CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - jjboy

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Uppvärmning / Inne VP för ute pool
« skrivet: juli 22, 2009, 10:17:01:01  »
Nu ska jag snart få min andra VP installerad. Jag köper en VP för innepool. DVS utedel och en separat inne del. Då kan man använda VP:n hela året och den fungerar ner till -15. Dock med sämre verkningsgrad när det är kallt. Slipper tänka på att det kan frysa mm.

Det blir ju lite mer med inkopplingen som kräver svetsning och lite dyrare VP men det kommer säkert att bli bra när det är på plats.

Har försökt att hitta olika modeller men det blev G&B som jag valde. Finns inte så många att välja på.

Hur många av er andra är det som har inne-VP till utepooler?

2
Omröstningar / 365 dagar eller?
« skrivet: juli 14, 2009, 22:30:13:13  »
Hur väl utnyttjar vi våra pooler?
Oavsett vilket så är det en lyx som jag inte skulle plocka bort.


3
Uppvärmning / Inne ute split
« skrivet: juli 13, 2009, 21:08:01:01  »
Jag vill ha en VP som har inne resptive ute del. Alltså inte ihopbyggda. Varför har inte fler det? Är det för att de krävs kyltekniker att installera eller för att det är dyrare, eller vad beror det på?

En normal VP kan man ju lätt koppla ihop själv men fördelen med att slippa tömma vattnet på vintern vill jag ha. Eftersom min pool ska fungera åretrunt.

Vilket märke är bäst om det ska kosta omkring 25 och klara av ca 40-50 kubik.

4
Uppvärmning / Fariland VP
« skrivet: juli 13, 2009, 21:02:25:25  »
Är det någon av er som har goda erfarenhetera av Farilands Värmepump?
Nog måster det finnas alternativ till Gullberg & Jansson. Även om denna ser snarlik ut så verkar den vara ett alternativ som som fungerar i Norge. Det kanske är samma under annat namn?

5
Vatten och kemi / backspola på solrosor?
« skrivet: mars 28, 2009, 00:59:29:29  »
Hej på er!
Är det någon som har backspolat i rabbatten eller på sin solros? <sol>
Jag ska vara med i en solrostävling och behöver mycket vatten för att den ska bli lång. Risken att den dör av kloret finns väl inte?
Det kostar inget att vara med så det är värt ett försök.
www.solrostavling.se om det är fler som vill odla.

6
Uppvärmning / Dagstemp 2009
« skrivet: januari 05, 2009, 23:55:59:59  »
Nu väntar alla poolägare på att värmen åter ska komma. Vi i Skåne får visst en riktig vinter ett tag och alla blir lika överraskade av att kylan håller i sig. Minus 11 grader just nu och det har varit minus dygnet runt i en vecka nu. Man hoppas att alla delar är tömda på vatten eller klarar av kylan.

Jag har poolen igång och skulle även ha timern till filtret på men glömde bort att programera in tiderna efter ett strömavbrott. Det har gjort att jag fått en ispropp och måste nu ha även filtret avstängt. Inte riktigt bra men vad gör man?

En klocpuck ligger på trappen och den minskar inte just nu. Får se hur länge ytan kommer att vara is fri. Än så länge kan man inte skyta med värmen 0,9 grader i poolen just nu.
I morgon kanske ett dopp kan passa.  O0

7
Vatten och kemi / Mäta klor eller inte?
« skrivet: september 23, 2008, 23:41:45:45  »
Jag har nu haft min pool igång över ett år. Under denna perioden så har jag kollat mitt klorvärde och PH 2 ggr. Inte för att jag tyckte att jag har behövde det första gången, då var det bara för att prova och se hur man gjorde det. Andra gången ett halvår senare så gjorde jag det efter att jag hade glömt att lägga i klorpuckarna några veckor. Vattnet blev då grumligt och jag hällde i lite "extra allt" och efter någon dag så kollade jag värdet. Det blev klart och jag börja om med mina puckar.

Jag lägger i en klorpuck varje söndag under perioden som vattnet håller över 15 grader. På vintern när jag bara har runt 6 grader så har jag lagt i en puck var annan eller var tredje vecka.


8
Omröstningar / Backspolning
« skrivet: juni 07, 2008, 00:39:33:33  »
Som en hjälp för er som ännu inte bestämt var ni ska göra av ert vatten när ni backspolar.

9
Är det någon av er som vet var man får tag på småsten som man kan dekorera runt träd mm. Ska fylla ut med någon sten som är snygg och lite ovanlig. Röd, vit, svart eller någon annan färg. Var finns det i trakten av skåne.

10
Vatten och kemi / Flockningsmedel
« skrivet: maj 31, 2008, 22:17:44:44  »
Jag har ännu ej provat att flocka min pool. Men om jag förstått rätt så finns det två sorter ett som består av "stickor" och ett som är "flytande".

Läste att stickor stoppar man i bräddavloppet och det flytande häller man i direkt i poolen.

Har jag fattat rätt?

Flockningsmedel binder järn och metaller samt små partiklar som annars skulle passera filtret. Flockar Sticks doseras i bräddavlopp, endast för pooler med sandfilter. Flockfix flytande bildar flockar på poolbotten. Kontrollera pH-värde, chockklorera och vänta ett dygn. Höj därefter vattennivån maximalt och stäng av cirkulationen. Sprid ut Flockfix flytande direkt i poolen och vänta ett dygn. Ställ om ventilen på sandfiltret till avlopp, dammsug därefter upp flockar som bildats på poolbotten.

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag