VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Dimitris76

Sidor: [1] 2 ... 71
1
Skarva på längden?
Jag förstår inte vad du menar exakt...
Kan du förklara?

2
Förra sommaren byt vi granitsargen och snart renoverar vi det gamla altanet och resten av ytan runt poolen med komposittrall. Totalyta ca. 180kvm.
Jag köper materialet från Scandinavian Plank som kommer i 2,8 meters längder, något som innebär ganska många friser.

Snickaren har efter mitt förslag ritat plankorna parallellt med poolens långsida. Tycker ni att det ser bättre ut med trallplankorna sträckande parallellt med kortsidan?
Fall blir det 3mm/m enligt leverantörens monteringsanvisningar.

Finns det några andra tekniska aspekter som vi missar förutom den estetiska delen?

Tack för svaren på förhand!

3
Snyggt, jag beställde ett bredare tak så jag fick det utanför min granitsarg, gjöt en balk som jag bultade fast skenorna i

Granitsargens bredd är 60cm och poolen ca. 4,5m. Tyvärr finns det inget pooltak i standardmått som är brett nog.
Även om det hade funnits ett sånt, jag vill att graniten skall synas runt poolen.

4
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Bruk till Granitsarg
« skrivet: juli 02, 2021, 11:45:32:32  »
Det blev Weber Naturstensbruk och Mapei Ultracolor Plus till fogarna.


5
Monteringsarbete pågår

6
Det finns 7st. fog mellan granitstenarna på varje sida. I varje fog har jag förankrat 3st. Bultar. Det handlar alltså om 7x2x3=42st. M6 bultar totalt?

Hur mycket måste det blåsa för att lyfta upp ett konvext pooltak?

7
.

8
Jag håller på renovera poolen med ny granitsarg. Granitstenarna är massiva - 1320x600x30mm (LxBxT) med avrundade kanter både ut- och invändigt.

Resultaten är såpass vacker att jag nästan övervägde inte montera pooltaket tillbaka. Fast jag vet att jag måste för det har signifikant förbättrat vårt poolliv.

Det som jag ville absolut inte göra däremot är att borra i granit för de gamla skenorna. Jämfört med granit har ett pooltak en begränsad livslängd och man vill kanske montera i framtiden något annat eller inget alls.

Så här kommer min lösning till problemet!

Jag köpte M6 vingmuttrar i rostfritt och M6 galvaniserade bultar, mutter och brickor. Jag mätade exakt i vilket avstånd mellan varandra aluminumskenorna och deras hål skall befinna sig och ställde alla vingmuttrar på rätt ställe, ingjutna i bruket som limmar granitplattorna.
Sedan fogar jag och när allt har torkad sig färdigt, skruvar jag lös de tillfälliga galvaniserade bultar och använter M6x40 torx maskinskruvar i rostfritt för att montera pooltakets skenor.

Vips!
Pooltak utan permanent ingrepp i graniten!!!  O0

9
Teknik / SV: Renovering av gammalt bräddavlopp
« skrivet: juni 29, 2021, 12:40:56:56  »
Det blev frigolit till slut.

10
Teknik / SV: Renovering av gammalt bräddavlopp
« skrivet: juni 26, 2021, 15:40:43:43  »
Nu är bräddavloppet ihopmonterat med 1st. 2mm neoprenpackning framme och dubbla 2mm:s neoprenpackningar bak. De gamla var 2st. 2,5mm packningar.
Vi har monterat ihop med Loctite SI 5980 på alla kontaktytor mellan packningsmaterialet och metall, fast inte mellan de två packningarna.
 Nu håller jag på fylla poolen och det håller sig tätt verkar som. De små dropparna som syns på utsidan är bara kondens och då kommer jag till nästa fråga.

Bör man packa igen med sand, dvs på samma sätt som var tidigare i 52år eller bättre att fylla man utrymmet med frigolit innan man läggar granitsargen över?
Granitstenen villar på betongkanten.

Sidor: [1] 2 ... 71
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan