Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - puzzled

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Råd - Framförallt lågt CYA värde
« skrivet: juni 30, 2016, 15:59:38:38  »
Har saknat fritt klor sen ett tag och slog nu till på en riktig testmaskin, ColorQ, om den visar rätt så var den riktigt smidig.

FCL - 0.46
TCL - 0.96
Br - 1.2
PH - 7.2
Alk - 81
CH - 95
CYA - 2

Aquachecken som jag har haft hittils visar samma PH, alltid 0 i klor och något högre alka...

Vad ska jag hälla i poolen ?? Kör med en Intex saltgenerator ( eller vad den kallas, gör ju eg klor )

2
Teknik / Vibration i pumpen
« skrivet: augusti 27, 2011, 14:29:14:14  »
Vår "gamla" pump har börjat vibrera, den har säkert 7/8 år på nacken, kanske dax att byta ut den. Men innan, någon som har tips på vad man kan kolla ?? Den har inte uppfört sig så här tidigare och den skickar vibrationer nu "tillbaka" till poolen så att det hörs där, känns inte bra..

3
Markpooler. / Kostnad för linerbyte
« skrivet: maj 08, 2010, 15:43:02:02  »
Min plan om att byta liner nästa år verkar poolen inte hålla med om, läcker lite redan och om jag inte hittar det snabbt så blir det nog ett linerbyte direkt.

Har kollat upp vad linern kostar, men undrar om någon har en uppskattning om vad en poolfirma tar för själva arbetet ? Hur svårt är det att göra själv ??

Poolen är en Miamipool "8:a", gärna tips på montör med referens i malmö om någon har.

4
Teknik / Luftbubblor när saltklorinator körs
« skrivet: maj 25, 2009, 19:46:38:38  »
Hej,

Som rubriken säger, får luftbubblor i inloppet när saltklorinator arbetar. Är den inte igång utan vattnet bara passerar kommer inga bubblor.

För mig är detta klurigt, eller skall det bildas det bubblor ?? Har testkört kopplingarna 1 dygn utan problem, men direkt då den börja generera klor så kommer det små elaka bubblor. Synpunkter / tips tas emot. Just nu är den inte igång men det beror på att elektrikern skall fixa en permanent anslutning för strömmen.

5
Vatten och kemi / Baquacil - alternativ när man ska byta
« skrivet: maj 13, 2009, 22:19:37:37  »
Hej,

Vi flyttade in i ett hus med en Miamipool 8:a på ca 36 kubik. Förra ägarna körde med Baquasil och vi tog givetvis över detta. Enligt deras utsago enkelt och bra. Vet inte exakt hur länge de kört detta men det kan nog var minst 4-5 år nu. Till saken, vi får alger hela tiden, detta oavsett hur väl vi sköter poolen. Har nu gynnat tillverkarna av Baquasil med alltför många dunkar shock etc för att inte göra något åt det. Efter läst på Amerikanska siter om att väldigt många får problem Baquasil efter x antal år är jag benägen att hålla med. Vi har skickat vatten till Miamipool för analys och hällt i de rekommenderade doserna av "hardness" etc för att hamna rätt inför årets säsong och därefter noggrant mätt och fyllt på enligt anvisningar, men icke, från bra värden i Måndags till en turkosfärgad pool idag. Nu får det vara nog !!

Så skall poolen tömmas, sanden bytas eller vad f-n gör man?? Har läst om att hälla i flytande "bleach" på amerikanska siter och undrar givetvis vad det är för något och vart man får tag på det i sverige.

Tar tacksamt mot förslag för hur vi byter till klor eller salt på någorlunda enkelt sätt, ser helst att detta inte blir en kamp mellan förespråkare för eller emot Baquacil.... Min personliga uppfattning är klar - De får inte en krona till, de enda svar jag får från ÅF/Miamipool är SCHOCKA !!

6
Teknik / Kondensvatten från värmepump ?
« skrivet: maj 01, 2009, 15:09:49:49  »
Hej,

har precis kopplat färdigt allt och provtryckt rören utan problem till den nya värmepumpen. Blir dock inte klok på om det bildas kondensvatten på dessa. Värmepumpen är en Brilix om det spelar någon roll.

Får inte tag i Brilix just nu ( ok det är 1:a maj... ;D ) så jag hoppas någon klok / kunnig kan råda mig. Hittar ingen utlopp på pumpen...

Vill ju starta pumpen nu !


7
Markpooler. / Placering av backventil(-er)
« skrivet: oktober 04, 2008, 15:48:13:13  »
Hej,

Har sen i våras blivit med pool då den fanns i huset och har nu efter 1 säsong och lite bad lärt mig en del, mkt tack vare detta forum.

Bygget saknar idag backventiler och då pumpen står i garage ovan vattennivån har vi kört den dygnet runt då den måste hjälpas igång om den står stilla mer än 5  minuter. De gamla ägarna har varit nöjda med detta men då det känns väldigt onödigt att köra den ( och betala för strömmen ) hela tiden vill vi nu kunna köra pumpen på timer.

Poolen är en miamipool och har 2 utlopp, 1 ytvatten samt en ca 70 cm under ytan. Inlopp är där två stycken men de sitter i serie på samma rör.

Frågan är var vi skall sätta backventilerna ?

- Måste de sitta under vattenytan, eller kan man sätta dem inne i pumphuset ?
- Behövs det något på utloppet ??

Tacksam för råd.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag