar som vi har gjort en dålig affär... Vi betalade 4900 kr för vår pump/ sandfilter!!
Om vi hade köpt Intex-varianten så kunde vi ha köpt saltvattenklorinatorn också i år.

2
Teknik / SV: koppla en sandfilterpump till en Intexpool
« skrivet: juni 05, 2010, 07:29:56:56  »
Tack för det! Verkar ju smidigt!
Ska undersöka så fort jag hinner. Hur stark pump har ni? Var era rör på 38 eller 50 mm?
En försäljare sa att han rekommenderade en svagare pump när vi hade ut och inlopp bara på 32mm. Han sa att trycket kanske skulle bli för starkt. Nu har vi köpt en pump som är på 0.75hk - hoppas att det ska gå bra!
Ha en bra dag alla -nu ska jag ut och sätta mig vid poolen och dricka morgonkaffe! Härligt!

3
Teknik / koppla en sandfilterpump till en Intexpool
« skrivet: juni 03, 2010, 14:55:21:21  »
Nu har vi tröttnat på vår filterpump och vill köpa en sandfilterpump! Men alla sandfilterpumpar som är någon styrka på har ju 38 eller 50 mm på röranslutningarna och vi som har en Intexpool har bara 32 mm!!!
Är det någon som har stött på samma problem och hur har ni löst detta? Adapter? Var kan man köpa sådana i så fall? Är tacksam för snabba svar - vill få igång poolen. Nu är det ju varmt!!!!  
Undrar även om det kan bli problem med en för stark pump om man inte har rätt dimension på rören.
Våran pool är en stålrampool från Intex på 17 000 kubikm.



4
Hej!
Det är bara på en sida som det är ont om plats. Vi ska bygga ett uterum längs med huset, ca 5 meter längd och 4 m djupt. Resten av husets längd ( ca 3.5 m ) + 3 meter till blir det trädäck. ( ca 2 m av den ytan blir trappan ner mot trädäcket som ligger ca 1 m nedanför ).Det är måttet ut från huset som är problemet.
Om vi skulle köpa en oval pool så måste den ligga längs med huset och kan inte börja närmare än 5 .20 m från huset för att man åtminstone på den sidan ska kunna mötas två i bredd. Huset är ju inte så stort så risken är att det ser konstigt ut om trädäcket blir för djupt...
Men jag får nog tänka till lite till innan vi bestämmer oss. Kanske minst 50 cm att gå på behövs i alla fall.
Vi ska inte bygga poolen i sommar men jag måste planera allt nu så vi vet hur vi ska ha det när vi ska börja nästa år! Det är mycket att tänka på!!! Och så är det ju det här med pengar också, det har vi inte hur mycket som helst av. Så hela projektet får inte kosta alltför mycket heller!
Men pool ska vi ha!!! Vi får väl käka nudlar nästa år...

5
Hej!
Undrar lite hur mycket plats som behövs runt poolen bortsett från solplats osv. Vi har lite tight med plats så jag undrar om det räcker med 40 cm för att kunna komma åt att gå förbi när man ska rensa poolen? Vi har inte bestämt om vi ska ha en rund pool eller en oval. Det blir i alla fall ett trädäck runt om. Får jag också passa på att fråga om någon vet om det är stor skillnad på att hålla rent i en rund pool jämfört med en oval. Jag har läst att en rund är lättare att hålla ren pga av smutsen samlas i mitten.
Hej så länge!

6
Markpooler. / SV: rund pool från poolkungen
« skrivet: mars 19, 2009, 21:19:43:43  »
Hej!
Tack för erbjudandet! Tyvärr måste vi nog vänta till nästa vår med poolen ( behöver spara lite mer pengar först...) Men lite bilder vore ju kul - så man har nåt att drömma om!!!
Har ni grävt ner poolen helt eller delvis? Hur mycket kan det kosta om man gräver ner poolen 50 cm ( om man gör allt arbete själv )
Ha det bra!
Åsa

7
Markpooler. / rund pool från poolkungen
« skrivet: mars 18, 2009, 08:39:52:52  »
Hej!
Jag funderar på att köpa en rund pool från poolkungen. 1.50 djup och 4.20 diameter. Vi ska gräva ner den ca 50 cm. Vad skulle själva grävarbetet och material för detta tänkas kosta? Är det någon som har köpt poolpaket från poolkungen? Det verkar vara bra kvalitet - stämmer det? Värmepump ingår. Är den bra? Vad kostar uppvärmningen ( ca )?? Tycker ni att man ska köpa en tjockare liner 0.8 mm?
Mycket frågor blev det...
Tacksam för svar!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag