VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ProfessorP

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Jag har inte varit inne här på ett bra tag, för min pool har fungerat väldigt bra de sista två åren. Men jag hade lite av samma problem som du. JF:s slangkopplingar var hopplösa, så jag fick hjälp från Folkpool att byta JF:s 38 mm slangar till 50 mm slangar. Sedan flyttade jag värmepumpen och ändrade själv slangarna med hjälp av klämkoppllngar. Nu fungerar det alldeles utmärkt. Inför vintern skruvar jag av en avtappning på värmepumpen, en  cirkulationspumpen och en i sandfiltret. Dessutom tar jag in tryckmätaren. I övrigt lossar jag inga slangar och det fungerar utmärkt. Du kan läsa en del om mina mödor här: http://flensburgs.se/poolen-2/

2
Ovanmarkspooler / SV: Ny poolpump vem ska jag välja?
« skrivet: maj 24, 2019, 01:03:08:08  »
Pumpen från JF är billigt kinesiskt skit och har kopplingar som inte alls passar till något alls. JF monterar med slangklämmor och de lossnar alltid för eller senare. Men i övrigt har jag ingen uppfattning om vilken pump du ska välja. Läste dock i en annan tråd att det faktiskt kan vara effektivare med en svagare pump. JF:s pump är på 1hkr men den som jag köpte sedan är på 0,5 har och den fungerar lika bra. Tänker man efter så värma ju vattnet mindre ju snabbare det går genom värmepumpen och ju snabbare genom filtret desto mindre rengöring.

3
Pooltäckningar / SV: Primastar solfolie?
« skrivet: maj 24, 2019, 00:52:43:43  »
Jag köpte en till min pool 3,6x7,3 m för två år sedan, men den tappar hela tiden delar av bubblorna. Kan bero på att den skaver mot kanten. I varje fall verkar den inte vara mer hållbar än min gamla från JF-fritid som också löstes upp.

Primastars solfolie är svart och absorberar mer värme. Men samtidigt så isolerar den ju så värmen kommer inte ner i poolen. Vore det då inte bättre med en blå med silvrig undersida?

4
Vatten och kemi / SV: Backspolning, hur gör ni med vattnet?
« skrivet: augusti 31, 2016, 00:15:09:09  »
Gräset funkar bra, har dock bara backspolat 1 gång i sommar och kom inget skitigt vatten samt att tryck mätaren inte ändrat sig sedan start. Så varför backspola då egentligen???
Hos grannen med källare läckte det 240 kubik / dygn i 7 dagar "Huvudledning", 2 meter från huset, inget tog skada;P

Jag backspolar mitt vatten ut i en gärdsgård och jag har monterat slangen på en 45x45 regel, som jag slagit ner i marken. Då ser jag tydligt färgen på vattnet och kan stoppa när det är klart.

5
Vatten och kemi / SV: Rengöring pool
« skrivet: augusti 30, 2016, 23:53:19:19  »
Om du dammsuger via pump och filter så kan det vara så att de gröna partiklarna är så små att de inte fastnar i filtret. Flockningsmedel ska råda bot på detta. Alternativt kan du försöka dammsuga med en enkel anordning med vattenslang t.ex. en sådan här: https://www.vidaxl.se/p/90402/pooldammsugare-12-m?utm_source=tradedoubler_SE&utm_medium=affiliate&utm_campaign=general&tduid=82a26ca9af086b75443ec3384dcab651 Då ser du om de gröna partiklarna fastnar i filtret.

6
Vatten och kemi / SV: Sand eller glas
« skrivet: augusti 30, 2016, 23:51:57:57  »
Jag har glas i mitt filter. Läste att det hade en mycket längre livslängd än sand. SÅ när jag köpte nytt pump+filterpaket från Primastar så fyllde jag det med glas. Prisskillnaden var inte speciellt stor. Men jag har sett andra på forumet säga att de använt samma sand i en herrns massa år utan problem. Glas bör vara något effektivare, men jag tror uppriktigt sagt att det kvittar vilket man använder.

8
Vatten och kemi / SV: Pool med salt vatten
« skrivet: augusti 25, 2015, 02:10:15:15  »
Jag ville ha just det salta vattnet som finns vid västkusten. Poolen har bara plastdelar (är en linerpool) så det borde inte vara problem. Men jag gjorde ett experiment: Tog 8 liter vatten från poolen (klorhalt ca 5 ppm) och tillsatte 240 gr salt. Klorhalten sjönk till noll! Så därför är det nog ingen bra idé. Men jag forskar vidare, det finns ju saltvattensakvarier i jätteformat, så då borde det ju gå att göra en sådan pool också.

9
Vatten och kemi / Pool med salt vatten
« skrivet: augusti 23, 2015, 21:14:46:46  »
Jag har badat i havet på västkusten och upptäckte hur skönt det var med saltvatten och vill därför försöka återskapa samma vatten i min pool. Salthalten är 3% i norra Bohuslän där jag badade och då min pool är 30m3 stor, skulle det gå åt 900 kg salt. Men jag antar att man kan bara inte hälla ner det sådär utan vidare. Har klorrening nu.

10
Vatten och kemi / SV: Billigaste poolkemin
« skrivet: augusti 23, 2015, 21:05:02:02  »
Jag köper en förpackning puckar på Rusta för ca 400 kr och de varar i två år. Köper dessutom en förpackning snabbklor för ungefär lika mycket och den vara också i två år. Min pool rymmer ca 30 m3. Men den är nästan alltid täckt utom när vi badar.

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag