Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Oneill skrivet september 24, 2018, 19:38:21:21

Titel: Montage trall nära thermopool
Skrivet av: Oneill skrivet september 24, 2018, 19:38:21:21
Hej!
Är i startfasen av att bygga pool. Ska väl i sinom tid starta en bygg tråd om det men för tillfället finns inte riktigt tid när man dessutom har två små barn.

Nu till mina funderingar jag behöver hjälp med.
Det första är att jag kommer att bygga en thermopool från poolstore. Högst upp kommer det ju att monteras en linerlist som bygger 1cm. Vill ha tallen så nära som möjligt så jag inte får en glipa mellan trall och pool. Hur har ni andra fäst trallen på pool krönet? Har ni gjutit in träklossar eller har ni lagt någon distans? Kan man limma det tryckade på poolen direkt och hur funkar det då när virket torkar och krymper lite.

Lägg gärna upp bilder på lösningar och ideer på hur ni själva gjort.


Fråga nummer 2 är en klassiker här som många frågat men få. Svarat och visat vettigt efter att jag surfat runt mycket.
Nedfällt teknikrum, hur har ni gjort med tak till det för att hålla det så torrt som möjligt.
Kommer givetvis dra el för utomhusbruk som tål väder och vind och golvbrunn finns på plats. Har flera ideer själv där men vill gärna ha ny inspiration.


Gjutning kommer att ske på fredag av platta.

// Micke
Titel: SV: Montage trall nära thermopool
Skrivet av: Kriff skrivet september 26, 2018, 13:51:11:11
Vi gjöt våran thermopool (oxå Poolstore, 6x3m) för en månad sedan. Jag funderade även på en sarg av trall först... men 'gav upp' av flera orsaker.

En gjuten/thermopool är väl inte riktigt gjord för trall, det känndes lite meckigt att få till hela konstruktionen av en sarg i trall och att den ska hålla sig "snygg och rak" år efter år. Om man vill ha ett överhäng på poolkanten på kanske 2cm och sedan bygger frigoliten 5cm, dvs minst 7cm innan du har något att fästa i, antingen betongen eller om du bygger upp med nån slags skruvlist under. Känns som trallen kan/kommer röra sig ganska mycket närmast poolen isåfall!? Kanske en liggande rejäl regel (typ 45x220) blir snyggast och bågnar/rör sig minst, borrad i betongen och fäst med skruv med synlig snygg skruvskalle?

Sten från poolleverantörer är ju snuskigt dyra, hade gått på närmare 20.000. Det blev istället sten från Stenbolaget, mer el mindre same same men för en tredjedel av priset. Poolsten och fix för ca 6500. Väldigt nöjd för det valet, snyggt och ganska enkelt att lägga - använd linerlisten som stöd - både när du drar fixkammen och sedan när man trycker dit stenen, kolla bara vågen åt andra hållet/tvärs över stenen och sätt en liten kil i bakkant för säkerhets skull. Sten sätts helst innan liner och fyllning så slipper man oroa sig för spill och andra klantigheter.

Lycka till
Titel: SV: Montage trall nära thermopool
Skrivet av: Oneill skrivet september 28, 2018, 09:24:14:14
Har funderat massor och kommit på flera lösningar.
Fortsätter dessa tankebanor i min byggtråd
 https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=14932.0