CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ProfessorP

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Pool med salt vatten
« skrivet: augusti 23, 2015, 21:14:46:46  »
Jag har badat i havet på västkusten och upptäckte hur skönt det var med saltvatten och vill därför försöka återskapa samma vatten i min pool. Salthalten är 3% i norra Bohuslän där jag badade och då min pool är 30m3 stor, skulle det gå åt 900 kg salt. Men jag antar att man kan bara inte hälla ner det sådär utan vidare. Har klorrening nu.

2
Vatten och kemi / Klorpuckar
« skrivet: juli 06, 2014, 12:57:32:32  »
Jag funderar på sambandet mellan poolstorlek och klorpuckar. Rimligtvis måste en stor pool har mer klor och vice versa. Min pool är på ca 34 m3. Har haft en hel klorpuvk i en dispenser flytande omkring. Funderar på att bara ha en halv puck liggande, eftersom mitt klorvärde är skyhögt, det slår i taket på alla mätinstrument! Vad tror om det, gott folk?

3
Vatten och kemi / Heltokiga värden
« skrivet: juni 27, 2014, 13:15:37:37  »
När jag mäter vattenkvaliteten med Aqua Check får jag märkliga värden. Fritt klor och bundet klor ligger skyhögt, utanför skalan, det blir nästan svart på teststickan. Poolen har i tre dagar varit utan klortillförsel och varit öppen på dagen och faktiskt en natt också. Klorvärdet har inte förändrats, det har varit jättehögt hela tiden. Alkaliniteten är låg, ca 40 medan ph ligger på 7,2 Värdet på "total hardness" ligger lågt, knappt över noll och likaså "stabilizer" ligger lågt. Tänkte börja med att tillsätta "höj alkalinitet" men enligt bruksanvisningen på burken ska jag tillsätta max 180 gram. Om jag använder kemikalkylatorn på folkpool så föreslår den dock 2 700 gram!!!! Enligt burkens bruksanvisning ska man tillsätta 18 gram per 1000 liter vatten och för min pool på 25 m3 borde det då bli max 180 gram. Eller räknar jag fel på decimalerna?

Till saken hör att vattnet är fint och klart, luktar inte ett spår klor och inte heller blir ögonen irriterade när jag badar. Har någon en förklaring på detta? Tips på vad jag ska göra?

4
Ovanmarkspooler / Sandfilter m pump
« skrivet: april 21, 2014, 21:51:36:36  »
Har en JF Storpool (3,6x7) och har bestämt mig för att byta sandfilter och pump. Men är ganska förvirrad och hoppas detta eminenta forum kan hjälpa mig att reda ut begreppen. Poolen är ca 35m3 och då borde det räcka med 8m3 per timme för cirkulationen. Jag vet inte kapaciteten på nuvarande system, men jag tror det räcker mer än väl. Pumpen är på 1 hkr och sandfiltret har 45 kg sand. Söker jag på enskilda pumpar och sandfilter så kostar de ca 3-4000 kr som billigast. Söker jag på kombinationer, så kostar de ungefär lika mycket. Hur kan det komma sig?

Jag har hittat en del intressanta kombinationer:
  • SANDFILTER HAYWARD MED SPECK PUMP på Rubinpool för 3295 kr (flöde 7m3/tim)
  • Sandfilter|cirkulationspump combo FSP-450 8m3 per h på på Poolteam för 3880 kr
  • Primastar Optima för 4995 kr (men den innehåller då en mängd tillbehör). Denna är lämplig för poler upp till 40m3
Primastar hävdar att om man har för stark pump så blir det sämre rening. Deras basversion har en 0,33 hkr pump. Jag har dock även en värmepump så jag vill ha åtm 0,5 hkr.

Är det någon som kan hjälpa mig att bli klokare?

5
Markpooler. / Byte av cirkulationspump
« skrivet: mars 12, 2014, 12:29:47:47  »
Jag har en JF storpool 7x3,6 m. Till den har jag skaffat en powerline 60 värmepump. Men cirkulationspumpen (1 fas 1 hkr) till poolen kan bara gå 8h om dygnet. Det gör att det tar lång tid att värma poolen. Nu funderar jag på att byta denna pump mot en som kan gå 24h per dygn och som inte kostar alltför mycket.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag